Depășește-ți condiția!

  Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. – Filipeni 4:13

  Pentru o bună perioadă am locuit într-o vale din sudul statului Virginia de Vest. Era o cultură diferită acolo; am avut nevoie de timp să mă obişnuiesc cu dialectul şi cu sensul din spatele cuvintelor. „Stai la cină!” nu însemna întotdeauna că erai invitat să mănânci cina împreună cu persoana la care erai în vizită, ci era doar o modalitate politicoasă de a ţi se spune că era timpul să pleci, ca gazdele să stea la cină. Erau cuvinte diferite pentru pungile maro de hârtie sau pentru dulap. Mie şi familiei mele ne făcea plăcere să aflăm cât mai multe despre aceşti oameni simpatici.

  În vârful dealului locuiau nişte oameni care erau rude între ei. Aceşti vecini ne-au privit la început cu scepticism, deşi întotdeauna erau prietenoşi. De-a lungul celor peste 20 de ani în care am locuit acolo, ei au ajuns să ne fie ca o familie, trăind alături de ei evenimente ale vieţii de zi cu zi: boli, moarte, naşteri, focuri de pădure, inundaţii, grădinărit. Sprijin reciproc la bine şi la rău. Una dintre familii avea opt copii şi petreceam cu ei multe ore – îi supravegheam, ne jucam, învăţam despre câinii lor de vânătoare şi despre cai. Într-o zi, mama şi soţia casei mi-a spus că soţul o acuzase că vorbeşte „orăşenit”. Pentru că ea era fată de la ţară, el considera că nu trebuie să folosească cuvinte ce nu făceau parte din vocabularul lor.

  Pe de altă parte, noi am învăţat expresia „a-ţi depăşi condiţia”, însemnând că cineva a reuşit să atingă sau a dobândit un statut mai presus de moştenirea mai săracă. Clase mai multe de şcoală, un venit mai mare sau o casă mai bună erau semne că cineva îşi depăşise condiţia. Câştigase ceva sau îşi îmbunătăţise condiţiile anterioare.

  Dar tu şi cu mine? Noi ne depăşim condiţia? Ne-am legat atât de puternic de Hristos încât ne comportăm mai asemănător cu El decât înainte? Cel mai preţios gând al nostru este gândul îndreptat spre El? îndrăgim Cuvântul Său? Când ne vor auzi povestea vieţii, vor spune oamenii că ne-am depăşit condiţia spirituală? Doar Isus ne poate ridica; doar Isus ne poate lua viaţa distrusă şi să îi imprime un parcurs ascendent spre cer. Suntem cu toţii născuţi păcătoşi; cu toţii avem nevoie de îmbunătăţiri la viaţa noastră veche. Deci este o veste nemaipomenită că putem cu toţii să ne depăşim condiţia cu ajutorul lui Isus Hristos.

  Valerie Hamei Morikone

  Depășește-ți condiția! - 2018. Doar Isus ne poate ridica; doar Isus ne poate lua viaţa distrusă şi să îi imprime un parcurs ascendent spre cer. Suntem cu toţii născuţi păcătoşi; cu toţii avem nevoie de îmbunătăţiri la viaţa noastră veche. Deci este o veste nemaipomenită că putem cu toţii să ne depăşim condiţia cu ajutorul lui Isus Hristos.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...