Devotamentul lui Dumnezeu

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. – Isaia 41:10

  Acum ceva ani în urmă m-am întors în ţara mea natală, Jamaica, după ce am stat mai mult de trei ani în Marea Britanie. Mi-a luat un timp să mă familiarizez cu evenimentele recente petrecute în ţara mea, deoarece multe se schimbaseră de când plecasem. În acelaşi timp am pornit şi într-o vânătoare de locuri de muncă. Şi Domnul m-a binecuvântat cu un serviciu pentru care Îi sunt foarte recunoscătoare. După câţiva ani de activitate în acea companie, conducerea a reorganizat schema de personal, eliminând câteva posturi. Sper că n-o să fiu pe lista de posturi considerate în curând nenecesare, mi-am zis eu.

  Însă într-o nefericită zi, chiar cu câteva minute înainte de a pleca acasă, managerul m-a chemat la sediul central şi mi-a dat o scrisoare de încheiere a contractului. Amuţită, i-am ascultat indicaţiile: „Ştii că politica noastră este să îţi strângi lucrurile şi să pleci imediat.” Nu mai era timp să îmi iau rămas bun-aşa cum se cuvenea.

  Domnul mi-a fost alături în această perioadă dificilă cu schimbări bruşte. De atunci, El mi-a deschis alte uşi. Am simţit împlinirea promisiunii Sale că ne va fi devotat, lăsându-mă în grija Sa şi în seama călăuzirii Sale, în timp ce mă rugam în fiecare zi.

  Solista creştină Damaris Carbaugh cântă un frumos imn intitulat: „El mi-a fost credincios”, care descrie perfect devotamentul lui Dumnezeu manifestat în viaţa mea. Am făcut rost de o casetă care conţinea această melodie şi am ascultat-o în repetate rânduri. Nu mă satur niciodată să o ascult şi să o cânt, fiindcă exprimă şi sentimentele inimii mele. De foarte multe ori avem întrebări pentru care se pare că nu există răspuns. Dar când ne întoarcem spre Domnul în rugăciune şi implorare, El este alături de noi. Chiar dacă alege să nu ne dea un răspuns imediat, El ne mângâie şi ne întăreşte inima.

  Dumnezeu ne este credincios şi Îl poţi pune zilnic la încercare. Când avem credinţă, când ne rugăm, când citim Cuvântul Său şi ne încredem în El pentru harul Său, nu trebuie să ne temem – indiferent cum se termină problemele noastre. Toate lucrurile sunt în mâna Sa. Aşa cum spune Biblia, El nu Se schimbă. El este acelaşi Dumnezeu devotat astăzi, precum a fost ieri. Şi promite să rămână la fel şi mâine.

  Nu vrei ca împreună să ne încredem în Dumnezeu pentru devotamentul Său neîntrerupt?

  Elizabeth Ida Cain

  Devotamentul lui Dumnezeu - 2018. Dumnezeu ne este credincios şi Îl poţi pune zilnic la încercare. Când avem credinţă, când ne rugăm, când citim Cuvântul Său şi ne încredem în El pentru harul Său, nu trebuie să ne temem - indiferent cum se termină problemele noastre. Toate lucrurile sunt în mâna Sa. Aşa cum spune Biblia, El nu Se schimbă.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...