Articolul precedentSimplitatea
  Articolul următorStatornicia

  Căutați-Mă pe Mine mai întâi

  Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. – Matei 6:33

  Nu de mult, într-o seară, m-am dus la culcare mai târziu decât ar fi trebuit, aşa că nu am dormit decât patru ore. Ca de obicei, m-am trezit devreme ca să mă pregătesc pentru serviciu. Deja de pe drum am început să resimt lipsa de somn. Nici corpul, nici mintea mea nu erau în culmea fericirii. Când mi-am început programul, mă simţeam nu doar fizic epuizată şi în reluare, dar şi deconectată mintal de la realitate. Percepţia îmi era distorsionată, iar reflexele, lente. Nu aveam agerimea şi eficienţa obişnuite când îmi prioritizam îndatoririle. Nivelul meu de energie era spre zero – lucru foarte neobişnuit pentru mine.

  Aşa am ajuns să mă gândesc: nu doar că binele meu fizic şi mintal este vulnerabil la deciziile inadecvate legate de program, dar şi legătura mea cu Dumnezeu are de suferit dacă nu o hrănesc atent. Nu ar trebui să fie o povară pentru noi să facem alegeri bune care ne menţin trupul şi mintea în stare de funcţionare la cel mai înalt nivel. Nici nu ar trebui să fie o povară deciziile de a păstra relaţia cu Dumnezeu.

  Aşa cum corpul meu are nevoie de odihnă pentru a găsi o putere şi o energie reînnoite, sufletul meu are nevoie de timp de odihnă zilnică în prezenţa revigorantă a Dumnezeului meu. Nicio decizie proastă de-a mea nu-L poate determina pe Dumnezeu să mă iubească mai puţin decât mă iubeşte. Totuşi, dacă las ziua să treacă fără să petrec măcar puţin timp în prezenţa Sa sau alături de Cuvântul Său, meditând la El sau la cine este El, percepţiile mele spirituale, discernământul şi reflexele mele spirituale vor fi încetinite, în cel mai bun caz. Încep să resimt acea lipsă de reînnoire şi revigorare de care aş fi avut parte dacă mi-aş fi început ziua alături de El.

  Dumnezeu însă nu ne lasă în seama deciziilor noastre proaste – nici măcar în seama celor care îl exclud pe El. Duhul Său Sfânt de iubire şi putere continuă să ne caute chiar şi după ce L-am neglijat şi ne-a slăbit puterea. Îl simţim bătând la uşa inimii noastre, invitându-ne înapoi într-o relaţie a rugăciunii cu El pentru tot restul zilei. Câtă iubire şi cât devotament! Câte şanse!

  Haideţi ca fiecare zi să o începem şi să o încheiem în mod conştient în prezenta lui Dumnezeu! Haideţi să acordăm prioritate adevăratelor priorităţi, lăsându-L pe El să fie Domnul fiecărei noi zile. Apoi restul se va rezolva de la sine!

  Taylor Bajic

  Căutați-Mă pe Mine mai întâi - 2018. Aşa cum corpul meu are nevoie de odihnă pentru a găsi o putere şi o energie reînnoite, sufletul meu are nevoie de timp de odihnă zilnică în prezenţa revigorantă a Dumnezeului meu. Nicio decizie proastă de-a mea nu-L poate determina pe Dumnezeu să mă iubească mai puţin decât mă iubeşte.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...