O femeie câștigată cu dragoste

  Vino să-ţi arăt mireasa, nevasta Mirelui. – Apocalipsa 21:9

  În ultimii ani, flirtul a fost ridicat la rang de artă. Cărţile şi alte mijloace de informare în această direcţie abundă, cu intenţia de a-i învăţa pe neştiutori. De exemplu un blogger pe nume Donai Graeme a creat un acronim pentru ceea ce el a denumit „cei cinci vectori ai atracţiei feminine”. El a vrut să identifice concis care sunt trăsăturile de care o femeie este atrasă la un bărbat. Aceşti vectori sunt: aspectul feţei, aspectul corpului, banii, puterea, statutul (în engl., acronimul este LAMPS – n. tr.).

  Fără îndoială că acronimul LAMPS a făcut minuni pentru bărbaţii care căutau o dragoste senzuală cu o femeie. Dar oare este valabil şi pentru cei ce caută o dragoste curată, o relaţie autentică?

  Recent am studiat minuţios cartea Apocalipsa pentru un proiect muzical intitulat „Mielul învinge”. Aşa am ajuns la convingerea că leitmotivul cărţii este povestea de dragoste dintre Miel şi mireasă. Eu cred că războiul dintre Miel şi fiară este conflictul secundar al cărţii Apocalipsa. Conflictul primar este lupta Mielului, care sfidează moartea în încercarea de a câştiga inima miresei. Este un război de uzură, agonizant – un război rece uneori, dus în dezamăgirile tăcute ale Mirelui. Dar, într-un final, o cucereşte.

  Am găsit că e de-a dreptul revelator faptul că Isus revine abia după ce îşi revarsă asupra ei afecţiunea totală, după ce ea este îmbrăcată în „in subţire, strălucitor şi curat” (Apocalipsa 19:8), simbolizând dependenţa ei totală de neprihănirea lui Hristos. Apoi Călăreţul pe calul alb, într-o manifestare de triumf suprem şi virtuozitate masculină, se avântă pentru nimicirea inamicului. Deci ce a cucerit mireasa? S-a folosit Isus de acronimul LAMPS? Să vedem: aspectul feţei – ea nu II vede decât in ziua nunţii. Aspectul corpului – Mielul nu îşi expune niciun muşchi. Banii – inamicul Mielului în formă de fiară aruncă în joc mult mai mulţi bani decât Mielul. Puterea – fiara pare să aibă mai multă putere decât Mielul. Statutul – moartea pe cruce pare să însemne un statut onorabil?

  Mielul îi câştigă miresei inima cu ceva mult mai substanţial decât LAMPS-ul lui Donai Graeme. Mielul are o „lamp”-ă proprie. Bunătatea lui Dumnezeu luminează Sfânta Cetate, iar Mielul este „făclia ei” (Apocalipsa 21:23). Nu e o întâmplare că Isus Se numeşte pe Sine „Mielul” de peste 22 de ori în Apocalipsa. El face trimitere la trăsătura Sa care într-un final reuşeşte să cucerească inima femeii: iubirea care se sacrifică. Mielul cucereşte mireasa datorită caracterului Său plin de iubire, iar o femeie cucerită de dragoste este o femeie cucerită pentru totdeauna.

  Jennifer Jill Schwirzer

  O femeie câștigată cu dragoste - 2018. Nu e o întâmplare că Isus Se numeşte pe Sine „Mielul” de peste 22 de ori în Apocalipsa. Mielul cucereşte mireasa datorită caracterului Său plin de iubire, iar o femeie cucerită de dragoste este o femeie cucerită pentru totdeauna.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...