Articolul precedentConsiderația față de alții
  Articolul următorStăpânirea de sine

  Pentru bucuria…

  Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-l era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea şi şade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu. Evrei 12:2

  Eşti însărcinată? au întrebat-o în cor pe nepoata mea câţiva membri ai familiei.

  – Da, a fost răspunsul noii mămici, dat din ochi strălucitori, după care s-a uitat direct la mine: Am vrut să îţi spun înainte de cină… pentru că am nevoie să stau undeva de unde pot ajunge repede la baie. Doar mirosul de mâncare îmi rroduce greaţă.

  În timpul cinei, nepoata mea a sărit şi a alergat până la baie, dar aceste manifestări au fost departe de finalul durerii. Pe timpul sarcinii, s-a luptat cu greaţa. Ştia că trebuie să mănânce, dar nimic nu avea gust. O dureau capul şi spatele, apoi o articulaţie a şoldului a cedat, aşa că o durea şi când mergea, şi când stătea întinsă sau în picioare. Se foia în pat, obosită, dar trează. Au fost nouă luni lungi.

  Apoi un travaliu lung şi o naştere dificilă. Extenuată, tânăra mamă tânjea după odihnă, dar băieţelul ei sănătos era energic şi dormea puţin între mesele luate la sân. Primele săptămâni au fost un coşmar de epuizare, presărat cu momente de încântare rrodusă de minunea care avea năsucul mamei, picioarele lungi ale tatălui şi propria rereche de plămâni sănătoşi. Zilele au devenit luni. Mama şi tatăl erau încântaţi cum băieţelul lor creşte şi începe să perceapă minunile lumii lui. Erau încântaţi de ceea ce creaseră genele lor şi Dumnezeu. Recent au primit vestea că acest băieţel va nai avea un frăţior sau o surioară. Mama lui părea obosită.

  – Ce faci? am întrebat-o eu.

  – Mai rău ca data trecută, a bâlbâit ea, după care un zâmbet i-a luminat faţa obosită: Dar o să merite.

  Ţinându-se cu mâna de burtă şi arătând că îi e greaţă (nu era nevoie de mult ca să sară peste o masă), ea a arătat către Dl Energie agitându-se prin cameră.

  – E o bucurie pură. O să merite din pliiin!

  În acea secundă am întrezărit o altă inimă. Pe cruce, Isus a privit de-a lungul timpului. El m-a văzut pe mine. Te-a văzut pe tine. Şi Şi-a spus: „O să merite din plin!” „Pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea” – durerea, ruşinea, ocara. „Pentru bucuria” de a fi cu tine şi cu mine. Mă rog pentru nepoata mea şi mă gândesc la prima ei sarcină grea şi la dispoziţia ei de a mai îndura una… pentru bucuria care o aşteaptă. Mă gândesc şi la iubirea lui Isus. Dacă înţeleg măcar o frântură din iubirea Lui pentru mine, cum aş putea să nu Îl iubesc?

  Helen Heavirland

  Pentru bucuria... - 2018. Pe cruce, Isus a privit de-a lungul timpului. El m-a văzut pe mine. Te-a văzut pe tine. Şi Şi-a spus: „O să merite din plin!” „Pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea” - durerea, ruşinea, ocara. „Pentru bucuria” de a fi cu tine şi cu mine.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...