De ce?

  Suntem încolţiţi în toate chipurile, dar nu la strâmtorare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiţi; prigoniţi, dar nu părăsiţi; trântiţi, dar nu omorâţi. (…) Căci întristările noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă. – 2 Corinteni 4:8,9,17

  La câteva zile după ce taifunul Haiyan a devastat multe insule din Filipine, am participat la serviciile divine ale unei biserici filipineze din zona Toronto. „Dumnezeu reface” era tema programului, la care au participat şi oficialităţi ale statului, şi conducători ai bisericii. Scopul întâlnirii era oferirea de sprijin şi speranţă pentru familiile afectate şi găsirea de căi de împlinire a nevoilor generate de catastrofa naturală.

  Pe buzele noastre, ale tuturor, era eterna întrebare din două cuvinte: „De ce?”. De ce să existe atât de mulţi copii rămaşi fără părinţi? De ce să fie atât de mulţi părinţi rămaşi fără copii? De ce să existe atât de mulţi rămaşi fără adăpost sau mâncare? Şi unde era Păstorul cel Bun când s-a iscat dezastrul?

  De la căderea omului încoace au existat multe situaţii în care credincioşii au pus această întrebare. Adam şi Eva probabil că au stat lângă corpul ucis al fiului lor Abel si s-au întrebat de ce.

  În cadrul programului nostru, atunci când oamenii povesteau ce au pierdut, au curs lacrimi. Dar au curs şi lacrimi de speranţă atunci când au fost citite pasaje din Biblie pentru alinarea sufletelor îndurerate.

  „Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul şi a cărui nădejde este Domnul! Căci el este ca un pom sădit lângă ape, care-şi întinde rădăcinile spre râu; nu se teme de căldură când vine, şi frunzişul lui rămâne verde; în anul secetei, nu se teme şi nu încetează să aducă rod” (Ieremia 17:7,8).

  Pasaje din Psalmul 23 ne-au adus în atenţie alte făgăduinţe de speranţă, ocrotire şi refacere. „Domnul este păstorul meu, nu voi duce lipsă de nimic” (vers. 1). Fără ndoială că Domnul, Păstorul cel Bun, are grijă de oile Sale. Filipinele se vor reface şi se vor dezvolta din nou.

  De această parte a veşniciei s-ar putea să nu avem parte întotdeauna de răs-runsuri la „de ce”-urile noastre. Totuşi, când vom suferi pierderi, Dumnezeu îl va trimite pe Duhul Său cel Sfânt ca răspuns la rugăciunile noastre înălţate în durere şi confuzie. Ne va da credinţa lui Iov, în ciuda pierderilor suferite. Şi, tot ca în cazul iui Iov, noi vom putea fi în stare să spunem în mijlocul nenorocirilor noastre: „Tot voi nădăjdui în El” (Iov 13:15, NTR).

  Sona Kennedy-Brown

  De ce? - 2018. Când vom suferi pierderi, Dumnezeu îl va trimite pe Duhul Său cel Sfânt ca răspuns la rugăciunile noastre înălţate în durere şi confuzie. Ne va da credinţa lui Iov, în ciuda pierderilor suferite. Şi, tot ca în cazul iui Iov, noi vom putea fi în stare să spunem în mijlocul nenorocirilor noastre: „Tot voi nădăjdui în El”
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...