Articolul precedentSimplitatea
  Articolul următorStatornicia

  Căutați-Mă pe Mine mai întâi

  Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. – Matei 6:33

  Nu de mult, într-o seară, m-am dus la culcare mai târziu decât ar fi trebuit, aşa că nu am dormit decât patru ore. Ca de obicei, m-am trezit devreme ca să mă pregătesc pentru serviciu. Deja de pe drum am început să resimt lipsa de somn. Nici corpul, nici mintea mea nu erau în culmea fericirii. Când mi-am început programul, mă simţeam nu doar fizic epuizată şi în reluare, dar şi deconectată mintal de la realitate. Percepţia îmi era distorsionată, iar reflexele, lente. Nu aveam agerimea şi eficienţa obişnuite când îmi prioritizam îndatoririle. Nivelul meu de energie era spre zero – lucru foarte neobişnuit pentru mine.

  Aşa am ajuns să mă gândesc: nu doar că binele meu fizic şi mintal este vulnerabil la deciziile inadecvate legate de program, dar şi legătura mea cu Dumnezeu are de suferit dacă nu o hrănesc atent. Nu ar trebui să fie o povară pentru noi să facem alegeri bune care ne menţin trupul şi mintea în stare de funcţionare la cel mai înalt nivel. Nici nu ar trebui să fie o povară deciziile de a păstra relaţia cu Dumnezeu.

  Aşa cum corpul meu are nevoie de odihnă pentru a găsi o putere şi o energie reînnoite, sufletul meu are nevoie de timp de odihnă zilnică în prezenţa revigorantă a Dumnezeului meu. Nicio decizie proastă de-a mea nu-L poate determina pe Dumnezeu să mă iubească mai puţin decât mă iubeşte. Totuşi, dacă las ziua să treacă fără să petrec măcar puţin timp în prezenţa Sa sau alături de Cuvântul Său, meditând la El sau la cine este El, percepţiile mele spirituale, discernământul şi reflexele mele spirituale vor fi încetinite, în cel mai bun caz. Încep să resimt acea lipsă de reînnoire şi revigorare de care aş fi avut parte dacă mi-aş fi început ziua alături de El.

  Dumnezeu însă nu ne lasă în seama deciziilor noastre proaste – nici măcar în seama celor care îl exclud pe El. Duhul Său Sfânt de iubire şi putere continuă să ne caute chiar şi după ce L-am neglijat şi ne-a slăbit puterea. Îl simţim bătând la uşa inimii noastre, invitându-ne înapoi într-o relaţie a rugăciunii cu El pentru tot restul zilei. Câtă iubire şi cât devotament! Câte şanse!

  Haideţi ca fiecare zi să o începem şi să o încheiem în mod conştient în prezenta lui Dumnezeu! Haideţi să acordăm prioritate adevăratelor priorităţi, lăsându-L pe El să fie Domnul fiecărei noi zile. Apoi restul se va rezolva de la sine!

  Taylor Bajic

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...