Articolul precedentStăpânirea de sine
  Articolul următorCurăția

  Echilibrul pH-ului tău

  Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. – 1 Corinteni 6:19,20

  Eu, ca mulţi alţii, am adoptat o alimentaţie ca cea a lui Daniel şi a celor trei prieteni. Le poţi citi povestea în primul capitol al cărţii lui Daniel. Această dietă adaptată pe care eu o urmez constă în principal din fructe, legume, cereale integrale, evitând carnea, produsele lactate, orezul şi îndulcitorii artificiali. Pentru că această dietă este biblică, printre beneficiile ei este de aşteptat să se numere o minte mai clară şi o umblare mai apropiată cu Domnul.

  După cum îţi poţi imagina, gândurile mele în prima zi de regim s-au învârtit în jurul unei singure întrebări: Ce pot să mănânc? Mesajele pe e-mail ale prietenelor şi SMS-urile conţinând reţete m-au ajutat foarte mult să răspund la această întrebare.

  Apoi, într-o zi, fiind la serviciu, m-a lovit o întrebare grea de o tonă: Dacă o să te concentrezi pe scopul postului, adică să Mă onorezi pe Mine şi să te apropii de Mine, o să îţi fie mai uşor cu mâncarea. Tu te concentrezi pe hrana fizică, dar n-ar trebui să te concentrezi mai mult pe hrana spirituală? Pe loc am început să scriu un e-mail, în care le-am împărtăşit acest gând inspirat de Duhul Sfânt prietenilor care ţineau acelaşi regim cu mine, spunându-le şi lor ceea ce mi-a spus Dumnezeu.

  M-am gândit imediat la pH (măsoară aciditatea şi alcalinitatea din corp). Cu cât nivelul pH-ului este mai scăzut, pe scara de la 0 la 14, cu atât mai mult acid există în corp; cu cât este mai mare cifra, cu atât alcalinitatea este mai mare. Un pH sănătos, sau neutru, este în jur de 7. Acest fapt pe mine mă interesează în mod deosebit, pentru că, în Biblie, numărul 7 reprezintă desăvârşirea. Pentru că trupurile noastre sunt temple ale lui Dumnezeu, ar trebui să facem tot posibilul, nutriţional vorbind, să ne menţinem echilibrat nivelul pH-ului. Zaharurile nesănătoase, de exemplu, distrug acest echilibru, scăzând alcalinitatea şi crescând aciditatea, fapt care face corpul mai susceptibil la boală.

  Din punct de vedere spiritual, cred că pH-ul reprezintă potenţialul nostru de forţă pe care o putem exercita pentru Dumnezeu, dacă păstrăm echilibrul. Cufundarea în păcat, bineînţeles, ne slăbeşte sistemul imunitar spiritual, făcându-ne mai puţin capabili de a-L onora pe Dumnezeu în viaţa noastră. Modul ideal în care un creştin îşi poate creşte alcalinitatea spirituală este să petreacă timp cu Dumnezeu în fiecare zi şi să ingereze Cuvântul Său.

  Sabrina Crichlow

  Echilibrul pH-ului tău - 2018. Cufundarea în păcat ne slăbeşte sistemul imunitar spiritual, făcându-ne mai puţin capabili de a-L onora pe Dumnezeu în viaţa noastră. Modul ideal în care un creştin îşi poate creşte alcalinitatea spirituală este să petreacă timp cu Dumnezeu în fiecare zi şi să ingereze Cuvântul Său.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...