Gata cu durerea

  Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou; pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră, şi marea nu mai era. (…) El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut. – Apocalipsa 21:1-4

  Orice fiinţă umană acţionează în vederea unor obiective: cumpărarea unei case, obţinerea unui loc de muncă, achiziţionarea unei maşini, intrarea la o facultate bună. Ţintele sunt motivul pentru care mulţi oameni sunt în mod constant în activitate, aproape fără oprire. Din nefericire, cât ai clipi, totul poate fi distrus. Am fost martoră la această realitate. Am văzut ipostaze ale ei la ştiri, când oameni îndureraţi povesteau că au pierdut totul – mai ales în inundaţii.

  După cinci zile de ploaie neîntreruptă, în Pernambuco era alertă maximă. Reportaje TV arătau forţa de temut a apei după atâtea zile de ploi abundente. Câteva oraşe erau afectate şi mii de oameni deplângeau pierderea rudelor şi a bunurilor.

  Într-un timp scurt, membri ai districtului din care face parte biserica noastră au început să îi ajute pe cei care fuseseră grav afectaţi. Am mers din casă în casă, din stradă în stradă, să cerem hrană, îmbrăcăminte, apă, saltele, aşternuturi şi alte bunuri de strictă necesitate. În zilele următoare ne-am dus în oraşele învecinate să ducem lucrurile primite din donaţii. Ce am văzut a fost de-a dreptul şocant. Case intregi fuseseră măturate cu totul de ape. Cele încă în picioare erau pline cu mâl, care era şi pe străzi. Supravieţuitorii erau înghesuiţi în şcoli şi în adăposturi. Unii pierduseră absolut totul în afară de viaţă. Ei plângeau, pentru că lucraseră din greu să îşi asigure lor şi familiei o viaţă cât de cât bună. Acum inundaţiile le luaseră totul.

  M-am rugat pentru oamenii de acolo şi m-am tot întrebat ce le-aş putea spune ca să îi încurajez. Dumnezeu mi-a readus în minte promisiunea Sa că, într-o zi, El va pune capăt durerii şi tragediei. M-am rugat ca Dumnezeu să împlinească toate nevoile de acolo şi să îi mângâie pe cei cu inima zdrobită. Sunt sigură că El ar fi spus: „Copiii mei, mai aveţi puţină răbdare! Sunt aici. Încă puţin mai aşteptaţi! Voi fi împreună cu voi într-un loc unde nu va mai exista plâns, suferinţă sau durere!” Fie ca aceste cuvinte să îţi aducă şi ţie alinare!

  Carmen Virginia dos Santos Paulo

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...