Adevărul și erorile de scriere

  Încrede-te în Domnul şi fă binele; locuieşte în ţară şi umblă în credincioşie! Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima. Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El şi El va lucra! – Psalmii 37:3-5

  Uneori am impresia că sunt o dactilografă dislexică: nici nu îmi aduc aminte când am scris corect din prima cuvântul „pentru”. Întotdeauna îmi iese „penetru”. Uneori adaug litere, alteori le mănânc cu totul. Ce boală o mai fi şi asta? În unele situaţii e frustrant, în altele e pur şi simplu amuzant. De exemplu atunci când am scris titlul unui devotional. În loc de „Cu Dumnezeu suntem împliniţi” am tastat „În Dumnezeu suntem ruginiţi”. Când am recitit – am zâmbit un pic – mi-am dat seama că exista un adevăr în ce scrisesem. Ceva care ar trebui să ne dea mult de gândit.

  Mulţi dintre noi, când ajungem să-L cunoaştem pe Domnul şi să-L iubim, suntem cuprinşi de mult entuziasm pentru propovăduirea iubirii lui Dumnezeu şi avem o dorinţă sinceră de a studia Cuvântul – de a şti ce are să ne spună Cuvântul. Apoi, odată cu trecerea timpului, începem să ne pierdem din entuziasmul iniţial – începem să ruginim. Când i s-a adresat bisericii din Efes, Isus a spus: „Dar ce am împotriva ta este că ţi-ai părăsit dragostea dintâi. Adu-ţi dar aminte de unde ai căzut, pocăieşte-te şi întoarce-te la faptele tale dintâi” (Apocalipsa 2:4,5). Suntem Îndemnaţi să ne întoarcem la prima dragoste; în loc să ruginim, suntem invitaţi să ne simţim împliniţi în ardoarea primei iubiri. Probabil că unul dintre cele mai citate texte biblice este: „Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările” (Proverbele 3:5,6).

  Cum ajungem la această împlinire? Zi de zi, petrecând timp în vederea aprofundării relaţiei cu El. Îmi place să îmi urmăresc nepoţii şi să observ cum îşi iubesc ririnţii şi se încred în ei. Şi văd aceeaşi încredere transferată în cadrul relaţiei lor cu Dumnezeu. Nu au nicio îndoială, sunt convinşi pur şi simplu că nevoile lor vor fi împlinite. Se roagă cu privire la orice şi, când văd că rugăciunile lor primesc răs-runs, încrederea lor creşte, împreună cu sentimentul de împlinire. În timpul predicii Sale de pe munte, Isus i-a îndemnat pe oameni să nu se îngrijoreze cu privire la ce vor mânca, ce vor bea sau cu ce se vor îmbrăca, pentru că Dumnezeu le va purta ce grijă (vezi Matei 6:31,32). Dacă ne vom încrede în El, vom avea parte de grija Sa, iar încrederea noastră va spori. Privind retrospectiv la viaţa noastră, putem vedea multele situaţii în care Dumnezeu a acţionat în beneficiul nostru. În Dumnezeu ne simţim împliniţi. Sau în Dumnezeu suntem ruginiţi. Depinde de noi.

  Ardis Dick Stenbakken

  Adevărul și erorile de scriere - 2018. Dacă ne vom încrede în El, vom avea parte de grija Sa, iar încrederea noastră va spori. Privind retrospectiv la viaţa noastră, putem vedea multele situaţii în care Dumnezeu a acţionat în beneficiul nostru. În Dumnezeu ne simţim împliniţi. Sau în Dumnezeu suntem ruginiţi. Depinde de noi.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...