Articolul precedentSmerenia
  Articolul următorConsiderația față de alții

  Binecuvântări metalice

  Le voi face, pe ele şi împrejurimile dealului Meu, o pricină de binecuvântare; le voi trimite ploaie la vreme, şi aceasta va fi o ploaie binecuvântată. Ezechiel 34:26

  Familia noastră s-a întâlnit în Florida, la apartamentul de la mansardă al fratelui meu, pentru încă o aniversare a unei zile de naştere. Rudele au ajuns într-o duminică dimineaţa şi întâlnirea a fost, fără îndoială, un eveniment foarte frumos. Toată lumea a socializat cu toată lumea şi am făcut toate activităţile de aşteptat într-o asemenea ocazie.

  Apoi s-a făcut târziu. Fiecare a trebuit să se întoarcă acasă şi să se pregătească să meargă la serviciu a doua zi. Norii albi şi pufoşi au început să se întunece. Tunetele s-au făcut auzite, însoţind fulgerele de pe cerul Floridei şi întregind festivităţile atmosferice. Bubuiturile făceau orice trup, minte şi spirit să se cutremure. Trăsnetele se descătuşau nestingherite. Le-au urmat perdele albe de ploaie.

  Furtuna ne-a blocat plecarea de la petrecere. Invitaţii au fost nevoiţi să rămână împreună într-o vizită prelungită. Ne-am spus poveşti din copilărie, în special pe cele petrecute în zile şi nopţi ploioase. Unele poveşti şi glume erau noi pentru o parte dintre noi.

  În timp ce râdeam şi ne tachinam unii pe alţii, ne-am dat seama că ploaia făcea un zgomot muzical şi metalic similar cu cel din Caraibe, unde crescuserăm. Un zgomot unic de ploaie care cade pe acoperişul zincat al caselor. Ceva neobişnuit pentru o ploaie din Florida.

  Eu am început să zâmbesc, fiindcă sunetul acesta de ploaie îmi trezeşte amintirile multor binecuvântări, întruniri de familie, relaţii de familie, nopţi de somn liniştit. Totuşi zgomotul acela de metal i-a făcut pe unii dintre noi să se întrebe ce anume de pe acoperiş îl producea.

  A răspuns fratele meu: „O tigaie de aluminiu a zburat din apartamentul vecin şi s-a înfipt undeva chiar aproape de balconul meu. Am lăsat-o acolo, pentru că îmi place zgomotul pe care îl face atunci când plouă. Mă adoarme.”

  Acea tigaie cu fundul în sus a fost fără îndoială o binecuvântare metalică pentru toată lumea în timpul acelei furtuni. Mie mi-a reamintit de casă şi, în acelaşi timp, de Creatorul nostru care ne pregăteşte o altă casă, o casă veşnică.

  Ce-ar fi să îţi numeri şi tu binecuvântările zilei de azi, pe care Dumnezeu le-a revărsat torenţial asupra ta?

  Pauline A. Dwyer-Kerr

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...