Locul de muncă

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  Mai de mult I-am spus lui Dumnezeu ce loc de muncă îmi doresc: să stau la birou de la ora 9 la 17, să mă îmbrac elegant şi să interacţionez cu oameni din domeniul asistenţei medicale. Şi am primit ce-am vrut – până la ultimul detaliu. Ar fi trebuit să fiu fericită, nu? Dar nu eram – a fost cel mai detestabil loc de muncă pe care l-am avut în viaţa mea. După doi ani a trebuit să îmi dau demisia din motive familiale. Când s-a rezolvat problema din familia mea, a trebuit să îmi caut alt serviciu. De data aceasta însă, m-am hotărât să-L las pe Dumnezeu să decidă în totalitate locul unde ar trebui să muncesc. Si asa a fost.

  Într-o zi am sunat la un spital în legătură cu factura aferentă costurilor medicale ale unei prietene. A trebuit să întreb despre nişte medicamente ieftine pentru care prietenei mele îi fusese eliberată o factură cu nişte preţuri foarte mari. Persoana de la capătul firului mi-a spus:

  – Vă fac legătura la Barb, managera Departamentului Medical, şi îi puteţi spune ei ce vă nedumereşte.

  În conversaţia pe care am avut-o cu Barb, aceasta şi-a dat seama că înţelegeam termenii medicali pe care îi folosea. I-am spus, prin urmare, că sunt asistentă.

  – Lucraţi undeva în prezent? m-a întrebat ea, după care a urmat o rafală de alte întrebări: Sunteţi asistentă absolventă de facultate sau doar de cursuri postliceale? V-ar plăcea să lucraţi şi, dacă da, câte ore şi cu ce program? Nu aţi vrea să veniţi la noi la spital şi să stăm de vorbă? Mi-ar plăcea să cunosc pe cineva care a depus atâta efort doar ca să ajute o prietenă.

  După o discuţie faţă către faţă, Barb m-a rugat să merg la Departamentul Resurse Umane şi să îmi depun dosarul pentru postul liber pe care-l avea la ea în departament.

  – Mai avem câteva dosare depuse, dar ţinem legătura.

  Ziua următoare, la biserică, Cindy, o prietenă care lucra la Spitalul „St. Mary”, unde îmi depusesem actele, mi-a spus că Barb mă simpatizează foarte mult. Am zâmbit, gândindu-mă dacă voi rămâne doar cu simpatia şi atât. Şi n-am rămas, după cum aveam să aflu după un telefon primit luni dimineaţa, prin care eram informată că primisem postul. Sabatul următor, la biserică, Cindy mi-a spus:

  – Când m-am dus să dau referinţe bune despre tine, Barb mi-a spus că nu mai e nevoie, că a decis deja să te angajeze pe tine.

  Când nu I-am mai spus lui Dumnezeu ce să facă şi L-am lăsat să lucreze în interesul meu, El mi-a dat un loc de muncă bun, pe care îl am de ani de zile. Dumnezeu S-a ocupat de tot. Nici măcar n-a trebuit să caut. Doar m-am rugat. El a făcut restul. El ştie ce e cel mai bine pentru fiecare dintre noi.

  Marge Vande Hei

  Locul de muncă - 2018. Când nu I-am mai spus lui Dumnezeu ce să facă şi L-am lăsat să lucreze în interesul meu, El mi-a dat un loc de muncă bun, pe care îl am de ani de zile. Dumnezeu S-a ocupat de tot. Nici măcar n-a trebuit să caut. Doar m-am rugat. El a făcut restul. El ştie ce e cel mai bine pentru fiecare dintre noi.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ce mică-i lumea!

  Mulțumim, Doamne, pentru făgăduința reîntâlnirii din ceruri cu prietenii și cu cei dragi! Mulțumim în mod special pentru minunea întâlnirii cu cei careau fost influențați și îndemnați de viața noastră ca să Te caute! Fie ca și eu să trăiesc în așa fel ca alții să Te vadă în mine. În numele lui Isus, Amin!

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Pietricica din pantof

  Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor.

  Renunță la sare!

  Dumnezeu ne cere să călătorim pe un drum mai puțin bătătorit. Mai exact, uneori este foarte greu să lăsăm în urmă durerile, frustrările și mâhnirea. Uneori nu vrem să le lăsăm, pentru că, altminteri, ne-am pierde identitatea din prezent.

  Publicate astăzi

  Primul rege al lui Israel

  Poate cea mai importantă lecție este aceea a dependenței de Dumnezeu; când cineva se consideră prea bun pentru a se mai lăsa condus de Dumnezeu, va face greșeli ireparabile. Ziua de azi este o ocazie să refaci dependența ta modestă și sigură față de Dumnezeu.

  Ce mică-i lumea!

  Mulțumim, Doamne, pentru făgăduința reîntâlnirii din ceruri cu prietenii și cu cei dragi! Mulțumim în mod special pentru minunea întâlnirii cu cei careau fost influențați și îndemnați de viața noastră ca să Te caute! Fie ca și eu să trăiesc în așa fel ca alții să Te vadă în mine. În numele lui Isus, Amin!

  Esenţa existenţei noastre

  Crede că trăieşti, simţi şi acţionezi pentru că El este în tine şi tu eşti în El! Fără prezenţa Sa în viaţa ta, ai pieri. Ce privilegiu imens să ştii că Dumnezeu te iubeşte foarte mult şi îţi acceptă întreaga viaţă în ciuda tuturor greşelilor!

  Scrisoare cu un destinatar și doi beneficiari

  Doamne, ajută-mă să văd în oameni ce vezi Tu frumos și bun! Dă-mi putere să descopăr lucruri pozitive în cei care astăzi îmi par neplăcuți! Ajută-mă să iubesc ca Tine! PROVOCARE: Fă o listă cu persoane din anturajul tău și în fiecare zi a săptămânii roagă-te pentru o altă persoană sau grup! Îți recomand să adaugi pe listă nu doar persoane dragi, ci și persoane mai puțin apropiate sau chiar persoane care nu îți sunt tocmai simpatice.

  Boldogok, akik vigyáznak

  „Boldogok azok a szolgák, akiket az úr, mikor hazamegy, vigyázva talál: bizony mondom néktek, hogy...