Sentimentele tale sunt reale și valide

  Și pe la ceasul al nouălea, Isus a strigat cu glas tare: „Eli, Eli, Lama Sabactani?” Adică: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?” – Matei 27:46

  Ai simţit vreodată o durere atât de mare încât ai crezut că vezi moartea cu ochii? Ai suferit pierderea cuiva drag? Sau singurătatea după o relaţie destrămată? Ai fost abuzată sau respinsă de cineva apropiat? Ai fost dezamăgită, părăsită uitată? Uneori drumurile vieţii ne duc prin cele mai întunecate locuri ale sentimentelor umane şi ne fac să ne punem întrebări legate de validitatea sentimentelor noastre şi chiar de raţiunea de a trăi.

  Însă nu trebuie să facem altceva decât să ne uităm la viaţa lui Isus pentru a înțelege că sentimentele noastre sunt reale. Şi valide. El a trăit toate sentimentele pe care le trăim noi (vezi Evrei 4:15). Acelaşi Isus care a potolit furtuni violente, care a vindecat ologi şi a adus morţi la viaţă a fost în alte situaţii copleşit şi a plâns. A plâns când prietenul lui drag, Lazăr, a murit. Cei care L-au văzut au zis: „Iată cât îl iubea ce mult” (loan 11:36). A plâns când a văzut dinainte distrugerea Ierusalimului şi i cioporului care II respinsese (vezi Luca 19:41-44). În cea mai neagră oră a vieţii Sale, Isus a strigat de pe cruce: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?” (Matei 27:46). Hristos este Dumnezeul care ştie ce înseamnă să simţi că nu există lumină la capătul unui tunel emoţional. Fără îndoială că Isus ne înţelege dilemele şi întrebările de ce, unde şi cum. Deşi avea cunoştinţă de profeţie şi de desfăşurarea glorioasă a planului de mântuire, Isus tot a plâns când S-a confruntat realitatea. Emoţiile Sale erau reale şi valide.

  Multe dintre noi ne simţim vinovate pentru că ne exprimăm emoţiile în perioade dificile. Altele dintre noi se simt vinovate inclusiv pentru că simt în interiorul lor ceea ce simt. Ne putem întreba: Faptul că îmi conştientizez emoţiile, sentimentele înseamnă că nu reprezint corect caracterul lui Dumnezeu? Însă Isus, care nu a păcătuit niciodată, a avut aceleaşi trăiri ca şi noi. El le înţelege. Regele David a confirmat acest lucru în rugăciunea sa: „Doamne (…) ştii când stau jos şi când mă scol şi de departe îmi pătrunzi gândul. Ştii când umblu şi când mă culc şi cunoşti toate căile mele (Psalmii 139:1-3). Cuvântul lui Dumnezeu ne validează trăirile. Mai mult, ne arată cum să le facem faţă – ducându-le în faţa Marelui Vindecător al sufletelor noastre. Tu ce sentimente, emoţii, trăiri ai de dus înaintea Lui chiar azi?

  Charmaine N. Williams Tate

  Sentimentele tale sunt reale și valide - 2018. Cuvântul lui Dumnezeu ne validează trăirile. Mai mult, ne arată cum să le facem faţă - ducându-le în faţa Marelui Vindecător al sufletelor noastre. Tu ce sentimente, emoţii, trăiri ai de dus înaintea Lui chiar azi?
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...