Hristos în noi

  Cărora Dumnezeu a voit să le facă cunoscut care este bogăţia slavei tainei acesteia între neamuri, şi anume Hristos în voi, nădejdea slavei. – Coloseni 1:27

  De multe ori m-am întrebat ce o fi cu expresia din textul de azi: „Hristos în voi.” Abia în ultimul timp am ajuns să înţeleg ce înseamnă de fapt.

  Există în Biblie câteva femei despre care aş putea spune că, după părerea mea, în inimile lor locuia Dumnezeu. În ele şi prin ele. Elisabeta – mama vârstnică a lui loan Botezătorul – este una dintre ele. Când soţul ei i-a spus – sau, mai degrabă, i-a scris – ce îi spusese îngerul (că va naşte la o vârstă înaintată), ea nu a ezitat deloc. Nu s-a îndoit. Nu s-a plâns. Ce femeie! Sigur, Dumnezeu nu greşeşte niciodată şi alege femeia potrivită pentru ce este de făcut. O admir pe Elisabeta pentru credinţa şi dedicarea ei. Ea l-a crescut pe fiul pe care Dumnezeu i l-a dat în grijă, astfel încât să fie premergătorul perfect al lucrării lui Hristos pe pământ.

  Deci cum putem şi noi să ÎI avem pe Hristos în noi? Iată cum cred eu că e posibil acest lucru: o experienţă fundamentală zilnică va constitui baza a tot ceea ce facem şi spunem ca femei creştine. Eu sunt genul de femeie căreia îi place rutina, aşa că ziua mea începe de obicei în acelaşi fel. Nu se schimbă mare lucru de la zi la zi. În cartea Calea către Hristos, citim: „În fiecare zi consacră-te lui Dumnezeu pentru ziua respectivă. Predă-I Lui toate planurile tale, pe care fie să le îndeplineşti, fie să le abandonezi, după cum îţi va arăta Providenţa.” Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 70, în original.

  Nu ne vine uşor să ne schimbăm planurile. Deseori nu suntem obişnuite să aşteptăm ca anumite lucruri să se întâmple. Vrem ca totul să se facă pe loc. Dar, dacă vrem ca Hristos să locuiască în noi şi prin noi, trebuie să învăţăm să lăsăm în seama lui Dumnezeu tot ceea ce ţine de viaţa noastră. Uneori lucrul acesta este greu. Trebuie să aştept să văd care este voia lui Dumnezeu pentru mine la un anumit moment.

  Dacă vrem să ÎI avem pe Hristos în noi, trebuie să ne umplem cu gândul Lui şi să Îl lăsăm să lucreze în noi şi prin noi.

  Faptul de a fi în Hristos şi Hristos să fie în noi nu e ceva ce are loc din întâmplare. Este un proces care se produce pentru că avem o legătură strânsă cu El în mod regulat. Noi Îi cedăm voinţa noastră, iar voinţa Sa vine în noi, ca să înlocuiască dorinţele, proiectele şi planurile noastre. Fie ca „Hristos în noi” să devină cea mai profundă dorinţă a inimii noastre!

  Erna Johnson

  Hristos în noi - 2018. Faptul de a fi în Hristos şi Hristos să fie în noi nu e ceva ce are loc din întâmplare. Este un proces care se produce pentru că avem o legătură strânsă cu El în mod regulat. Noi Îi cedăm voinţa noastră, iar voinţa Sa vine în noi, ca să înlocuiască dorinţele, proiectele şi planurile noastre.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...