Nu am primit nimic din ce am cerut

  În ziua Sabatului, am ieşit pe poarta cetăţii, lângă un râu, unde credeam că se află un loc de rugăciune. Am şezut jos şi am vorbit femeilor care erau adunate laolaltă. Una din ele, numită Lidia, (…) era o femeie temătoare de Dumnezeu şi asculta. Domnul i-a deschis inima ca să ia aminte la cele ce spunea Pavel. După ce a fost botezată, ea şi casa ei, ne-a rugat şi ne-a zis: „(…) Intraţi şi rămâneţi în casa mea.” – Faptele apostolilor 16:13-15

  Un tânăr creştin a cerut permisiunea să vândă Biblii în piaţa unui orăşel francez. În schimb, autorităţile l-au trimis într-o locaţie la periferie. Tânărul, conştient că e puţin probabil să treacă cineva prin acel loc izolat, a achiziţionat totuşi standul de literatură creştină şi, cu încredere, şi-a pus situaţia în mâna Domnului. Nu mult după aceea, un jurnalist a observat că nişte berze adunau mici obiecte şi paie din care să îşi facă un cuib şi survolau copacii din apropierea locului unde era tânărul creştin cu standul. Pentru că nu era un loc obişnuit de cuibărire pentru berze, jurnalistul a scris un articolaş pe acest subiect în ziarul oraşului. La scurt timp, foarte mulţi oameni au venit să vadă berzele. În drumul lor spre pădure, ei observau standul de Biblii şi de literatură creştină. Astfel, tânărul le-a putut vorbi despre Creatorul berzelor şi al lumii şi a vândut şi un număr semnificativ de Biblii. El I-a fost recunoscător lui Dumnezeu că nu i-a dat ceea ce ceruse la început – un stand în piaţa oraşului. Dumnezeu îi dăduse ceea ce era cel mai bine.

  Şi noi suntem înclinate să ne simţim descurajate când nu primim ceva ce I-am cerut lui Dumnezeu. Totuşi credinţa ne ajută să credem că Dumnezeu are un plan mai bun pentru noi. În loc să renunţe, descurajaţi că nu au găsit în Filipi o sinagogă în care să se închine, Pavel şi însoţitorii lui au mers să se închine pe malul râului. Acolo au găsit o grupă de femei. Una dintre ele – Lidia, femeie de afaceri – a fost atât de convinsă de învăţătura lui Pavel, încât ea si toată familia ei s-au botezat. Cu acea ocazie, în ciuda faptului că nu găsise mult dorita sinagogă, Pavel a demarat acolo lucrarea misionară şi a înfiinţat prima comunitate creştină din oraş. Iar această nouă mică biserică a constituit debutul creştinismului în Europa. Versul unei poezii cu autor anonim spune aşa: „L-am rugat pe Dumnezeu să îmi dea totul ca să mă pot bucura de viaţă/ în schimb, Dumnezeu mi-a dat viaţă, ca să mă pot bucura de tot/ Nu am primit nimic din ce am cerut/ Am primit tot ce am avut nevoie.”

  Doamne, Îţi mulţumesc că îmi arăţi că pot avea încredere în Tine că îmi vei da exact ce e cel mai bine pentru mine!

  Denise Hochstrasser

  Nu am primit nimic din ce am cerut - 2018. Doamne, Îţi mulţumesc că îmi arăţi că pot avea încredere în Tine că îmi vei da exact ce e cel mai bine pentru mine!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ce mică-i lumea!

  Mulțumim, Doamne, pentru făgăduința reîntâlnirii din ceruri cu prietenii și cu cei dragi! Mulțumim în mod special pentru minunea întâlnirii cu cei careau fost influențați și îndemnați de viața noastră ca să Te caute! Fie ca și eu să trăiesc în așa fel ca alții să Te vadă în mine. În numele lui Isus, Amin!

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Pietricica din pantof

  Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor.

  Renunță la sare!

  Dumnezeu ne cere să călătorim pe un drum mai puțin bătătorit. Mai exact, uneori este foarte greu să lăsăm în urmă durerile, frustrările și mâhnirea. Uneori nu vrem să le lăsăm, pentru că, altminteri, ne-am pierde identitatea din prezent.

  Publicate astăzi

  Primul rege al lui Israel

  Poate cea mai importantă lecție este aceea a dependenței de Dumnezeu; când cineva se consideră prea bun pentru a se mai lăsa condus de Dumnezeu, va face greșeli ireparabile. Ziua de azi este o ocazie să refaci dependența ta modestă și sigură față de Dumnezeu.

  Ce mică-i lumea!

  Mulțumim, Doamne, pentru făgăduința reîntâlnirii din ceruri cu prietenii și cu cei dragi! Mulțumim în mod special pentru minunea întâlnirii cu cei careau fost influențați și îndemnați de viața noastră ca să Te caute! Fie ca și eu să trăiesc în așa fel ca alții să Te vadă în mine. În numele lui Isus, Amin!

  Esenţa existenţei noastre

  Crede că trăieşti, simţi şi acţionezi pentru că El este în tine şi tu eşti în El! Fără prezenţa Sa în viaţa ta, ai pieri. Ce privilegiu imens să ştii că Dumnezeu te iubeşte foarte mult şi îţi acceptă întreaga viaţă în ciuda tuturor greşelilor!

  Scrisoare cu un destinatar și doi beneficiari

  Doamne, ajută-mă să văd în oameni ce vezi Tu frumos și bun! Dă-mi putere să descopăr lucruri pozitive în cei care astăzi îmi par neplăcuți! Ajută-mă să iubesc ca Tine! PROVOCARE: Fă o listă cu persoane din anturajul tău și în fiecare zi a săptămânii roagă-te pentru o altă persoană sau grup! Îți recomand să adaugi pe listă nu doar persoane dragi, ci și persoane mai puțin apropiate sau chiar persoane care nu îți sunt tocmai simpatice.

  Boldogok, akik vigyáznak

  „Boldogok azok a szolgák, akiket az úr, mikor hazamegy, vigyázva talál: bizony mondom néktek, hogy...