Chemare la slujire

  Căci Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci El să slujească şi să-Şi dea viaţa răscumpărare pentru mulţi. – Marcu 10:45

  Trăim într-o societate care vrea să fie servită. Angajăm menajere, bone şi grădinari. Ne plac magazinele şi restaurantele unde suntem serviţi în maşină sau acelea care ne aduc cumpărăturile acasă, sau benzinăriile unde alţii ne pun combustibil în rezervor. Pentru că ne place să muncim „mai inteligent, nu mai mult”, concepem echipamente care să lucreze în locul nostru sau care să facă ceea ce nouă nu ne place. Rareori ne oprim să îi slujim noi pe alţii sau măcar să observăm valoarea unor fapte de slujire făcute pentru noi. Totuşi Dumnezeu a venit nu să fie servit, ci să servească. Cine ne face pe noi „mai mari” decât Dumnezeu? Ce ne face să uităm ce a fost Fiul omului chemat să facă?

  Să-i slujim pe alţii este ceva contracultural; e împotriva naturii păcătoase. Cine ar vrea să se trezească la ora 3 dimineaţa să aibă grijă de un copil cu febră, să strângă după el, să îi schimbe scutecul şi să îl adoarmă din nou? Nu ar fi o dovadă de cruzime, ceva chiar ilegal, ca o mamă să fie neglijentă şi să nu îşi ajute copilul? Deci, în ciuda paturilor noastre confortabile, majoritatea dintre noi alegem să ne ridicăm, să ieşim de sub pilotele călduroase, să ne vârâm picioarele în papuci şi să mergem să ne slujim copilul. De ce? Pentru că îl iubim. Ne aparţine. Dacă suferă el, suferim şi noi.

  Dumnezeu a făcut exact acelaşi lucru pentru noi. Deşi ne-ar fi putut lăsa să ne autodistrugem, El a ales – ca un părinte iubitor ce este – să ne audă gemetele febrile, să strângă după noi, să ne aline durerile din această lume îngrozitoare. Singurul tratament pentru lumea căzută este Fiul omului, făcut slujitor unei lumi care zicea că nu are nevoie de El. Unei lumi care nu putea vedea dincolo de egoismul ei, pentru a conştientiza că Salvatorul şi Creatorul ei este aici să o slujească într-un mod cu mult superior celui ce poate fi înţeles de oameni. El a venit ca să ne salveze din dorinţele noastre egoiste şi lacome, ca să putem vedea bunătatea lui Dumnezeu, ca să le vestim altora istoria Sa sfântă şi – cu mult mai important pentru noi – ca să ne conducă la slujire.

  „Fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit” (1 Petru 4:10). Dacă alegem să ascultăm şi să ne folosim darurile pentru a-I sluji lui Dumnezeu slujindu-le altora şi pentru a le spune istoria Sa, Dumnezeu îşi va împlini promisiunea: „Cuvântul Meu care iese din gura Mea nu se întoarce la Mine fără rod, ci va face voia Mea şi va împlini planurile Mele” (Isaia 55:11). Noi – „biserica”, ansamblul de credincioşi – suntem cuvântul Său în această lume căzută. Noi povestim istoria sfântă, noi rostim mesajul. Şi dacă vom asculta şi vom răspândi acest mesaj, Dumnezeu va face restul.

  Raquel Carrera

  Chemare la slujire - 2018. Noi - „biserica”, ansamblul de credincioşi - suntem cuvântul Său în această lume căzută. Noi povestim istoria sfântă, noi rostim mesajul. Şi dacă vom asculta şi vom răspândi acest mesaj, Dumnezeu va face restul.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...