Odihnă

  Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. – Matei 11:28

  Aterizarea în Kathmandu, capitala Nepalului, a fost o experienţă memorabilă. Avionul trebuia să găsească cel mai bun coridor pentru a ateriza între nişte versanţi înalţi, iar vremea proastă făcea aproape imposibilă vizibilitatea spre sol. Ulterior, călătorind cu maşina prin ţară, aveam să aflu că Nepalul este un ţinut al munţilor şi dealurilor. Pământul este principala sursă de venit şi de locuri de muncă pentru majoritatea întreţinătorilor de familie din Nepal. Peisajul deluros este un mozaic natural şi cultural, format de forţele naturii şi activitatea umană. Dealurile, sculptate de mâna omului într-un complex masiv de terase, sunt cultivate extensiv. Femeile fac parte din peisaj. Ele cară cantităţi mari de orez în sus şi în jos, făcând o muncă pe care puţini bărbaţi ar putea-o face. Întâlnind femei prin sate, am rugat-o pe una dintre ele să mă lase să duc şi eu pe cap povara ei de 25 de kilograme. La ea părea uşor. Ea mi-a zâmbit, spunându-mi că n-o să pot duce greutatea. Am insistat să mă lase să încerc, dar n-am putut merge decât câţiva metri. Când le-am întrebat cum reuşesc, femeile mi-au răspuns: „Cu trecerea anilor, ajungi să nu mai simţi greutatea.” Când le-am întrebat dacă nu se simt obosite, s-au uitat la mine nedumerite. Am înţeles că probabil aceste femei valoroase nu avuseseră niciodată sansa reală de a sti ce e aceea odihna.

  Rareori trece o zi să nu aud pe cineva spunând: „Sunt aşa obosită, că mă mir cum mai stau pe picioare.” O cauză majoră a oboselii sunt poverile pe care le ducem: dificultăţi fizice, conflicte emoţionale, pierderea celor dragi, drame financiare şi la locul de muncă, sentimente de neajutorare. Indiferent de povară, aceasta poate apăsa greu pe umerii noştri, zdrobindu-ne. Doar tu ştii care îţi sunt poverile. Important este ce facem cu ele.

  Dacă te simţi obligată să faci atât de multe încât ajungi să te simţi epuizată fizic, e posibil că acţionezi automat, instinctiv, nu gândit şi asumat. Nu uita, trebuie să te opreşti din rutina zilnică şi aglomerată înainte să ajungi să ţi se oprească inima, căci atunci chiar că ai terminat cu toate. Poate fi tentant să faci tot ce face toată lumea, să te implici în toate, să ştii totul, să auzi totul şi să fii pretutindeni, dar nu aşa vrea Dumnezeu să stea lucrurile cu tine. Fii dispusă să „vii” la El, să petreci timp cu El, să îl rogi să îţi organizeze ziua. Ce povară duci astăzi care nu îţi aparţine? Ce grijă, preocupare, greutate, nelinişte cari cu tine care poate fi dusă doar de Isus? Dumnezeu ne cere astăzi ceva: „Vino la Mine şi îţi voi da odihnă!” Pune-ţi poverile la picioarele Sale! Lasă prezenţa Lui să te reumple şi să te revigoreze!

  Raquel Queiroz da Costa Arrais

  Odihnă - 2018. Ce povară duci astăzi care nu îţi aparţine? Ce grijă, preocupare, greutate, nelinişte cari cu tine care poate fi dusă doar de Isus? Dumnezeu ne cere astăzi ceva: „Vino la Mine şi îţi voi da odihnă!” Pune-ţi poverile la picioarele Sale! Lasă prezenţa Lui să te reumple şi să te revigoreze!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...