Articolul precedentSmerenia
  Articolul următorConsiderația față de alții

  Binecuvântări metalice

  Le voi face, pe ele şi împrejurimile dealului Meu, o pricină de binecuvântare; le voi trimite ploaie la vreme, şi aceasta va fi o ploaie binecuvântată. Ezechiel 34:26

  Familia noastră s-a întâlnit în Florida, la apartamentul de la mansardă al fratelui meu, pentru încă o aniversare a unei zile de naştere. Rudele au ajuns într-o duminică dimineaţa şi întâlnirea a fost, fără îndoială, un eveniment foarte frumos. Toată lumea a socializat cu toată lumea şi am făcut toate activităţile de aşteptat într-o asemenea ocazie.

  Apoi s-a făcut târziu. Fiecare a trebuit să se întoarcă acasă şi să se pregătească să meargă la serviciu a doua zi. Norii albi şi pufoşi au început să se întunece. Tunetele s-au făcut auzite, însoţind fulgerele de pe cerul Floridei şi întregind festivităţile atmosferice. Bubuiturile făceau orice trup, minte şi spirit să se cutremure. Trăsnetele se descătuşau nestingherite. Le-au urmat perdele albe de ploaie.

  Furtuna ne-a blocat plecarea de la petrecere. Invitaţii au fost nevoiţi să rămână împreună într-o vizită prelungită. Ne-am spus poveşti din copilărie, în special pe cele petrecute în zile şi nopţi ploioase. Unele poveşti şi glume erau noi pentru o parte dintre noi.

  În timp ce râdeam şi ne tachinam unii pe alţii, ne-am dat seama că ploaia făcea un zgomot muzical şi metalic similar cu cel din Caraibe, unde crescuserăm. Un zgomot unic de ploaie care cade pe acoperişul zincat al caselor. Ceva neobişnuit pentru o ploaie din Florida.

  Eu am început să zâmbesc, fiindcă sunetul acesta de ploaie îmi trezeşte amintirile multor binecuvântări, întruniri de familie, relaţii de familie, nopţi de somn liniştit. Totuşi zgomotul acela de metal i-a făcut pe unii dintre noi să se întrebe ce anume de pe acoperiş îl producea.

  A răspuns fratele meu: „O tigaie de aluminiu a zburat din apartamentul vecin şi s-a înfipt undeva chiar aproape de balconul meu. Am lăsat-o acolo, pentru că îmi place zgomotul pe care îl face atunci când plouă. Mă adoarme.”

  Acea tigaie cu fundul în sus a fost fără îndoială o binecuvântare metalică pentru toată lumea în timpul acelei furtuni. Mie mi-a reamintit de casă şi, în acelaşi timp, de Creatorul nostru care ne pregăteşte o altă casă, o casă veşnică.

  Ce-ar fi să îţi numeri şi tu binecuvântările zilei de azi, pe care Dumnezeu le-a revărsat torenţial asupra ta?

  Pauline A. Dwyer-Kerr

  Binecuvântări metalice - 2018. Acea tigaie cu fundul în sus a fost fără îndoială o binecuvântare metalică pentru toată lumea în timpul acelei furtuni. Mie mi-a reamintit de casă şi, în acelaşi timp, de Creatorul nostru care ne pregăteşte o altă casă, o casă veşnică.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...