Articolul precedentÎn cămin
  Articolul următorO putere pentru toate națiunile

  O viață atinsă

  Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri. – Matei 5:16

  Îmbrăcată de Sabat, într-o dimineaţă de mai a anului 2001, mă grăbeam pe holurile spitalului Brookdale, din New York. Din direcţia opusă venea un coleg de facultate pe care nu îl văzusem de mai mulţi ani. L-am strigat, iar el s-a oprit să mă salute.

  – De ce eşti la spital? m-a întrebat el.

  – Am cancer şi am venit pentru nişte injecţii de restabilire a nivelului de eritrocite, leucocite şi trombocite din sânge, care a scăzut în timpul chimioterapiei. Apoi mă îndrept spre biserică. Tu?

  Nu mi-a dat un răspuns prea clar, după care ne-am dus fiecare pe drumul lui. După nouă ani, eu şi răposatul meu soţ l-am întâlnit pe acelaşi fost coleg la o activitate destinată foştilor studenţi. I-am lăsat pe cei doi să stea de vorbă şi am mers să discut cu alţi prieteni. Acasă la mama mea, în aceeaşi seară, discutam cu soţul meu despre întâmplările zilei.

  – Apropo, mi-a zis soţul meu la un moment dat, fostul tău coleg mi-a dat de înţeles că ar vrea să te invite la un seminar condus de el despre abuzul de medicamente şi consumul de droguri. Se pare că acum nouă ani, când v-aţi întâlnit pe holul spitalului, el se afla acolo din cauza abuzului de medicamente şi de droguri. Mi-a zis că întâlnirea cu tine a fost un punct de cotitură în viaţa lui. Aşa că i-a spus lui Dumnezeu: „Uite ce fac cu viaţa mea şi sunt totuşi sănătos! Această colegă a mea n-a consumat droguri, dar suferă de cancer. Cât har pentru fiecare dintre noi!” Apoi colegul meu şi-a mărturisit înaintea lui Dumnezeu obiceiurile distructive. „Doamne, ajută-mă să fac ceva bun cu viaţa mea”, s-a rugat el. În prezent, organizează seminare pentru dependenţii de droguri şi de medicamente şi ar dori ca aceştia să o cunoască pe persoana care l-a ajutat să iasă din groapa păcatului în care se afla.

  Ca şi în cazul acestui coleg de studenţie, Dumnezeu permite ca anumite situaţii din viata noastră să ne înveţe lecţii care să ne conştientizeze de adevărata noastră situaţie. Efectul acelei banale întâlniri asupra colegului meu mi-a reamintit faptul că nu ştim niciodată cine se uită la noi sau cum viaţa noastră i-ar putea afecta pe alţii. Astăzi, haideţi să ne hotărâm să II lăsăm pe Dumnezeu să trăiască prin noi – pentru slava Sa şi în vederea ajutorării altora pe drumul crucii!

  Ruby H. Enniss-Alleyne

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...