Lecții despre lumină și întuneric

  Vestea pe care am auzit-o de la El şi pe care v-o propovăduim este că Dumnezeu e lumină şi în El nu este întuneric. – 1 loan 1:5

  Am deschis ochii în întunericul din dormitor. Ignorasem soneria telefonului, iar acum aveam să întârzii la serviciu. Am sărit ca arsă când mi-am adus aminte că, înainte de a pleca, trebuia să îi pregătesc bunicii micul dejun şi prânzul, înainte să mă pot gândi şi la alte îndatoriri ale zilei, mi-a venit în minte un imn: „Doresc a Ta prezenţă.” Dacă sunt deschisă îndrumării lui Dumnezeu, El frecvent îmi oferă dimineaţa câte un imn – şi îmi place nespus când face acest lucru. De multe ori, imnul respectiv pune bazele lecţiilor pe care El vrea să mi le dea în cursul zilei.

  Grăbită, am început să pipăi pe întuneric diferite obiecte, în încercarea de a-mi găsi ochelarii. Nu aprinsesem lumina şi mi-a luat ceva până am reuşit să îi găsesc pe beznă. Repede mi-am pus ochelarii, dar, înainte să o iau la goană pe scări în jos, m-am oprit. Cântând versurile „În fiecare oră/ În fiecare zi / Cu inima aprinsă/ Te-aştept mereu să vii”, mi-am dat seama că am nevoie de Dumnezeu nu doar în fiecare oră si în fiecare zi, ci în fiecare secundă a fiecărei ore. Am nevoie de El ca să pot face şi cele mai simple lucruri – aşa cum am nevoie de lumină ca să îmi găsesc ochelarii fără să bâjbâi. Dumnezeu este lumină şi, fără El, deseori suntem în situaţia de a nu reuşi din prima nici cele mai simple lucruri, dacă nu acţionăm întrerupătorul. Putem aprinde lumina Sa în viaţa noastră prin citirea Cuvântului Său, prin rugăciune şi laude la adresa Sa. Apoi lumina prezenţei Sale în viaţa noastră luminează orice situaţie.

  În acea dimineaţă ştiam unde este întrerupătorul, dar în graba de a mă apuca de treburi, m-am avântat în întuneric, fapt care n-a făcut decât să amplifice inutilitatea eforturilor mele. Ar fi trebuit să fi învăţat deja această lecţie. Cu doar trei luni înainte, am alergat pe scări pe întuneric. Ajunsă jos, încrezătoare şi sprintenă, am dat cu nasul fix într-un perete. În prezent, nu mai trec prin hol în drum spre bucătărie. Ocolesc. Şi, mai important, întotdeauna aprind lumina.

  Uneori avem nevoie de o schimbare pe calea pe care umblăm. Trebuie să facem un efort conştient să mergem în lumină, nu în întuneric. Isus S-a pus la dispoziţia noastră. E doritor să lase ca lumina Sa să aprindă o mulţime de lecţii, de idei şi de nevoi întemniţate în întunericul nostru prezent. Nu trebuie decât să Îl rugăm.

  Marsha-Jay Dallas

  Lecții despre lumină și întuneric - 2018. Trebuie să facem un efort conştient să mergem în lumină, nu în întuneric. Isus S-a pus la dispoziţia noastră. E doritor să lase ca lumina Sa să aprindă o mulţime de lecţii, de idei şi de nevoi întemniţate în întunericul nostru prezent. Nu trebuie decât să Îl rugăm.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...