Povestiri biblice

  Am ajuns o privelişte pentru lume, îngeri şi oameni. – 1 Corinteni 4:9

  Când eram mică, eu credeam că Biblia este încă în curs de scriere. Acum, ca adultă, mi se pare stupidă o asemenea idee, dar, copil fiind, neavând alte mijloace de informare, cumva această idee părea logică. Nu văzusem niciodată vreun film sau spectacol, nu ascultasem nicio emisiune la radio şi nici nu auzisem niciodată vreo poveste care să nu provină din Biblie. Aşa că, atunci când eu şi verişoara mea ne jucam îmbrăcându-ne în diferite personaje, întotdeauna imitam ceea ce știam – personaje biblice. Ne înfaşuram prosoape în jurul capului, ne îmbrăcam în rituri şi ne prefăceam că trăim în vechime. Doar că nu ştiam câtă „vechime” aveau respectivele zile. Eu ştiam că toate se petrecuseră cu o generaţie înaintea noastră. Şi de fiecare dată când auzeam expresia „Cuvântul viu”, eu înţelegeam că povestirile sunt adevărate şi că toate personajele trăiau în jurul nostru, iar Dumnezeu decidea a cărui viaţă avea să fie consemnată în continuare în Biblie.

  Îmi aduc aminte că stăteam întinsă pe iarbă şi mă gândeam cum se întâmplă toate și, mai important, cum puteam să ajung să apar şi eu în Biblie. Erau foarte mulţi oameni în jur şi mi se părea că cei despre care avea să se scrie în Biblie trebuiau să facă ceva oarecum spectaculos pentru a fi observaţi de Dumnezeu. La urma urmei, era cea mai importantă carte din lume! Uneori eram îngrijorată de faptul că exista deja o Naomi în cartea Rut şi mă întrebam dacă e posibil să apară două persoane cu acelaşi nume. Alteori mă gândeam la Moise şi la faptele lui măreţe şi concluzionam că da, voi face ceva spectaculos. Voi conduce la Isus un popor întreg, aşa ca Moise. Nu ştiam unde şi cum, dar sigur asta voi face. Mă mai gândeam că ar trebui să mă pun pe treabă imediat, fiindcă nu va fi uşor.

  Imaginaţia copilăriei e ceva extraordinar. Poate că ideile mele aveau cam două mii de ani întârziere, dar, de valide, erau valide.

  Cât de diferite ar fi vieţile noastre dacă am şti că există în Biblie un loc pentru istoria noastră de viată? Sau dacă am sti că alţii ne citesc viata, meditează la ea si învaţă din ea? Ar fi o viaţă de curaj, credinţă şi biruinţă? Sau altceva? Adevărul este că se scrie despre noi într-o carte măreaţă chiar în acest moment: cartea vieţii, scrisă de isus. Şi alţii chiar se uită la noi şi aşteaptă să vadă ce vom face în continuare.

  Naomi Striemer

  Povestiri biblice - 2018. Ar fi o viaţă de curaj, credinţă şi biruinţă? Sau altceva? Adevărul este că se scrie despre noi într-o carte măreaţă chiar în acest moment: cartea vieţii, scrisă de isus. Şi alţii chiar se uită la noi şi aşteaptă să vadă ce vom face în continuare.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...