Și Dumnezeu are un pompier

  Înainte ca să mă cheme, le voi răspunde, înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  O furtună cu tunete şi fulgere ne-a învăluit în acea zi de vineri, 12 august 2011. Fiindcă fulgerele erau urmate imediat de bubuituri puternice de tunet, am oprit imediat alimentarea cu energie electrică de la tabloul electric principal al casei.

  La 15 minute după aceea, o prietenă care se adăpostea la noi în casă pe timpul furtunii a strigat că este foc într-o parte a casei. Când am alergat afară, am văzut nori negri de fum şi scântei ieşind de sub streaşină de deasupra dormitorului meu. Era zona în care firele de tensiune de pe stâlpul stradal se conectau la tabloul casei noastre.

  Trebuia să acţionăm rapid. Imediat au fost anunţaţi pompierii de către vecinii veniţi să vadă cu ce puteau ajuta. Apoi focul pur şi simplu s-a stins. La câteva minute a sosit maşina de pompieri. Aceştia au văzut că firele fuseseră arse şi că zona de sub streaşină şi peretele erau negre de funingine. Totuşi casa nu fusese afectată semnificativ.

  „Aţi avut noroc!” ne tot spuneau oamenii, la care eu le răspundeam: „Nu a fost noroc. Eu sunt convinsă că Dumnezeu Şi-a trimis pompierul Său înaintea maşinii de pompieri ca să stingă acest foc. Şi ÎI laud pentru acest lucru şi Îi dau toată slava!” Această experienţă m-a făcut să mă gândesc la câteva adevăruri importante. În primul rând, Dumnezeu are în vedere binele nostru. În acea zi, eu şi familia mea puteam ajunge pe străzi.

  În al doilea rând, când cerem ocrotirea lui Dumnezeu în fiecare zi în rugăciunile noastre, El ne aude. În al treilea rând, ar trebui să conştientizăm faptul că bunurile noastre materiale sunt daruri de la Dumnezeu ce pot fi folosite pentru binecuvântarea altora. În acelaşi timp, ele sunt în proprietatea Sa şi poate să ni le dea sau să ni le ia (Iov 1:21). El ştie cel mai bine.

  În final, toată slava şi mărirea I se cuvin Dumnezeului nostru minunat care, în ciuda faptului că uneori uităm să ne rugăm în momentele de criză, răspunde – într-un fel sau altul – chiar înainte de a apela noi la El.

  Haideţi să Îl rugăm pe Dumnezeu să aibă grijă de noi astăzi! Să Îi mulţumim pentru răspunsul pe care ni-l va da, oricare ar fi el!

  Carol Joy Fider

  Și Dumnezeu are un pompier - 2018. Haideţi să Îl rugăm pe Dumnezeu să aibă grijă de noi astăzi! Să Îi mulţumim pentru răspunsul pe care ni-l va da, oricare ar fi el!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...