Dragoste fără egal

  Căci dragostea lui Hristos ne strânge, fiindcă socotim că, dacă Unul singur a murit pentru toţi, toţi deci au murit. – 2 Corinteni 5:14

  La scurt timp după ce logodnicul meu a primit licenţa în teologie, ne-am căsătorit şi am fost trimişi de conducerea regională a bisericii noastre să lucrăm într-un orăşel provincial din Parana, Brazilia. Sertanopolis era centrul unui district format din 17 biserici, deci soţul meu trebuia să călătorească mult. Mă simţeam singură, mai ales pentru că eram foarte departe de familie, dar ştiam că Dumnezeu ne alesese pe mine şi pe soţul meu pentru această lucrare.

  Într-o dimineaţă am auzit un mieunat slab venind din curtea din spate şi ne-am dus să vedem ce era. Am dat cu ochii de un pisoiaş gălbui, sfrijit şi flămând, cu nişte ochi mari albaştri. Era un motan abandonat, a cărui privire pierdută părea să spună: „Vă rog, aveţi grijă de mine!” L-am luat, l-am hrănit, l-am îngrijit şi l-am pus într-o cutie să doarmă. A crescut şi s-a făcut foarte frumos. Era întotdeauna pe lângă noi.

  În dimineţile când soţul meu mergea la brutărie să cumpere pâine, pisoiul îl însoţea şi primea drept recompensă pâine caldă. Biserica nu era departe de casă şi, într-o seară, în timpul serviciului divin, am făcut ochii mari când am văzut motanul păşind pe culoar, îndreptându-se spre amvon, unde predica soţul meu. Oamenii din biserică l-au observat şi se întrebau: „Cum poate o simplă pisică să manifeste atâta afecţiune, aşa dragoste faţă de un om şi să ştie şi unde se află el?” Când ne-am întors acasă, pisoiul ne aştepta la poartă. Când s-a născut fiica noastră cea mare şi am adus-o acasă, el s-a îndreptat spre locul în care era ea, s-a ridicat pe două lăbuţe şi s-a uitat la micuţa nou-venită. Parcă îi adresa un bun venit călduros.

  E interesant de observat cum animalele răspund la atenţia care li se oferă. Astfel ajungem să ne întrebăm dacă noi răspundem la iubirea pe care Dumnezeu o manifestă faţă de noi. În loan 3:16 se spune că Dumnezeu L-a trimis pe singurul Său fiu să moară în locul nostru şi să ne ofere mântuirea, „ca oricine crede în El să nu moară, ci să aibă viaţa veşnică”. Versetul 17 continuă aşa: „Dumnezeu (…) n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El. Nimic nu se compară cu iubirea pe care Dumnezeu o are pentru noi şi cu sacrificiul pe care l-a făcut El. Dumnezeu ne-a iubit şi ne-a dat capacitatea să îi iubim pe cei din jur. Dar cel mai frumos lucru este că noi ne putem bucura de iubirea Sa pentru totdeauna, împărtăşind cu El bucuriile salvării eterne.

  Maria BelIesi Guilhem

  Dragoste fără egal - 2018. Nimic nu se compară cu iubirea pe care Dumnezeu o are pentru noi şi cu sacrificiul pe care l-a făcut El. Dumnezeu ne-a iubit şi ne-a dat capacitatea să îi iubim pe cei din jur. Dar cel mai frumos lucru este că noi ne putem bucura de iubirea Sa pentru totdeauna, împărtăşind cu El bucuriile salvării eterne.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...