Articolul precedentÎn cămin
  Articolul următorO putere pentru toate națiunile

  O viață atinsă

  Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. – Matei 5:16

  Îmbrăcată de Sabat, într-o dimineaţă de mai a anului 2001, mă grăbeam pe holurile spitalului Brookdale, din New York. Din direcţia opusă venea un coleg de facultate pe care nu îl văzusem de mai mulţi ani. L-am strigat, iar el s-a oprit să mă salute.

  – De ce eşti la spital? m-a întrebat el.

  – Am cancer şi am venit pentru nişte injecţii de restabilire a nivelului de eritrocite, leucocite şi trombocite din sânge, care a scăzut în timpul chimioterapiei. Apoi mă îndrept spre biserică. Tu?

  Nu mi-a dat un răspuns prea clar, după care ne-am dus fiecare pe drumul lui. După nouă ani, eu şi răposatul meu soţ l-am întâlnit pe acelaşi fost coleg la o activitate destinată foştilor studenţi. I-am lăsat pe cei doi să stea de vorbă şi am mers să discut cu alţi prieteni. Acasă la mama mea, în aceeaşi seară, discutam cu soţul meu despre întâmplările zilei.

  – Apropo, mi-a zis soţul meu la un moment dat, fostul tău coleg mi-a dat de înţeles că ar vrea să te invite la un seminar condus de el despre abuzul de medicamente şi consumul de droguri. Se pare că acum nouă ani, când v-aţi întâlnit pe holul spitalului, el se afla acolo din cauza abuzului de medicamente şi de droguri. Mi-a zis că întâlnirea cu tine a fost un punct de cotitură în viaţa lui. Aşa că i-a spus lui Dumnezeu: „Uite ce fac cu viaţa mea şi sunt totuşi sănătos! Această colegă a mea n-a consumat droguri, dar suferă de cancer. Cât har pentru fiecare dintre noi!” Apoi colegul meu şi-a mărturisit înaintea lui Dumnezeu obiceiurile distructive. „Doamne, ajută-mă să fac ceva bun cu viaţa mea”, s-a rugat el. În prezent, organizează seminare pentru dependenţii de droguri şi de medicamente şi ar dori ca aceştia să o cunoască pe persoana care l-a ajutat să iasă din groapa păcatului în care se afla.

  Ca şi în cazul acestui coleg de studenţie, Dumnezeu permite ca anumite situaţii din viata noastră să ne înveţe lecţii care să ne conştientizeze de adevărata noastră situaţie. Efectul acelei banale întâlniri asupra colegului meu mi-a reamintit faptul că nu ştim niciodată cine se uită la noi sau cum viaţa noastră i-ar putea afecta pe alţii. Astăzi, haideţi să ne hotărâm să II lăsăm pe Dumnezeu să trăiască prin noi – pentru slava Sa şi în vederea ajutorării altora pe drumul crucii!

  Ruby H. Enniss-Alleyne

  O viață atinsă - 2018. Dumnezeu permite ca anumite situaţii din viata noastră să ne înveţe lecţii care să ne conştientizeze de adevărata noastră situaţie.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...