Te înțeleg

  Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi veţi împlini astfel legea lui Hristos. – Galateni 6:2

  Cât de des ai auzit spunându-ţi-se sau ai spus chiar tu: „Te înţeleg”, într-o discuţie cu o persoană îndurerată, care trecea printr-o criză sau suferise o pierdere?

  Recent am fost internată în spital pentru două biopsii: una la tiroidă, iar cealaltă dintr-o excrescenţă din cavitatea toracică, ce a presupus incizarea sternului. Înainte de biopsii, trebuia să primesc o transfuzie de trombocite, care s-a amânat din motive pe care nu le cunosc. După transfuzie, efectuarea biopsiilor a fost amânată şi iar amânată, până când radiologul intra de gardă. Între timp nu am avut voie să mănânc sau să beau nimic.

  Masa mi se aducea la timp, dar mi se interzicea să consum ceva, deoarece biopsiile vor fî efectuate în această dimineaţă, apoi în această după-amiază şi apoi în această seară. Dar nu era aşa. Au trecut 43 de ore fără să beau sau să mănânc. O soluţie intravenoasă îmi picura în perfuzie, ca să mă menţină hidratată, dar nimic nu satură ca o masă copioasă, mai ales când nu eşti bolnav.

  Când prietena mea Diane a auzit prin ce trecusem, mi-a trimis următorul mesaj: „Draga mea, dacă aş fi stat cu tine, aş fi postit alături de tine!” Mi-a mers la suflet acest mesaj. Ea n-a zis: „Te înţeleg”, ci „O să sufăr alături de tine.” Apoi mi-a povestit cum fiul ei adolescent trecuse printr-o situaţie similară când fusese monitorizat pentru o infecţie osoasă gravă.

  În timpul lungii sale aşteptări, el o întrebase: „Mamă, ce-ai mâncat la prânz?” Ea i-a spus atunci că, dacă el va trebui să nu mănânce, nu va mânca nici ea. Vorbind ulterior cu mine, ea a recunoscut: „în desfăşurarea lucrurilor, pentru mine n-a fost cine ştie ce, dar pentru el a însemnat foarte mult.”

  Această experienţă m-a făcut să mă gândesc la modalităţi mai creative de a demonstra că „te înţeleg” sau că „îmi pasă de tine.” Isus, exemplul nostru suprem, a arătat că îi pasă. El i-a acceptat pe copii în jurul Său; a petrecut timp cu păcătoşii; i-a atins pe cei de neatins; a hrănit mulţimile şi i-a oferit „apă vie” femeii de la fântână. Era un slujitor. El i-a luat pe ucenici deoparte să se odihnească. I-a ascultat pe oameni, a plâns şi a făcut multe altele. Mai presus de toate, deşi lipsit de păcat, El a murit pe cruce astfel ca noi să avem viaţa veşnică. Eu nu pot face tot ce a făcut Isus, iar pot face totuşi ceva ca să arăt că „te înţeleg şi îmi pasă de tine”.

  Edith Fitch

  Te înțeleg - 2018. Isus, exemplul nostru suprem, a arătat că îi pasă. Era un slujitor. El i-a luat pe ucenici deoparte să se odihnească. I-a ascultat pe oameni, a plâns şi a făcut multe altele.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...