Articolul precedentStăpânirea de sine
  Articolul următorCurăția

  Echilibrul pH-ului tău

  Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. – 1 Corinteni 6:19,20

  Eu, ca mulţi alţii, am adoptat o alimentaţie ca cea a lui Daniel şi a celor trei prieteni. Le poţi citi povestea în primul capitol al cărţii lui Daniel. Această dietă adaptată pe care eu o urmez constă în principal din fructe, legume, cereale integrale, evitând carnea, produsele lactate, orezul şi îndulcitorii artificiali. Pentru că această dietă este biblică, printre beneficiile ei este de aşteptat să se numere o minte mai clară şi o umblare mai apropiată cu Domnul.

  După cum îţi poţi imagina, gândurile mele în prima zi de regim s-au învârtit în jurul unei singure întrebări: Ce pot să mănânc? Mesajele pe e-mail ale prietenelor şi SMS-urile conţinând reţete m-au ajutat foarte mult să răspund la această întrebare.

  Apoi, într-o zi, fiind la serviciu, m-a lovit o întrebare grea de o tonă: Dacă o să te concentrezi pe scopul postului, adică să Mă onorezi pe Mine şi să te apropii de Mine, o să îţi fie mai uşor cu mâncarea. Tu te concentrezi pe hrana fizică, dar n-ar trebui să te concentrezi mai mult pe hrana spirituală? Pe loc am început să scriu un e-mail, în care le-am împărtăşit acest gând inspirat de Duhul Sfânt prietenilor care ţineau acelaşi regim cu mine, spunându-le şi lor ceea ce mi-a spus Dumnezeu.

  M-am gândit imediat la pH (măsoară aciditatea şi alcalinitatea din corp). Cu cât nivelul pH-ului este mai scăzut, pe scara de la 0 la 14, cu atât mai mult acid există în corp; cu cât este mai mare cifra, cu atât alcalinitatea este mai mare. Un pH sănătos, sau neutru, este în jur de 7. Acest fapt pe mine mă interesează în mod deosebit, pentru că, în Biblie, numărul 7 reprezintă desăvârşirea. Pentru că trupurile noastre sunt temple ale lui Dumnezeu, ar trebui să facem tot posibilul, nutriţional vorbind, să ne menţinem echilibrat nivelul pH-ului. Zaharurile nesănătoase, de exemplu, distrug acest echilibru, scăzând alcalinitatea şi crescând aciditatea, fapt care face corpul mai susceptibil la boală.

  Din punct de vedere spiritual, cred că pH-ul reprezintă potenţialul nostru de forţă pe care o putem exercita pentru Dumnezeu, dacă păstrăm echilibrul. Cufundarea în păcat, bineînţeles, ne slăbeşte sistemul imunitar spiritual, făcându-ne mai puţin capabili de a-L onora pe Dumnezeu în viaţa noastră. Modul ideal în care un creştin îşi poate creşte alcalinitatea spirituală este să petreacă timp cu Dumnezeu în fiecare zi şi să ingereze Cuvântul Său.

  Sabrina Crichlow

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...