Fiecare om este un copil al lui Dumnezeu

  Te chem pe nume, eşti al Meu. – Isaia 43:1

  Selina, fata mea cea mică, s-a dus la uşa din faţă şi a observat multe furnici pe trepte. Păreau agitate şi roiau peste tot pe scări. Unele duceau beţişoare, altele încercau să le ajute. Unele păreau să dispară, iar altele să apară parcă de nicăieri, pentru a lua parte la activitate. „Ia uite, o muscă moartă peste furnici”, a zis Selina : observând că furnicile încercau să transporte o muscă. „Se duc toate la înmormântare”, a adăugat ea.

  Modul ei de gândire copilăresc m-a pus pe gânduri. Chiar aşa să fie? Suntem și noi, oamenii, ca acele furnici? Când o persoană dragă dispare din viaţa noastră, nu facem altceva decât să apărem la înmormântare şi să ne luăm la revedere? Da, prezenţa noastră arată că persoana decedată a fost preţioasă în ochii noştri. Dar îi acordăm aceeaşi atenţie şi cât timp este în viaţă?

  Observaţia Selinei m-a făcut să mă gândesc că nu avem decât o perioadă de timp limitată în această lume ca să ne manifestăm aprecierea unii faţă de alţii. Unii au mai puţin timp decât alţii. Aşadar de ce să aşteptăm până pierdem pe cineva? Nu le putem arăta celor din jur cât sunt încă în viaţă că persoana lor e valoroasă pentru noi? Nu le putem demonstra acum câtă bucurie ne aduc?

  Această demonstraţie nu trebuie să presupună o sărbătoare sau o festivitate. Ne putem bucura, de exemplu, de o plimbare împreună. Sau de un mic dejun fără pretenţii. Ori de un telefon fără niciun motiv special sau de un buchet de narcise. Sau de o felicitare gen: „Mă gândesc la tine” după o lungă perioadă de tăcere. În plus, atunci când suntem prietenoşi şi atenţi cu cei din jur, le câştigăm încrederea. Un mic gest de amintire în viaţa de zi cu zi nu presupune mult timp şi mulţi bani. Toţi oamenii au valoare. Nu există niciun „nimeni” în această lume.

  Şi mai există un motiv important pentru a le acorda atenţie celor din jurul zostru, atunci când avem ocazia. Dr. Ben Carson formula frumos această idee în cuvintele: „Fiecare fiinţă umană pe care o întâlneşti este un copil al lui Dumnezeu.” Dumnezeu afirmă în Biblie că îi cunoaşte pe toţi copiii Săi şi că pe fiecare îi iubeşte. Aceasta înseamnă că pe toată lumea din jurul nostru. Nu cumva ar trebui să ne Mgâm să îi vedem pe semenii noştri aşa cum îi vede Dumnezeu? Când vom înălţa această rugăciune, îi vom iubi aşa cum îi iubeşte El.

  Există cineva în viaţa ta căruia trebuie să îi spui astăzi că îţi este drag?

  Sandra Widulle

  Fiecare om este un copil al lui Dumnezeu - 2018. Dumnezeu afirmă în Biblie că îi cunoaşte pe toţi copiii Săi şi că pe fiecare îi iubeşte. Aceasta înseamnă că pe toată lumea din jurul nostru. Nu cumva ar trebui să ne Mgâm să îi vedem pe semenii noştri aşa cum îi vede Dumnezeu? Când vom înălţa această rugăciune, îi vom iubi aşa cum îi iubeşte El.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ce mică-i lumea!

  Mulțumim, Doamne, pentru făgăduința reîntâlnirii din ceruri cu prietenii și cu cei dragi! Mulțumim în mod special pentru minunea întâlnirii cu cei careau fost influențați și îndemnați de viața noastră ca să Te caute! Fie ca și eu să trăiesc în așa fel ca alții să Te vadă în mine. În numele lui Isus, Amin!

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Pietricica din pantof

  Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor.

  Renunță la sare!

  Dumnezeu ne cere să călătorim pe un drum mai puțin bătătorit. Mai exact, uneori este foarte greu să lăsăm în urmă durerile, frustrările și mâhnirea. Uneori nu vrem să le lăsăm, pentru că, altminteri, ne-am pierde identitatea din prezent.

  Publicate astăzi

  Primul rege al lui Israel

  Poate cea mai importantă lecție este aceea a dependenței de Dumnezeu; când cineva se consideră prea bun pentru a se mai lăsa condus de Dumnezeu, va face greșeli ireparabile. Ziua de azi este o ocazie să refaci dependența ta modestă și sigură față de Dumnezeu.

  Ce mică-i lumea!

  Mulțumim, Doamne, pentru făgăduința reîntâlnirii din ceruri cu prietenii și cu cei dragi! Mulțumim în mod special pentru minunea întâlnirii cu cei careau fost influențați și îndemnați de viața noastră ca să Te caute! Fie ca și eu să trăiesc în așa fel ca alții să Te vadă în mine. În numele lui Isus, Amin!

  Esenţa existenţei noastre

  Crede că trăieşti, simţi şi acţionezi pentru că El este în tine şi tu eşti în El! Fără prezenţa Sa în viaţa ta, ai pieri. Ce privilegiu imens să ştii că Dumnezeu te iubeşte foarte mult şi îţi acceptă întreaga viaţă în ciuda tuturor greşelilor!

  Scrisoare cu un destinatar și doi beneficiari

  Doamne, ajută-mă să văd în oameni ce vezi Tu frumos și bun! Dă-mi putere să descopăr lucruri pozitive în cei care astăzi îmi par neplăcuți! Ajută-mă să iubesc ca Tine! PROVOCARE: Fă o listă cu persoane din anturajul tău și în fiecare zi a săptămânii roagă-te pentru o altă persoană sau grup! Îți recomand să adaugi pe listă nu doar persoane dragi, ci și persoane mai puțin apropiate sau chiar persoane care nu îți sunt tocmai simpatice.

  Boldogok, akik vigyáznak

  „Boldogok azok a szolgák, akiket az úr, mikor hazamegy, vigyázva talál: bizony mondom néktek, hogy...