Dumnezeu Se ține de promisiune

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. – loan 3:16

  L-am acceptat pe Hristos când aveam 12 ani şi eram orfană. Neavând bani de facultate, după liceu, L-am rugat pe Dumnezeu să îmi trimită un soţ care să fie pastor. Mi-a răspuns la rugăciuni şi m-am căsătorit acum 13 ani, la vârsta ce 21 de ani. În următorii ani am fost mamă pentru opt copii, dintre care patru ai nei. La un moment dat m-am înscris la facultate, dar am renunţat repede, fiindcă şcoala copiilor era mai importantă. Când soţul meu a plecat de acasă pentru o vreme, să îşi continue studiile, ne-a lăsat în administrare o mică afacere de transport cu un microbuz, ca să avem un venit pe perioada lipsei lui mai îndelungate. Am rost şocată de toată agitaţia care în scurt timp a cuprins familia noastră. Nu aveam nimic pe care să mă bazez pentru a-mi întreţine familia. Mi-era teamă că soţul meu va renunţa la studii pentru a veni acasă ca să aibă grijă de noi. Mă rugam ca, într-un fel sau altul, să îşi poată termina studiile începute. O, Doamne, cât mă mai rugam!

  La şase luni după multiplele noastre pierderi, toţi copiii mei vitregi au putut scăpa de rudele lor şi s-au întors la mine, unde se simţeau în siguranţă. Dumnezeu avea grijă de noi în fiecare zi. Personalul şcolii unde mergeau copiii mei a început să le dea diferite responsabilităţi şi să îi plătească – cu mult mai mult decât era de aşteptat. Acest lucru ne-a ajutat să achităm taxele şcolare. Munceam din greu ca să țin o grădină, să avem ce mânca. Din nou am sperat că voi putea să îmi continui şi eu şcoala şi m-am înscris la facultate. Din nou a trebuit să mă retrag din motive financiare. Am continuat să mă rog şi chiar să postesc pentru îndrumare de la Dumnezeu. Şi Dumnezeu a răspuns. Prin intermediul Departamentului Misiunea remeii a Bisericii Adventiste din Uganda, am putut să depun actele pentru bursă. Am fost acceptată şi m-am putut întoarce la cursuri. O, slavă Domnului! Când voi termina, voi fi consilier pe probleme de familie, în special pentru femei şi copii.

  Din experienţa mea dificilă, vreau să te încurajez să nu te descurajezi niciodată, chiar dacă resursele îţi sunt limitate şi traversezi vremuri grele. Domnul îţi va auzi întotdeauna rugăciunile. El întotdeauna îţi va împlini nevoile care nouă, celor din jurul tău, ne sunt necunoscute. Căile Sale şi momentele alese de El sunt întotdeauna cele mai bune.

  Tumusiime Betty Tenywa

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...