Ridic steagul iubirii cât mai sus

  Preaiubiţilor, dacă astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie să ne iubim şi noi unii pe alţii. – 1 loan 4:11

  Am crescut în Jamaica, acolo unde m-am şi născut. Deşi provin dintr-o familie foarte mare, am fost crescută ca unic copil, de către o mătuşă a părinţilor mei. A fost foarte greu să plec de acasă la patru ani şi să merg să locuiesc în oraş. Crescând, am aflat că majoritatea fraţilor mei emigraseră în Anglia, în anii 60, în căutarea unei vieţi mai bune. Pe atunci, Anglia era cunoscută ca „ţara-mamă”, reşedinţa Imperiului Britanic. După pensionare, în anul 2008, am putut să îmi împlinesc visul de-o viaţă de a zbura în Anglia, să îmi vizitez familia.

  De pe locul meu din avion, în timpul zborului de noapte din acea lună de august, am putut vedea plenar cel mai frumos răsărit posibil. Încă meditam la istoria creaţiei şi la măreţia Dumnezeului nostru când avionul a aterizat pe Aeroportul Gatwick. Cineva m-a aşteptat şi m-a dus acasă la sora mea, în Manchester. A fost în culmea fericirii să mă vadă. Nepotul meu, cu care aveam să îmi petrec o parte a vacanţei, m-a întrebat ce îmi doream cel mai mult de la această vizită. I-am spus că îmi doresc să văd Londra şi Palatul Buckingham, reşedinţa reginei.

  El şi familia lui m-au dus cu maşina din Leeds la Londra. Am mers cu metroul să vedem palatul şi alte obiective. Când am ajuns la palat, soţia nepotului meu a observat că regina nu e acasă. Am întrebat-o de unde ştie şi mi-a spus că, atunci când regina este acasă, steagul e înălţat în vârful catargului. Când e plecată, steagul e la jumătatea catargului.

  Pe loc mi-a venit în minte un refren şi am început să îl cânt: „Iată se zăreşte al măririi prag/ Mergem înainte sub acelaşi steag!” I-am învăţat întregul imn pe nepoţii mei, cărora le-a plăcut foarte mult. Cântându-l mă gândeam la steagul de la Palatul Buckingham. Astfel, cuvintele căpătau un mintea mea un sens înnoit. Dacă împăratul cerului locuieşte în inima noastră, atunci steagul iubirii Sale va flutura la înălţime în numele Său prin cuvintele şi faptele noastre. Isus a spus: „Voi sunteţi lumina lumii. (…) Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri” (Matei 5:14-16).

  Mi-am încurajat cu acea ocazie membrii familiei să ÎI lase pe Regele cerului să locuiască în inima lor, să facă în aşa fel încât iubirea lor să fie steagul care să îl proclame pe El înaintea altora. Comportamentul nostru arată şi el că Dumnezeu locuieşte în inima noastră.

  Cynthia Case-Waiters

  Ridic steagul iubirii cât mai sus - 2018. Mi-am încurajat cu acea ocazie membrii familiei să ÎI lase pe Regele cerului să locuiască în inima lor, să facă în aşa fel încât iubirea lor să fie steagul care să îl proclame pe El înaintea altora. Comportamentul nostru arată şi el că Dumnezeu locuieşte în inima noastră.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...