Te înțeleg

  Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi veţi împlini astfel legea lui Hristos. – Galateni 6:2

  Cât de des ai auzit spunându-ţi-se sau ai spus chiar tu: „Te înţeleg”, într-o discuţie cu o persoană îndurerată, care trecea printr-o criză sau suferise o pierdere?

  Recent am fost internată în spital pentru două biopsii: una la tiroidă, iar cealaltă dintr-o excrescenţă din cavitatea toracică, ce a presupus incizarea sternului. Înainte de biopsii, trebuia să primesc o transfuzie de trombocite, care s-a amânat din motive pe care nu le cunosc. După transfuzie, efectuarea biopsiilor a fost amânată şi iar amânată, până când radiologul intra de gardă. Între timp nu am avut voie să mănânc sau să beau nimic.

  Masa mi se aducea la timp, dar mi se interzicea să consum ceva, deoarece biopsiile vor fî efectuate în această dimineaţă, apoi în această după-amiază şi apoi în această seară. Dar nu era aşa. Au trecut 43 de ore fără să beau sau să mănânc. O soluţie intravenoasă îmi picura în perfuzie, ca să mă menţină hidratată, dar nimic nu satură ca o masă copioasă, mai ales când nu eşti bolnav.

  Când prietena mea Diane a auzit prin ce trecusem, mi-a trimis următorul mesaj: „Draga mea, dacă aş fi stat cu tine, aş fi postit alături de tine!” Mi-a mers la suflet acest mesaj. Ea n-a zis: „Te înţeleg”, ci „O să sufăr alături de tine.” Apoi mi-a povestit cum fiul ei adolescent trecuse printr-o situaţie similară când fusese monitorizat pentru o infecţie osoasă gravă.

  În timpul lungii sale aşteptări, el o întrebase: „Mamă, ce-ai mâncat la prânz?” Ea i-a spus atunci că, dacă el va trebui să nu mănânce, nu va mânca nici ea. Vorbind ulterior cu mine, ea a recunoscut: „în desfăşurarea lucrurilor, pentru mine n-a fost cine ştie ce, dar pentru el a însemnat foarte mult.”

  Această experienţă m-a făcut să mă gândesc la modalităţi mai creative de a demonstra că „te înţeleg” sau că „îmi pasă de tine.” Isus, exemplul nostru suprem, a arătat că îi pasă. El i-a acceptat pe copii în jurul Său; a petrecut timp cu păcătoşii; i-a atins pe cei de neatins; a hrănit mulţimile şi i-a oferit „apă vie” femeii de la fântână. Era un slujitor. El i-a luat pe ucenici deoparte să se odihnească. I-a ascultat pe oameni, a plâns şi a făcut multe altele. Mai presus de toate, deşi lipsit de păcat, El a murit pe cruce astfel ca noi să avem viaţa veşnică. Eu nu pot face tot ce a făcut Isus, iar pot face totuşi ceva ca să arăt că „te înţeleg şi îmi pasă de tine”.

  Edith Fitch

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...