Talpa ruptă (1)

  Din tălpi până-n creştet, nimic nu-i sănătos, ci numai răni, vânătăi şi carne vie, nestoarse, nelegate şi nealinate cu untdelemn. – Isaia 1:6

  Am o pereche de pantofi pe care i-am încălţat ani la rând. M-au purtat pe plaje nisipoase, pe drumuri aspre de munte, în plimbări pe străzi pietruite şi cam în orice loc îţi poţi imagina, inclusiv în câteva excursii peste ocean, în locuri cum ar fi România, Norvegia, Australia. Se udau când treceam prin apă, se scofâlceau sau se întindeau când îi îndesam în bagaje, s-au umplut de praf, de mizerie şi chiar de câteva picături de vopsea. Sunt confortabili, uzaţi, nepretenţioşi şi foarte purtaţi, iar acum sunt pur şi simplu rupţi. Talpa li s-a rupt în două, iar când păşesc simt betonul, pietrele şi nisipul. Dar încă îi port, deşi efectiv îmi cad din picioare. De ce? Pentru că sunt comozi – şi pentru că nu se mai fabrică însă talpa nu mai e intactă.

  Asta mă duce cu gândul la un verset din Isaia: „Din tălpi până-n creştet, nimic nu-i sănătos, ci numai răni, vânătăi şi carne vie, nestoarse, nelegate şi nealinate cu untdelemn.” Nu e o imagine prea plăcută, nu? Deci nu doar talpa unui pantof are de suferit uneori. Şi sufletul ajunge să fie zdrobit, rupt în două, chinuit. Suntem răniţi de cei din jur uneori, de situaţii şi evenimente ale vieţii care ne produc dureri inimaginabile – şi uneori insuportabile. Sufletul tău pe unde a umblat? A fost călcat în picioare, a fost acoperit de noroi sau năpăstuit de drumurile aspre pe care ai umblat? Câte a îndurat sufletul tău de a ajuns în punctul de a ceda?

  În aceste momente de grea încercare, ajungem să nu mai fim teferi, iar uneori credinţa ni se crapă ca talpa încălţămintei mele. Dar tocmai în aceste vremuri, Dumnezeu este cel mai aproape de noi şi ne va ajuta, dacă Îl lăsăm. Iată ce spune Petru: „Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi!”

  Pentru talpa pantofului meu, nu mai e nicio şansă, dar pentru sufletul tău există. II vei lăsa pe Dumnezeu să îţi dreagă sufletul chiar azi?

  Samantha Nelson

  Talpa ruptă (1) - 2018. În aceste momente de grea încercare, ajungem să nu mai fim teferi, iar uneori credinţa ni se crapă ca talpa încălţămintei mele. Dar tocmai în aceste vremuri, Dumnezeu este cel mai aproape de noi şi ne va ajuta, dacă Îl lăsăm. „Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi!”
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...