Articolul precedentSă fim buni și iubitori
  Articolul următorUmilința

  Misiune în carne și oase

  Am auzit glasul Domnului întrebând: „Pe cine să trimit şi cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „lată-mă, trimite-mă!” – Isaia 6:8

  Aproape la capătul celălalt al lumii, respir umezeală tropicală şi mirosuri tari. Unduirile albastre ale oceanului se suprapun cu barăcile dărăpănate şi cu bâzâitul marelui oraş, redefinind sensul de „casă pe plajă”. Trupuri mici şi bronzate privesc atent şi se ascund, în timp ce occidentalii păşesc pe insuliţa lor. Feţe bronzate de adulţi zâmbesc amabil, pentru că ştiu că facem parte din echipa medicală care a venit în Ebeye pentru consultaţii ORL.

  În clinică mă bucur să fac parte din echipa de audiologie, venită să testeze auzul băştinaşilor. Intră o fată frumoasă de 16 ani, împreună cu mama ei, în căutare de tratament. Fata s-a născut ireversibil surdă şi mă doare inima din cauza incapacităţii noastre de a o ajuta. Ele zâmbesc resemnate, deşi revin pline de speranţă de fiecare dată când „echipa pentru urechi” revine pe insulă (o dată la 1-5 ani).

  Un bărbat în vârstă, încovoiat de spate, intră cu chiu, cu vai, aproape incapabil să comunice din cauza pierderii auzului. De data aceasta, „echipa pentru urechi” îl poate ajuta. Faţa bătrânului izbucneşte într-un zâmbet larg când aparatul auditiv îi oferă din nou darul auzului. „Kommol tata!” exclamă el din nou şi din nou, îmbrăţişând fiecare membru al echipei de audiologie, înainte de a ieşi. Nu mai e încovoiat de spate.

  În ultima zi, băştinaşii ne oferă un show, aşa cum consideră ei că trebuie. Cântă a capella. Bat din palme. Mărşăluiesc. Ne oferă amintiri lucrate manual. Şi vorbesc. Noi plângem. Ei îşi manifestă din plin aprecierea. Noi ne simţim onoraţi să facem parte din acest proiect. În două săptămâni au ajuns deja să ne iubească. Noi ştim că locuitorii insulelor Marshall trăiesc în sărăcie, dar nu şi fără speranţă. Aşa că avem parte de o ironie pură: noi am venit să dăm, dar ei ne dau înapoi mai mult. Iar factorul comun este Isus, Salvatorul nostru. El este motivul – în ciuda oricărei adversităţi – pentru care noi ne putem bucura de această viaţă şi să o aşteptăm nerăbdători pe cealaltă.

  Această misiune medicală scurtă m-a schimbat, adâncindu-mi compasiunea, re-înnoindu-mi angajamentul şi mărindu-mi bucuria. M-a făcut să îmi trăiesc fiecare zi cu simţul misiunii la care mă cheamă Dumnezeu.

  Donna Reese

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...