Articolul precedentStatornicia
  Articolul următorRăbdarea

  Negrese cu ciocolată neagră, nemțească

  Seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia. – Psalmii 30:5

  Soţul meu, Norman, a avut o cerinţă specială de ziua lui. Voia un tort cu ciocolată nemţească. Rareori are pretenţii culinare; de obicei e mulţumit cu ce pregătesc eu. Mă laud că sunt o bună bucătăreasă, iar specialitatea mea sunt plăcintele. În cartea mea de bucate veche şi de încredere, semnată de Betty Crocker, am găsit imediat o reţetă de tort cu ciocolată nemţească, ce părea divin. M-am totărât ca mai întâi să fac crema cu nuci. Mi-a reuşit ireproşabil. Apoi am început să combin ingredientele pentru tortul perfect. Unt şi zahăr într-un bol; în alt bol, ingredientele uscate. Punând înapoi în dulap ingredientele nefolosite, mi-au căzut ochii pe cutia pe care tocmai o pusesem. Era praf de copt sau bicarbonat? Din care pusesem? Am rostit repede o rugăciune ca tortul să iasă perfect, pentru că era pentru ziua lui Norman.

  Când, mai târziu, am deschis uşa cuptorului să scot blatul, acesta crescuse doar la jumătate din cât ar fi trebuit să crească. Chiar atunci a intrat Norman, venind din curte. Am început să plâng.

  – Nu sunt în stare să-ţi fac un tort ca lumea.

  – Ia lasă-mă să-l gust! a propus el.

  I-am tăiat o bucăţică şi a gustat.

  – Mmm, nu e chiar rău. Are gust de negresă. Hai, umple-l. O să fie bun!

  Aşa am făcut, dar nu eram câtuşi de puţin împăcată. După o scurtă discuţie la telefon cu fiica mea, Julie, mi-am făcut duş şi am mers mai repede la culcare. Dar în vis mi-au apărut musafirii noştri din Sabat, încercând politicos să scuipe tortul meu nereuşit. A doua zi, încă supărată, când am ajuns acasă de la biserică, am observat o cutie albă lângă uşa garajului.

  – Dragul meu, du-te şi ia-o! Cineva ţi-a trimis un cadou, i-am zis lui Norman. Uitându-se înăuntru, a văzut mesajul scris de mână pe una dintre laturile cutiei: „De la zâna torturilor – făcut de la zero. Am măcinat noi înşine inclusiv nucile. La mulţi ani, Norman!” Era semnat de fiica noastră, Julie, şi de nepoata noastră, Olivia.

  Puţin îmi dădusem eu seama că discuţia noastră de la telefon din seara precedentă avea să rezulte în revenirea bunei dispoziţii. Când, după prânz, am servit tortul, sora mea a apreciat că era nemaipomenit. M-am grăbit să îi spun că nu îl făcusem eu, ci îmi fusese trimis de Domnul meu iubitor pentru a-mi reda zâmbetul mie, dar şi soţului meu. Ţie cum ţi-a redat Dumnezeu zâmbetul pe faţă astăzi?

  Rose Neff Sikora

  Negrese cu ciocolată neagră, nemțească - 2018. Când, după prânz, am servit tortul, sora mea a apreciat că era nemaipomenit. M-am grăbit să îi spun că nu îl făcusem eu, ci îmi fusese trimis de Domnul meu iubitor pentru a-mi reda zâmbetul mie, dar şi soţului meu. Ţie cum ţi-a redat Dumnezeu zâmbetul pe faţă astăzi?
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...