Tot ce am

  Atunci Domnul a chemat pe Samuel. El a răspuns: „lată-mă!” – 1 Samuel 3:4

  La 43 de ani, mama a descoperit că e din nou gravidă. Eu şi fratele meu eram deja adulţi. Mama era foarte speriată şi aproape că a făcut o depresie, temându-se că va naşte un copil cu probleme de sănătate din cauza vârstei ei înaintate – mai ales că sarcina venea la un interval atât de mare, de peste 20 de ani.

  Mama se mai temea de posibile complicaţii la naştere, dar, după petrecerea drăguţă pentru viitorul bebeluş, pe care eu şi ea am organizat-o, a venit pe lume un băieţel sănătos şi frumos. Micuţul Victor a avut parte de o naştere normală şi nezgomotoasă.

  A crescut şi a devenit un băiat energic şi inteligent, care repede a ajuns alintatul familiei. Imnul lui preferat este „Doar o colibă aici jos îmi ajunge”. Floarea lui preferată este floarea-soarelui. Îmi place să îi povestesc din Biblie. Se entuziasmează când cineva din familie începe să vorbească despre cerul şi pământul care se vor reînnoi. Mă impresionează profund interesul frăţiorului meu pentru subiecte spirituale. Deciziile lui copilăreşti, dar luate din toată inima, sunt deseori lecţii pentru noi, restul.

  Odată, în drum spre biserică, mama şi Victor au întâlnit o pisică. Lui Victor, care e foarte ataşat de animale, i s-a făcut milă de biata pisică şi i-a cerut mamei să o ia acasă. Pisica mieuna de zor, Victor o ţinea strâns şi a apărut şi întrebarea:

  – Mamă, o pot lua la noi?

  – Ştii că tata n-o să fie de acord. Nu uita că ai alergie.

  – Am economisit nişte bani, mamă. Îi pot da tatei, dacă mă lasă să păstrez pisica.

  Chiar atunci, o cunoştinţă locuind prin apropiere a trecut cu maşina şi a oprit. Era un tătic cu fetiţa lui. Victor, disperat pentru soarta pisicii, s-a apropiat de fetiţă şi i-a dat pisica.

  – Uite un cadou pentru tine, i-a zis el.

  Fetiţa s-a luminat de bucurie, acceptând pisica şi începând să o mângâie. Nu ştiu dacă a avut voie să o păstreze sau nu. Ceea ce m-a impresionat pe mine a fost faptul că frăţiorul meu a fost dispus să renunţe la ceva de dragul binelui pisicii pe care voia să o salveze de pe stradă. Aşa ca Isus, care a renunţat la totul pentru noi.

  Dar noi? Suntem dispuse să renunţăm la tot pentru Domnul nostru şi pentru binele altora?

  Daniela Santos de Oliveira

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...