O femeie pe care o poate folosi Dumnezeu

  „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi”, zice Domnul, „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” – Ieremia 29:11

  Într-o dimineaţă de Sabat, pe la mijlocul anilor 1990, m-am trezit şi mi-am dat seama că e Sabatul dedicat Departamentului Misiunea Femeii. Însemna că o femeie va predica la biserica mea. Chiar nu prea aveam chef să ascult ce avea aceasta de spus. M-am pregătit totuşi, împreună cu familia mea, să mergem la Şcoala de Sabat şi apoi la serviciul divin. Vorbitoare avea să fie Rose Otis, editoarea unui devotional de femei de la acea vreme. Nu îmi aduc aminte titlul exact al predicii ei, dar leitmotivul a fost: „Doamne, fa-mă o femeie pe care să o poţi folosi!”

  În ciuda apatiei mele, când am intrat în biserică, m-am trezit repetând de multe ori aceste cuvinte în zilele care au urmat. În cele din urmă, au devenit o parte a rugăciunii mele din fiecare dimineaţă şi leitmotivul meu. Şi Dumnezeu a început să lucreze în viaţa mea, dar dintr-un unghi cu totul diferit de cel din care aş fi spus că mi-aş dori, în caz că m-ar fi întrebat.

  După un an sau doi, soţul meu a venit acasă de la serviciu într-o zi şi mi-a spus că vrea să se întoarcă la facultate şi să studieze contabilitatea. După o zi, mi-a adus la cunoştinţă că Dumnezeu îl chemase să intre în lucrarea Sa. S-a înscris la cursuri şi, ca să scurtez povestea, după câţiva ani a devenit pastorul unui mic district format din trei biserici, în Virginia de Vest.

  Nu eram încântată. Nu voiam să plec de la casa mea şi să mă mut într-un loc nou. Mă simţeam destul de bine unde eram. Nu voiam să îmi las prietenele şi să îmi fac altele noi. Îmi plăcea viaţa pe care o aveam. Eram implicată şi la biserică. Făceam homeschooling cu copiii mei şi eram foarte activă într-un grup de homeschooling, îmi plăcea cum trăiam şi nu voiam să fiu soţie de pastor. Nu eram încântată şi le-am transmis asta tuturor, inclusiv soţului meu (şi lui Dumnezeu). Dar, în ciuda văicărelilor şi rezistenţei mele, lucrurile s-au întâmplat rapid. Ne-am scos casa la vânzare. Cineva a făcut o ofertă. Noi înşine am făcut o ofertă şi cineva a acceptat-o. Toate acestea, în opt zile. Dumnezeu nu acorda atenţie nemulţumirilor mele.

  Sau le acorda totuşi atenţie? De-a lungul întregii perioade tumultuoase care a presupus mutarea, despărţirea de prieteni, facerea de noi prieteni şi acomodarea cu un nou gen de serviciu, am continuat să repet: „Doamne, fă-mă o femeie pe care să o poţi folosi!”, fără să îmi dau seama că Dumnezeu exact asta făcea.

  Kathy Pepper

  O femeie pe care o poate folosi Dumnezeu - 2018. De-a lungul întregii perioade tumultuoase care a presupus mutarea, despărţirea de prieteni, facerea de noi prieteni şi acomodarea cu un nou gen de serviciu, am continuat să repet: „Doamne, fă-mă o femeie pe care să o poţi folosi!”, fără să îmi dau seama că Dumnezeu exact asta făcea.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...