Lecții de iubire de la Suzie Scumpica

  La naştere, în ziua când te-ai născut, buricul nu ţi s-a tăiat, n-ai fost scăldată în apă, ca să fii curăţită, nici n-ai fost frecată cu sare şi nici n-ai fost înfăşată în scutece. Ochiul nimănui nu s-a îndurat de tine ca să-ţi facă măcar unul din aceste lucruri din milă pentru tine, ci ai fost aruncată pe câmp, aşa de scârbă le era de tine în ziua naşterii tale. – Ezechiel 16:4,5

  Nepoatei noastre dulci îi spunem Suzie Scumpica. Ce mai figură! Îi place să facă oamenii să zâmbească şi să râdă. Dar în prima zi a Şcolii biblice de vacanţă m-a făcut şi să plâng, înainte de începerea programului, am făcut turul bisericii noastre împreună cu nişte fetiţe. Când am ajuns la sala de traduceri, eu am intrat, iar fetele au continuat să mă asculte. La un moment dat, o femeie fără adăpost a intrat în biserică şi a înaintat pe culoar. După ce a trecut, fetele au început să se strâmbe. Şi la mine a ajuns duhoarea de urină şi transpiraţie lăsată în urmă de îmbrăcămintea femeii. Fetele au început să se miroasă, să vadă care dintre ele e sursa.

  – Mirosul pe care îl simţiţi este de la femeia străzii, care nu are unde să facă baie. Ştiu că miroase urât, dar vă rog să nu vă strâmbaţi răutăcios, le-am sfătuit eu.

  – Da, nu ar trebui să ne strâmbăm, pentru că şi ea este o persoană deosebită, chiar dacă miroase – m-a întrerupt şi completat Suzie.

  După micul nostru tur, fetele s-au dus să se joace. Femeia a continuat să se învârtă pe lângă biserică. Vai de ea! Abia dacă puteam rezista un minut în apropierea ei. La un moment dat, fetele au trecut pe lângă ea şi fără îndoială că au tras pe nas o pală din mirosul care o învăluia. Dar Suzie s-a oprit brusc, s-a întors şi s-a apropiat ce femeie.

  – Mă scuzaţi, doamnă! a început ea, la care eu şi femeia ne-am întors spre ea, eu întrebându-mă oare ce-o să-i spună; dar Suzie s-a uitat la femeie, a zâmbit şi a idăugat: Sunteţi frumoasă.

  Ochii femeii s-au umplut de lacrimi.

  – Vrei să mai spui o dată? a rugat-o femeia.

  Suzie a repetat şi aşa m-a făcut să plâng în prima zi a Şcolii biblice de vacanţă.

  O, Doamne, indiferent cât suntem de urât mirositoare, Tu tot ne găseşti atractive! ijută-ne să iubim aşa cum iubeşti Tu! Te rog, dă-ne inima Ta de iubire pentru alţii. Amin!

  Sayuri Ruiz Rodriguez

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Mesagerul lui Dumnezeu

  El a avut grijă de familia mea în multe moduri miraculoase. Așa că, nu fi niciodată dezamăgită dacă Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale așa cum vrei! Roagă-te numai să fii mesagerul lui credincios, fii recunoscătoare pentru călăuzirea Lui și vei fi binecuvântată!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...