Locul de muncă

Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

Mai de mult I-am spus lui Dumnezeu ce loc de muncă îmi doresc: să stau la birou de la ora 9 la 17, să mă îmbrac elegant şi să interacţionez cu oameni din domeniul asistenţei medicale. Şi am primit ce-am vrut – până la ultimul detaliu. Ar fi trebuit să fiu fericită, nu? Dar nu eram – a fost cel mai detestabil loc de muncă pe care l-am avut în viaţa mea. După doi ani a trebuit să îmi dau demisia din motive familiale. Când s-a rezolvat problema din familia mea, a trebuit să îmi caut alt serviciu. De data aceasta însă, m-am hotărât să-L las pe Dumnezeu să decidă în totalitate locul unde ar trebui să muncesc. Si asa a fost.

Într-o zi am sunat la un spital în legătură cu factura aferentă costurilor medicale ale unei prietene. A trebuit să întreb despre nişte medicamente ieftine pentru care prietenei mele îi fusese eliberată o factură cu nişte preţuri foarte mari. Persoana de la capătul firului mi-a spus:

– Vă fac legătura la Barb, managera Departamentului Medical, şi îi puteţi spune ei ce vă nedumereşte.

În conversaţia pe care am avut-o cu Barb, aceasta şi-a dat seama că înţelegeam termenii medicali pe care îi folosea. I-am spus, prin urmare, că sunt asistentă.

– Lucraţi undeva în prezent? m-a întrebat ea, după care a urmat o rafală de alte întrebări: Sunteţi asistentă absolventă de facultate sau doar de cursuri postliceale? V-ar plăcea să lucraţi şi, dacă da, câte ore şi cu ce program? Nu aţi vrea să veniţi la noi la spital şi să stăm de vorbă? Mi-ar plăcea să cunosc pe cineva care a depus atâta efort doar ca să ajute o prietenă.

După o discuţie faţă către faţă, Barb m-a rugat să merg la Departamentul Resurse Umane şi să îmi depun dosarul pentru postul liber pe care-l avea la ea în departament.

– Mai avem câteva dosare depuse, dar ţinem legătura.

Ziua următoare, la biserică, Cindy, o prietenă care lucra la Spitalul „St. Mary”, unde îmi depusesem actele, mi-a spus că Barb mă simpatizează foarte mult. Am zâmbit, gândindu-mă dacă voi rămâne doar cu simpatia şi atât. Şi n-am rămas, după cum aveam să aflu după un telefon primit luni dimineaţa, prin care eram informată că primisem postul. Sabatul următor, la biserică, Cindy mi-a spus:

– Când m-am dus să dau referinţe bune despre tine, Barb mi-a spus că nu mai e nevoie, că a decis deja să te angajeze pe tine.

Când nu I-am mai spus lui Dumnezeu ce să facă şi L-am lăsat să lucreze în interesul meu, El mi-a dat un loc de muncă bun, pe care îl am de ani de zile. Dumnezeu S-a ocupat de tot. Nici măcar n-a trebuit să caut. Doar m-am rugat. El a făcut restul. El ştie ce e cel mai bine pentru fiecare dintre noi.

Marge Vande Hei

Citește și

Comentariile sunt închise

Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi.

Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile. Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web și a îmbunătăţi experienţa de navigare.
Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. DA, ACCEPT Citește mai mult

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!