Articolul precedentSă fim curați
  Articolul următorSă nu furăm

  Răsturnați

  Isus le-a vorbit din nou şi a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.” – loan 8:12

  Eram în întârziere după o programare la tribunal şi nu mai reuşeam să prindem cursa care ne ducea din Port Real în Polillo. Cineva a sugerat să luăm mai degrabă vaporul din Dinahican. Depăşisem cu câteva ore bune ora la care pleca ultimul vapor care traversează oceanul. Dacă nu reuşeam să plecăm, aveam să ajungem acasă abia după trei zile. Vremea bună însemna că vom ajunge acasă în siguranţă.

  Ne-am îmbarcat pe singura ambarcaţiune disponibilă, care era programată să plece la ora 1 în acea după-amiază, dar n-a plecat decât pe la ora 2. Nu am aflat notivul, deşi am observat la îmbarcare că erau încărcate foarte multe mărfuri grele – cum ar fi blocuri de gheaţă, fier galvanizat, suluri de sârmă ghimpată şi paleţi cu furnir.

  Vorbeam generalităţi cu Rhona, colega mea de banchetă, când motorul a pornit și vasul imens s-a îndreptat spre ocean. Fără nicio avertizare, vaporul s-a înclinat spre stânga şi nu a mai revenit la poziţie. Apoi, în câteva secunde, s-a răsturnat, aruncându-ne pe noi, pasagerii, în apele întunecate şi blocându-ne sub corpul navei cu susul în jos. În mijlocul haosului de pasageri ţipând şi în lipsa de vizibilitate, am observat cumva o rază de soare. Am înotat în acea direcţie şi mi-am dat seama că s-ar putea să mă conducă afară. Înotând frenetic, am auzit ca în ecou ţipetele altora, urlând de panică şi disperare. Rhona, care se scufunda, a fost salvată de Restry, o altă cunoştinţă, care a scos-o afară trăgând-o de păr. O tânără mamă şi-a salvat copilul aproape înecat în vârstă de un an şi jumătate. Ulterior, salvatorii i-au transportat pe amândoi la un spital din apropiere. Am început să le strigăm mesaje de încurajare celorlalţi pasageri, să se ţină de obiecte care pluteau, fiindcă nu avuseserăm timp să ne punem vestele de salvare. „Echipele de salvare vor veni curând!” strigam noi. Slavă lui Dumnezeu că, într-un final, toţi am fost salvaţi şi am şi ajuns la ora 4 dimineaţa în Port Real cu o cursă regulată.

  Aşa cum acea rază de soare m-a condus spre salvare, şi Duhul Sfânt ne va îndruma „În tot adevărul” (loan 16:13). Iar în situaţiile în care Satana va încerca să ne țină blocaţi, vom urma lumina adevărului divin şi vom găsi scăparea şi libertatea pe care ni le aduce adevărul (loan 8:32).

  Esperanza Aquino Mopera

  Răsturnați - 2018. Aşa cum acea rază de soare m-a condus spre salvare, şi Duhul Sfânt ne va îndruma „În tot adevărul” (loan 16:13). Iar în situaţiile în care Satana va încerca să ne țină blocaţi, vom urma lumina adevărului divin şi vom găsi scăparea şi libertatea pe care ni le aduce adevărul (loan 8:32).
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...