Lupta din minte

  Orice gând îl facem rob ascultării de Hristos. – 2 Corinteni 10:5

  Eu obişnuiesc să cânt. Dar, dat fiind faptul că rareori mi se dă ocazia să vorbesc în public, acest lucru chiar reprezintă o tentaţie pentru ego-ul meu. Într-o dimineaţă de Sabat, la biserică, nu mă puteam gândi la altceva decât la rugăciunea colectivă pe care o scrisesem. Şi o scrisesem foarte bine. Atinsesem toate subiectele importante, folosisem proporţia adecvată de cuvinte mundane şi religioase şi aveam şi câteva înflorituri ca să le captez oamenilor atenţia şi să se concentreze pe ceea ce încercam să Îi transmit lui Dumnezeu. Te rog să nu mă înţelegi greşit: sunt sigură că Dumnezeu m-a ajutat să scriu acea rugăciune. Doar că în acea dimineaţă, pur şi simplu nu puteam să mă scot pe mine însămi din minte. Nu mă puteam gândi decât la mine şi la cum o să fie oamenii impresionaţi de rugăciunea mea. Adevărul e că acesta era un vechi obicei rău, având ca sursă minciuna lui Satana că am neevoie de alţii ca să cred că sunt capabilă. În prezent, am depăşit asemenea gânduri.

  Dar atunci, deşi eram aşezată pe scaun la biserică, tot îmi dădeam târcoale în propria minte. Alergam în sus şi în jos, ca o fetiţă agitată care s-a tăiat la deget, urlând după ajutor. O, Doamne, sunt o adevărată catastrofă de egocentrism! Sunt nedemnă. Nu merit să rostesc această rugăciune. Mă tot dojeneam şi îmi ceream iertare. Chiar şi gândurile pe care le foloseam pentru a înfrânge păcatul tot pe mine se concentrau. Obiceiul egocentrismului era un făgaş vechi în căile minţii mele.

  Într-un final, în inima mea, am strigat către Domnul: Tată, ajută-mă! Ştiu că e vina mea că ani de zile mi-am lăsat mintea să gândească în tiparele acestea egoiste. Te rog, vindecă-mă şi eliberează-mă!

  Apoi parcă am auzit o voce spunând: „Opreşte-te, şi să ştii că Eu sunt Dumnezeu.” E ca şi când Dumnezeu m-ar fi luat în braţe, m-ar fi strâns şi mi-ar fi zis: „Hai, gata, linişteşte-te! Acum eşti cu Mine!”

  Şi, cât timp a mai durat serviciul divin, am fost liniştită şi potolită, într-o stare mintală care îl avea în centru pe El, nu pe mine.

  Scriptura şi ştiinţa modernă converg asupra ideii că ceea ce credem, convingerile care ne angrenează mintea, ne determină succesul sau insuccesul în viaţă. În creier, ivem la propriu şanţuri de obiceiuri proaste şi amintiri negative. Dar putem face în așa fel încât aceste şanţuri cerebrale să se atrofieze prin neglijenţă voită, pe măsură ce incetăm să hrănim respectivele minciuni şi să rulăm aceeaşi „bandă”. În acelaşi cmp, putem crea noi tipare cerebrale, pline de adevărul şi iubirea lui Dumnezeu.

  Ştiu acum că nu e niciodată prea târziu pentru mine să învăţ să subordonez fiecare gând, să resping minciunile, să aleg atent ceea ce permit înăuntru şi să îmi satur miintea de Cuvântul lui Dumnezeu.

  Marrilou Wilder Inks

  Lupta din minte - 2018. Ştiu acum că nu e niciodată prea târziu pentru mine să învăţ să subordonez fiecare gând, să resping minciunile, să aleg atent ceea ce permit înăuntru şi să îmi satur miintea de Cuvântul lui Dumnezeu.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...