Dragoste fără egal

  Căci dragostea lui Hristos ne strânge, fiindcă socotim că, dacă Unul singur a murit pentru toţi, toţi deci au murit. – 2 Corinteni 5:14

  La scurt timp după ce logodnicul meu a primit licenţa în teologie, ne-am căsătorit şi am fost trimişi de conducerea regională a bisericii noastre să lucrăm într-un orăşel provincial din Parana, Brazilia. Sertanopolis era centrul unui district format din 17 biserici, deci soţul meu trebuia să călătorească mult. Mă simţeam singură, mai ales pentru că eram foarte departe de familie, dar ştiam că Dumnezeu ne alesese pe mine şi pe soţul meu pentru această lucrare.

  Într-o dimineaţă am auzit un mieunat slab venind din curtea din spate şi ne-am dus să vedem ce era. Am dat cu ochii de un pisoiaş gălbui, sfrijit şi flămând, cu nişte ochi mari albaştri. Era un motan abandonat, a cărui privire pierdută părea să spună: „Vă rog, aveţi grijă de mine!” L-am luat, l-am hrănit, l-am îngrijit şi l-am pus într-o cutie să doarmă. A crescut şi s-a făcut foarte frumos. Era întotdeauna pe lângă noi.

  În dimineţile când soţul meu mergea la brutărie să cumpere pâine, pisoiul îl însoţea şi primea drept recompensă pâine caldă. Biserica nu era departe de casă şi, într-o seară, în timpul serviciului divin, am făcut ochii mari când am văzut motanul păşind pe culoar, îndreptându-se spre amvon, unde predica soţul meu. Oamenii din biserică l-au observat şi se întrebau: „Cum poate o simplă pisică să manifeste atâta afecţiune, aşa dragoste faţă de un om şi să ştie şi unde se află el?” Când ne-am întors acasă, pisoiul ne aştepta la poartă. Când s-a născut fiica noastră cea mare şi am adus-o acasă, el s-a îndreptat spre locul în care era ea, s-a ridicat pe două lăbuţe şi s-a uitat la micuţa nou-venită. Parcă îi adresa un bun venit călduros.

  E interesant de observat cum animalele răspund la atenţia care li se oferă. Astfel ajungem să ne întrebăm dacă noi răspundem la iubirea pe care Dumnezeu o manifestă faţă de noi. În loan 3:16 se spune că Dumnezeu L-a trimis pe singurul Său fiu să moară în locul nostru şi să ne ofere mântuirea, „ca oricine crede în El să nu moară, ci să aibă viaţa veşnică”. Versetul 17 continuă aşa: „Dumnezeu (…) n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El. Nimic nu se compară cu iubirea pe care Dumnezeu o are pentru noi şi cu sacrificiul pe care l-a făcut El. Dumnezeu ne-a iubit şi ne-a dat capacitatea să îi iubim pe cei din jur. Dar cel mai frumos lucru este că noi ne putem bucura de iubirea Sa pentru totdeauna, împărtăşind cu El bucuriile salvării eterne.

  Maria BelIesi Guilhem

  Dragoste fără egal - 2018. Nimic nu se compară cu iubirea pe care Dumnezeu o are pentru noi şi cu sacrificiul pe care l-a făcut El. Dumnezeu ne-a iubit şi ne-a dat capacitatea să îi iubim pe cei din jur. Dar cel mai frumos lucru este că noi ne putem bucura de iubirea Sa pentru totdeauna, împărtăşind cu El bucuriile salvării eterne.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...