Nu am primit nimic din ce am cerut

  În ziua Sabatului, am ieşit pe poarta cetăţii, lângă un râu, unde credeam că se află un loc de rugăciune. Am şezut jos şi am vorbit femeilor care erau adunate laolaltă. Una din ele, numită Lidia, (…) era o femeie temătoare de Dumnezeu şi asculta. Domnul i-a deschis inima ca să ia aminte la cele ce spunea Pavel. După ce a fost botezată, ea şi casa ei, ne-a rugat şi ne-a zis: „(…) Intraţi şi rămâneţi în casa mea.” – Faptele apostolilor 16:13-15

  Un tânăr creştin a cerut permisiunea să vândă Biblii în piaţa unui orăşel francez. În schimb, autorităţile l-au trimis într-o locaţie la periferie. Tânărul, conştient că e puţin probabil să treacă cineva prin acel loc izolat, a achiziţionat totuşi standul de literatură creştină şi, cu încredere, şi-a pus situaţia în mâna Domnului. Nu mult după aceea, un jurnalist a observat că nişte berze adunau mici obiecte şi paie din care să îşi facă un cuib şi survolau copacii din apropierea locului unde era tânărul creştin cu standul. Pentru că nu era un loc obişnuit de cuibărire pentru berze, jurnalistul a scris un articolaş pe acest subiect în ziarul oraşului. La scurt timp, foarte mulţi oameni au venit să vadă berzele. În drumul lor spre pădure, ei observau standul de Biblii şi de literatură creştină. Astfel, tânărul le-a putut vorbi despre Creatorul berzelor şi al lumii şi a vândut şi un număr semnificativ de Biblii. El I-a fost recunoscător lui Dumnezeu că nu i-a dat ceea ce ceruse la început – un stand în piaţa oraşului. Dumnezeu îi dăduse ceea ce era cel mai bine.

  Şi noi suntem înclinate să ne simţim descurajate când nu primim ceva ce I-am cerut lui Dumnezeu. Totuşi credinţa ne ajută să credem că Dumnezeu are un plan mai bun pentru noi. În loc să renunţe, descurajaţi că nu au găsit în Filipi o sinagogă în care să se închine, Pavel şi însoţitorii lui au mers să se închine pe malul râului. Acolo au găsit o grupă de femei. Una dintre ele – Lidia, femeie de afaceri – a fost atât de convinsă de învăţătura lui Pavel, încât ea si toată familia ei s-au botezat. Cu acea ocazie, în ciuda faptului că nu găsise mult dorita sinagogă, Pavel a demarat acolo lucrarea misionară şi a înfiinţat prima comunitate creştină din oraş. Iar această nouă mică biserică a constituit debutul creştinismului în Europa. Versul unei poezii cu autor anonim spune aşa: „L-am rugat pe Dumnezeu să îmi dea totul ca să mă pot bucura de viaţă/ în schimb, Dumnezeu mi-a dat viaţă, ca să mă pot bucura de tot/ Nu am primit nimic din ce am cerut/ Am primit tot ce am avut nevoie.”

  Doamne, Îţi mulţumesc că îmi arăţi că pot avea încredere în Tine că îmi vei da exact ce e cel mai bine pentru mine!

  Denise Hochstrasser

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...