Articolul precedentSă fim buni și iubitori
  Articolul următorUmilința

  Misiune în carne și oase

  Am auzit glasul Domnului întrebând: „Pe cine să trimit şi cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „lată-mă, trimite-mă!” – Isaia 6:8

  Aproape la capătul celălalt al lumii, respir umezeală tropicală şi mirosuri tari. Unduirile albastre ale oceanului se suprapun cu barăcile dărăpănate şi cu bâzâitul marelui oraş, redefinind sensul de „casă pe plajă”. Trupuri mici şi bronzate privesc atent şi se ascund, în timp ce occidentalii păşesc pe insuliţa lor. Feţe bronzate de adulţi zâmbesc amabil, pentru că ştiu că facem parte din echipa medicală care a venit în Ebeye pentru consultaţii ORL.

  În clinică mă bucur să fac parte din echipa de audiologie, venită să testeze auzul băştinaşilor. Intră o fată frumoasă de 16 ani, împreună cu mama ei, în căutare de tratament. Fata s-a născut ireversibil surdă şi mă doare inima din cauza incapacităţii noastre de a o ajuta. Ele zâmbesc resemnate, deşi revin pline de speranţă de fiecare dată când „echipa pentru urechi” revine pe insulă (o dată la 1-5 ani).

  Un bărbat în vârstă, încovoiat de spate, intră cu chiu, cu vai, aproape incapabil să comunice din cauza pierderii auzului. De data aceasta, „echipa pentru urechi” îl poate ajuta. Faţa bătrânului izbucneşte într-un zâmbet larg când aparatul auditiv îi oferă din nou darul auzului. „Kommol tata!” exclamă el din nou şi din nou, îmbrăţişând fiecare membru al echipei de audiologie, înainte de a ieşi. Nu mai e încovoiat de spate.

  În ultima zi, băştinaşii ne oferă un show, aşa cum consideră ei că trebuie. Cântă a capella. Bat din palme. Mărşăluiesc. Ne oferă amintiri lucrate manual. Şi vorbesc. Noi plângem. Ei îşi manifestă din plin aprecierea. Noi ne simţim onoraţi să facem parte din acest proiect. În două săptămâni au ajuns deja să ne iubească. Noi ştim că locuitorii insulelor Marshall trăiesc în sărăcie, dar nu şi fără speranţă. Aşa că avem parte de o ironie pură: noi am venit să dăm, dar ei ne dau înapoi mai mult. Iar factorul comun este Isus, Salvatorul nostru. El este motivul – în ciuda oricărei adversităţi – pentru care noi ne putem bucura de această viaţă şi să o aşteptăm nerăbdători pe cealaltă.

  Această misiune medicală scurtă m-a schimbat, adâncindu-mi compasiunea, re-înnoindu-mi angajamentul şi mărindu-mi bucuria. M-a făcut să îmi trăiesc fiecare zi cu simţul misiunii la care mă cheamă Dumnezeu.

  Donna Reese

  Misiune în carne și oase - 2018. Noi ştim că locuitorii insulelor Marshall trăiesc în sărăcie, dar nu şi fără speranţă. Aşa că avem parte de o ironie pură: noi am venit să dăm, dar ei ne dau înapoi mai mult. Iar factorul comun este Isus, Salvatorul nostru. El este motivul pentru care noi ne putem bucura de această viaţă şi să o aşteptăm nerăbdători pe cealaltă.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...