Nu am primit nimic din ce am cerut

  În ziua Sabatului, am ieşit pe poarta cetăţii, lângă un râu, unde credeam că se află un loc de rugăciune. Am şezut jos şi am vorbit femeilor care erau adunate laolaltă. Una din ele, numită Lidia, (…) era o femeie temătoare de Dumnezeu şi asculta. Domnul i-a deschis inima ca să ia aminte la cele ce spunea Pavel. După ce a fost botezată, ea şi casa ei, ne-a rugat şi ne-a zis: „(…) Intraţi şi rămâneţi în casa mea.” – Faptele apostolilor 16:13-15

  Un tânăr creştin a cerut permisiunea să vândă Biblii în piaţa unui orăşel francez. În schimb, autorităţile l-au trimis într-o locaţie la periferie. Tânărul, conştient că e puţin probabil să treacă cineva prin acel loc izolat, a achiziţionat totuşi standul de literatură creştină şi, cu încredere, şi-a pus situaţia în mâna Domnului. Nu mult după aceea, un jurnalist a observat că nişte berze adunau mici obiecte şi paie din care să îşi facă un cuib şi survolau copacii din apropierea locului unde era tânărul creştin cu standul. Pentru că nu era un loc obişnuit de cuibărire pentru berze, jurnalistul a scris un articolaş pe acest subiect în ziarul oraşului. La scurt timp, foarte mulţi oameni au venit să vadă berzele. În drumul lor spre pădure, ei observau standul de Biblii şi de literatură creştină. Astfel, tânărul le-a putut vorbi despre Creatorul berzelor şi al lumii şi a vândut şi un număr semnificativ de Biblii. El I-a fost recunoscător lui Dumnezeu că nu i-a dat ceea ce ceruse la început – un stand în piaţa oraşului. Dumnezeu îi dăduse ceea ce era cel mai bine.

  Şi noi suntem înclinate să ne simţim descurajate când nu primim ceva ce I-am cerut lui Dumnezeu. Totuşi credinţa ne ajută să credem că Dumnezeu are un plan mai bun pentru noi. În loc să renunţe, descurajaţi că nu au găsit în Filipi o sinagogă în care să se închine, Pavel şi însoţitorii lui au mers să se închine pe malul râului. Acolo au găsit o grupă de femei. Una dintre ele – Lidia, femeie de afaceri – a fost atât de convinsă de învăţătura lui Pavel, încât ea si toată familia ei s-au botezat. Cu acea ocazie, în ciuda faptului că nu găsise mult dorita sinagogă, Pavel a demarat acolo lucrarea misionară şi a înfiinţat prima comunitate creştină din oraş. Iar această nouă mică biserică a constituit debutul creştinismului în Europa. Versul unei poezii cu autor anonim spune aşa: „L-am rugat pe Dumnezeu să îmi dea totul ca să mă pot bucura de viaţă/ în schimb, Dumnezeu mi-a dat viaţă, ca să mă pot bucura de tot/ Nu am primit nimic din ce am cerut/ Am primit tot ce am avut nevoie.”

  Doamne, Îţi mulţumesc că îmi arăţi că pot avea încredere în Tine că îmi vei da exact ce e cel mai bine pentru mine!

  Denise Hochstrasser

  Nu am primit nimic din ce am cerut - 2018. Doamne, Îţi mulţumesc că îmi arăţi că pot avea încredere în Tine că îmi vei da exact ce e cel mai bine pentru mine!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...