Lecții de iubire de la Suzie Scumpica

  La naştere, în ziua când te-ai născut, buricul nu ţi s-a tăiat, n-ai fost scăldată în apă, ca să fii curăţită, nici n-ai fost frecată cu sare şi nici n-ai fost înfăşată în scutece. Ochiul nimănui nu s-a îndurat de tine ca să-ţi facă măcar unul din aceste lucruri din milă pentru tine, ci ai fost aruncată pe câmp, aşa de scârbă le era de tine în ziua naşterii tale. – Ezechiel 16:4,5

  Nepoatei noastre dulci îi spunem Suzie Scumpica. Ce mai figură! Îi place să facă oamenii să zâmbească şi să râdă. Dar în prima zi a Şcolii biblice de vacanţă m-a făcut şi să plâng, înainte de începerea programului, am făcut turul bisericii noastre împreună cu nişte fetiţe. Când am ajuns la sala de traduceri, eu am intrat, iar fetele au continuat să mă asculte. La un moment dat, o femeie fără adăpost a intrat în biserică şi a înaintat pe culoar. După ce a trecut, fetele au început să se strâmbe. Şi la mine a ajuns duhoarea de urină şi transpiraţie lăsată în urmă de îmbrăcămintea femeii. Fetele au început să se miroasă, să vadă care dintre ele e sursa.

  – Mirosul pe care îl simţiţi este de la femeia străzii, care nu are unde să facă baie. Ştiu că miroase urât, dar vă rog să nu vă strâmbaţi răutăcios, le-am sfătuit eu.

  – Da, nu ar trebui să ne strâmbăm, pentru că şi ea este o persoană deosebită, chiar dacă miroase – m-a întrerupt şi completat Suzie.

  După micul nostru tur, fetele s-au dus să se joace. Femeia a continuat să se învârtă pe lângă biserică. Vai de ea! Abia dacă puteam rezista un minut în apropierea ei. La un moment dat, fetele au trecut pe lângă ea şi fără îndoială că au tras pe nas o pală din mirosul care o învăluia. Dar Suzie s-a oprit brusc, s-a întors şi s-a apropiat ce femeie.

  – Mă scuzaţi, doamnă! a început ea, la care eu şi femeia ne-am întors spre ea, eu întrebându-mă oare ce-o să-i spună; dar Suzie s-a uitat la femeie, a zâmbit şi a idăugat: Sunteţi frumoasă.

  Ochii femeii s-au umplut de lacrimi.

  – Vrei să mai spui o dată? a rugat-o femeia.

  Suzie a repetat şi aşa m-a făcut să plâng în prima zi a Şcolii biblice de vacanţă.

  O, Doamne, indiferent cât suntem de urât mirositoare, Tu tot ne găseşti atractive! ijută-ne să iubim aşa cum iubeşti Tu! Te rog, dă-ne inima Ta de iubire pentru alţii. Amin!

  Sayuri Ruiz Rodriguez

  Lecții de iubire de la Suzie Scumpica - 2018. O, Doamne, indiferent cât suntem de urât mirositoare, Tu tot ne găseşti atractive! ijută-ne să iubim aşa cum iubeşti Tu! Te rog, dă-ne inima Ta de iubire pentru alţii. Amin!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...