Lecții de iubire de la Suzie Scumpica

  La naştere, în ziua când te-ai născut, buricul nu ţi s-a tăiat, n-ai fost scăldată în apă, ca să fii curăţită, nici n-ai fost frecată cu sare şi nici n-ai fost înfăşată în scutece. Ochiul nimănui nu s-a îndurat de tine ca să-ţi facă măcar unul din aceste lucruri din milă pentru tine, ci ai fost aruncată pe câmp, aşa de scârbă le era de tine în ziua naşterii tale. – Ezechiel 16:4,5

  Nepoatei noastre dulci îi spunem Suzie Scumpica. Ce mai figură! Îi place să facă oamenii să zâmbească şi să râdă. Dar în prima zi a Şcolii biblice de vacanţă m-a făcut şi să plâng, înainte de începerea programului, am făcut turul bisericii noastre împreună cu nişte fetiţe. Când am ajuns la sala de traduceri, eu am intrat, iar fetele au continuat să mă asculte. La un moment dat, o femeie fără adăpost a intrat în biserică şi a înaintat pe culoar. După ce a trecut, fetele au început să se strâmbe. Şi la mine a ajuns duhoarea de urină şi transpiraţie lăsată în urmă de îmbrăcămintea femeii. Fetele au început să se miroasă, să vadă care dintre ele e sursa.

  – Mirosul pe care îl simţiţi este de la femeia străzii, care nu are unde să facă baie. Ştiu că miroase urât, dar vă rog să nu vă strâmbaţi răutăcios, le-am sfătuit eu.

  – Da, nu ar trebui să ne strâmbăm, pentru că şi ea este o persoană deosebită, chiar dacă miroase – m-a întrerupt şi completat Suzie.

  După micul nostru tur, fetele s-au dus să se joace. Femeia a continuat să se învârtă pe lângă biserică. Vai de ea! Abia dacă puteam rezista un minut în apropierea ei. La un moment dat, fetele au trecut pe lângă ea şi fără îndoială că au tras pe nas o pală din mirosul care o învăluia. Dar Suzie s-a oprit brusc, s-a întors şi s-a apropiat ce femeie.

  – Mă scuzaţi, doamnă! a început ea, la care eu şi femeia ne-am întors spre ea, eu întrebându-mă oare ce-o să-i spună; dar Suzie s-a uitat la femeie, a zâmbit şi a idăugat: Sunteţi frumoasă.

  Ochii femeii s-au umplut de lacrimi.

  – Vrei să mai spui o dată? a rugat-o femeia.

  Suzie a repetat şi aşa m-a făcut să plâng în prima zi a Şcolii biblice de vacanţă.

  O, Doamne, indiferent cât suntem de urât mirositoare, Tu tot ne găseşti atractive! ijută-ne să iubim aşa cum iubeşti Tu! Te rog, dă-ne inima Ta de iubire pentru alţii. Amin!

  Sayuri Ruiz Rodriguez

  Lecții de iubire de la Suzie Scumpica - 2018. O, Doamne, indiferent cât suntem de urât mirositoare, Tu tot ne găseşti atractive! ijută-ne să iubim aşa cum iubeşti Tu! Te rog, dă-ne inima Ta de iubire pentru alţii. Amin!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...