Talpa ruptă (2)

  El face rana şi tot El o leagă; El răneşte şi mâna Lui tămăduieşte. – Iov 5:18

  În ultimii 12 ani am avut şansa să ajut multe suflete fie prin intermediul programului Speranţă pentru Supravieţuitori, fie la una dintre bisericile pe care le păstoreşte soţul meu. Şi am observat că, asemenea situaţiei mele cu pantoful cu ralpa ruptă, uneori oamenii nu vor să renunţe la ceva ce e clar că nu are valoare centru ei si nici nu le este util sau sănătos. Si nu mă refer la lucruri materiale; mă refer la sentimente, gânduri, atitudini, comportamente şi uneori chiar la persoane.

  De ce unele dintre victimele violenţei domestice continuă să rămână lângă abuzator? Unul dintre motive este acela că este „comod” pentru ele. Nu, nu într-un sens run şi în niciun caz într-un sens care să presupună siguranţă pentru ele. Victimele rot rămâne lângă abuzator pentru că este singurul lucru cu care sunt obişnuite – un lucru care pare mai comod pentru ele decât gândul de a pleca şi a o lua de la capăt. A face faţă abuzului este uneori mai puţin înspăimântător decât ideea de a păşi în necunoscut şi a începe o viaţă nouă fără respectivul abuz. Uneori o femeie va accepta să se întâlnească cu un bărbat care se poartă urât cu ea, poate chiar o înjoseşte, şi va ajunge fie să rămână cu el, fie să găsească pe cineva care, într-un final, o va trata în acelaşi fel. De ce? Din nou, pentru că aşa a fost obişnuită. Nu ştie că se poate şi altfel. Însă sufletul ei este zdrobit şi chinuit şi are nevoie de vindecare.

  Cum pot fi depăşite asemenea situaţii autodistructive? Prin apropierea tot mai mare de Cel care a renunţat la tot, astfel ca noi să putem trăi. Acest verset din Iov 5:18 este încurajator: „El face rana şi tot El o leagă; El răneşte şi mâna Lui imăduieşte.” Pricepi? Mâinile lui Dumnezeu repară. Este o veste mai bună ca niciodată. Nu trebuie să rămânem cu sufletul rănit. Prin Isus, ne putem bucura de rriâcere şi înnoire a vieţii. Putem cere împlinirea făgăduinţei din Psalmii 34:18 „Domnul este aproape de cei cu inima frântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit.” Cu o promisiune ca aceasta, aş zice că merită ieşirea din zona de „confort” pentru a „risca” un gen de viaţă pe care numai Isus o poate oferi.

  Ce zici? Eşti dispusă să ieşi din zona ta de confort şi să îl laşi pe Isus să îţi înlocuiască gândurile, sentimentele şi comportamentele care îţi fac rău cu cele care vin de la El? Eu sunt – şi curând s-ar putea să fiu dispusă să renunţ şi la pantofii mei cu talpa ruptă.

  Samantha Nelson

  Talpa ruptă (2) - 2018. „Domnul este aproape de cei cu inima frântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit.” Psalmii 34:18 Cu o promisiune ca aceasta, aş zice că merită ieşirea din zona de „confort” pentru a „risca” un gen de viaţă pe care numai Isus o poate oferi.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...