Întoarcerea acasă

  Isus le-a vorbit din nou şi a zis: „Eu sunt Lumina lumii.” – loan 8:21
  „Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. (…) Despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic.” – loan 15:5

  Când eu eram adolescentă, tata s-a mutat cu serviciul într-un oraş din apropiere. Noi am rămas cu mama, ca să ne terminăm semestrul şcolar. Vinerea mergeam cu toţii şi petreceam sfârşitul de săptămână cu tata, făcând un drum de 25 de kilometri. De fapt, eu am făcut şi singură acest drum, ştiind cum să ajung acolo cu autobuzul. După ce treceam de nişte antene de televiziune, îl rugam pe şofer să oprească, coboram, o luam pe o potecă cu pietriş, apoi vedeam la scurt timp ferma unde lucra tata.

  La lumina zilei, acest drum scurt era uşor. Dar cu totul altceva era parcurgerea acestui drum noaptea. N-o să-l uit niciodată. În prima ocazie când am mers la tata pe întuneric am aflat că nu era suficientă lumină pentru a vedea reperele: antenele de televiziune. Noaptea ne-a fost frică – şi ne-am şi rătăcit.

  Autobuzul a oprit şi noi am coborât. Dar, din cauza întunericului dens, nu am căsit poteca cu pietriş. Deşi eram lângă o autostradă importantă, ne pierduserăm şi nu ştiam încotro să o apucăm. Mama s-a gândit că ar trebui să o luăm spre un cartier luminat, să luăm alt autobuz spre periferie, după care să mergem cu un taxi până la ferma tatei. Bineînţeles, avea să ne coste enorm. Obosiţi şi aproape lefteri, am ajuns la tata. Ce bucuros a fost să ne vadă! Fusese teribil de îngrijorat din cauza întârzierii noastre şi ne-a primit cu braţele deschise. Avea totul pregătit pentru noi. După reîntâlnire, situaţia noastră nefericită de mai devreme aproape că părea amuzantă.

  Ceea ce ne-a ajutat să ajungem la destinaţie şi în siguranţa braţelor tatălui nostru a fost faptul că ne-am încurajat unul pe altul şi am parcurs drumul într-un efort comun. Văzând uşurarea şi bucuria tatălui nostru, ni s-a umplut şi nouă inima de bucurie.

  Cu toţii facem parte din familia lui Dumnezeu. Cu toţii avem sansa de a ne Încuraja unii pe alţii, de a ne arăta unii altora lumina şi de a călători împreună spre casa Tatălui nostru ceresc. Avem un Tată în cer care e ataşat de fiecare om în parte. El veghează asupra noastră şi ne aşteaptă cu braţele deschise, bucurându-Se anticipat de ziua în care ne vom reîntâlni cu El în casa noastră de sus. Haideţi să nu ne rătăcim în negura acestei lumi! Să umblăm în lumina Cuvântului Său! Şi, când ne vom simţi pierduţi, să ne aducem aminte de braţele Sale, în care vom fi primiţi la finalul lungului drum spre casă.

  Sueli da Silva Pereira

  Întoarcerea acasă - 2018. Avem un Tată în cer care e ataşat de fiecare om în parte. El veghează asupra noastră şi ne aşteaptă cu braţele deschise, bucurându-Se anticipat de ziua în care ne vom reîntâlni cu El în casa noastră de sus.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...