Îngerii

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. – Psalmii 34:7

  Te-ai întrebat vreodată din câte accidente ai fost salvată pentru că Dumnezeu Şi-a trimis îngerii să te ocrotească? În câte situaţii ai fost păzită de pericol şi de moarte pentru că Dumnezeu îţi purta de grijă? Îţi aduci aminte împrejurări când ai luat o anumită decizie, doar pentru a descoperi că, prin respectiva alegere, ai câştigat ceva important?

  În tot cuprinsul Scripturii vedem intervenţia lui Dumnezeu în viaţa oamenilor, adusă la îndeplinire prin intermediul îngerilor Săi. Nici vorbă să fie departe de noi! Dumnezeu este îndeaproape conştient şi preocupat de ceea ce se întâmplă cu noi.

  Vedem manifestându-se iubirea Sa atunci când trimite îngeri să îi conducă pe Lot şi familia lui la loc sigur, scoţându-i din Sodoma (Geneza 19:1-30). Îl vedem pe Domnul implicându-i pe îngeri pentru a-i încuraja şi întări pe copiii Săi atunci când le e teamă, ca în cazul lui Iacov, de exemplu (Geneza 32:1). Dumnezeu a promis să trimită îngeri înaintea poporului Său în luptă, pentru a-i alunga pe duşmani (Exodul 33:2).

  Vedem cum îngerii sunt trimişi de Domnul să transmită mesaje poporului Său (Judecătorii 2:1-3). Tot îngerii îi îndrumă pe oameni cu privire la chemarea pe care au primit-o, cum a fost în cazul lui Ghedeon (Judecători 6:11-24) sau al lui Samson (13:3-20). În dragostea Sa, Dumnezeu Se foloseşte de îngeri să le dea hrană slujitorilor Săi în perioade grele, cum a făcut cu Ilie (1 împăraţi 19:5-8). Gurile leilor au fost închise de îngerii Săi (Daniel 6:22).

  Îngerii au venit cu veşti bune despre naşterea lui Isus, la Maria şi Iosif. Şi despre naşterea lui loan Botezătorul, la Elisabeta şi Zaharia (Luca 1). Uşile închisorii unde erau întemniţaţi pe nedrept copii ai lui Dumnezeu au fost deschise tot de îngeri, de exemplu în faţa lui Petru, Pavel şi Sila (Faptele apostolilor 5; 12; 16). În vederea răspândirii Evangheliei, îngerii au ajuns să şi vorbească (8:26).

  Trăieşte-ţi viaţa bucuroasă, ştiind că Dumnezeu te iubeşte atât de mult, încât trimite fiinţe cereşti să aibă grijă de tine.

  Laudă, suflete al meu, pe Domnul! Cât voi trăi îl voi lăuda pe Domnul. Îi voi cânta imnuri de laudă Dumnezeului meu cât timp voi trăi.

  Cine sunt eu, să iei cunoştinţă de mine sau chiar să Te gândeşti la minei Sunt ca o suflare, zilele mele sunt ca umbra care trece repede, totuşi Tu mă iubeşti. Îţi trimiţi îngerii să mă aibă în pază. Mă pui în seama lor. Îţi mulţumesc, Doamne, pentru tot ce ai făcut pentru mine! Te laud mai ales pentru binecuvântările pe care nu le văd! (Adaptare după Psalmii 91:11; 144:3,4). Amin!

  Tricia Wynn

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...