Talpa ruptă (1)

  Din tălpi până-n creştet, nimic nu-i sănătos, ci numai răni, vânătăi şi carne vie, nestoarse, nelegate şi nealinate cu untdelemn. – Isaia 1:6

  Am o pereche de pantofi pe care i-am încălţat ani la rând. M-au purtat pe plaje nisipoase, pe drumuri aspre de munte, în plimbări pe străzi pietruite şi cam în orice loc îţi poţi imagina, inclusiv în câteva excursii peste ocean, în locuri cum ar fi România, Norvegia, Australia. Se udau când treceam prin apă, se scofâlceau sau se întindeau când îi îndesam în bagaje, s-au umplut de praf, de mizerie şi chiar de câteva picături de vopsea. Sunt confortabili, uzaţi, nepretenţioşi şi foarte purtaţi, iar acum sunt pur şi simplu rupţi. Talpa li s-a rupt în două, iar când păşesc simt betonul, pietrele şi nisipul. Dar încă îi port, deşi efectiv îmi cad din picioare. De ce? Pentru că sunt comozi – şi pentru că nu se mai fabrică însă talpa nu mai e intactă.

  Asta mă duce cu gândul la un verset din Isaia: „Din tălpi până-n creştet, nimic nu-i sănătos, ci numai răni, vânătăi şi carne vie, nestoarse, nelegate şi nealinate cu untdelemn.” Nu e o imagine prea plăcută, nu? Deci nu doar talpa unui pantof are de suferit uneori. Şi sufletul ajunge să fie zdrobit, rupt în două, chinuit. Suntem răniţi de cei din jur uneori, de situaţii şi evenimente ale vieţii care ne produc dureri inimaginabile – şi uneori insuportabile. Sufletul tău pe unde a umblat? A fost călcat în picioare, a fost acoperit de noroi sau năpăstuit de drumurile aspre pe care ai umblat? Câte a îndurat sufletul tău de a ajuns în punctul de a ceda?

  În aceste momente de grea încercare, ajungem să nu mai fim teferi, iar uneori credinţa ni se crapă ca talpa încălţămintei mele. Dar tocmai în aceste vremuri, Dumnezeu este cel mai aproape de noi şi ne va ajuta, dacă Îl lăsăm. Iată ce spune Petru: „Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi!”

  Pentru talpa pantofului meu, nu mai e nicio şansă, dar pentru sufletul tău există. II vei lăsa pe Dumnezeu să îţi dreagă sufletul chiar azi?

  Samantha Nelson

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...