Fiecare om este un copil al lui Dumnezeu

  Te chem pe nume, eşti al Meu. – Isaia 43:1

  Selina, fata mea cea mică, s-a dus la uşa din faţă şi a observat multe furnici pe trepte. Păreau agitate şi roiau peste tot pe scări. Unele duceau beţişoare, altele încercau să le ajute. Unele păreau să dispară, iar altele să apară parcă de nicăieri, pentru a lua parte la activitate. „Ia uite, o muscă moartă peste furnici”, a zis Selina : observând că furnicile încercau să transporte o muscă. „Se duc toate la înmormântare”, a adăugat ea.

  Modul ei de gândire copilăresc m-a pus pe gânduri. Chiar aşa să fie? Suntem și noi, oamenii, ca acele furnici? Când o persoană dragă dispare din viaţa noastră, nu facem altceva decât să apărem la înmormântare şi să ne luăm la revedere? Da, prezenţa noastră arată că persoana decedată a fost preţioasă în ochii noştri. Dar îi acordăm aceeaşi atenţie şi cât timp este în viaţă?

  Observaţia Selinei m-a făcut să mă gândesc că nu avem decât o perioadă de timp limitată în această lume ca să ne manifestăm aprecierea unii faţă de alţii. Unii au mai puţin timp decât alţii. Aşadar de ce să aşteptăm până pierdem pe cineva? Nu le putem arăta celor din jur cât sunt încă în viaţă că persoana lor e valoroasă pentru noi? Nu le putem demonstra acum câtă bucurie ne aduc?

  Această demonstraţie nu trebuie să presupună o sărbătoare sau o festivitate. Ne putem bucura, de exemplu, de o plimbare împreună. Sau de un mic dejun fără pretenţii. Ori de un telefon fără niciun motiv special sau de un buchet de narcise. Sau de o felicitare gen: „Mă gândesc la tine” după o lungă perioadă de tăcere. În plus, atunci când suntem prietenoşi şi atenţi cu cei din jur, le câştigăm încrederea. Un mic gest de amintire în viaţa de zi cu zi nu presupune mult timp şi mulţi bani. Toţi oamenii au valoare. Nu există niciun „nimeni” în această lume.

  Şi mai există un motiv important pentru a le acorda atenţie celor din jurul zostru, atunci când avem ocazia. Dr. Ben Carson formula frumos această idee în cuvintele: „Fiecare fiinţă umană pe care o întâlneşti este un copil al lui Dumnezeu.” Dumnezeu afirmă în Biblie că îi cunoaşte pe toţi copiii Săi şi că pe fiecare îi iubeşte. Aceasta înseamnă că pe toată lumea din jurul nostru. Nu cumva ar trebui să ne Mgâm să îi vedem pe semenii noştri aşa cum îi vede Dumnezeu? Când vom înălţa această rugăciune, îi vom iubi aşa cum îi iubeşte El.

  Există cineva în viaţa ta căruia trebuie să îi spui astăzi că îţi este drag?

  Sandra Widulle

  Fiecare om este un copil al lui Dumnezeu - 2018. Dumnezeu afirmă în Biblie că îi cunoaşte pe toţi copiii Săi şi că pe fiecare îi iubeşte. Aceasta înseamnă că pe toată lumea din jurul nostru. Nu cumva ar trebui să ne Mgâm să îi vedem pe semenii noştri aşa cum îi vede Dumnezeu? Când vom înălţa această rugăciune, îi vom iubi aşa cum îi iubeşte El.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...