Inima șifonată

  Căci nu prin sabia lor au pus mâna pe ţară, nu braţul lor i-a mântuit, ci dreapta Ta, braţul Tău, lumina Feţei Tale, pentru că îi iubeai. – Psalmii 44:3

  Într-o zi, pe când suplineam la catedră o colegă, am văzut cum 25 de copii de clasa întâi dau năvală în sala de clasă, întorcându-se din recreaţie. I-am aşezat în bănci, apoi le-am citit o povestire intitulată „Crizantema”. Era vorba despre o fetiţă căreia îi plăcea numele ei până când colegii de şcoală au început să râdă de ea. Aceştia nu şi-au dat seama cat de mult o raneau cuvintele lor. Scopul povestirii era acela de a-i ajuta pe copii să înţeleagă cum îi pot afecta pe alţii cuvintele lor şi faptul că ar trebui să ne măsurăm vorbele înainte de a le rosti.

  După povestire am discutat cu copiii ce anume a rănit-o pe Crizantema şi, în acelaşi timp, ce trebuia făcut pentru a nu se crea o asemenea situaţie sau pentru ca fetiţa să nu mai sufere. Ca să îmi ilustrez ideea, am folosit o inimă mare de hârtie roşie. Am zis: ,Această inimă de hârtie este ca inima voastră.” Apoi am şifonat inima şi am adăugat: „Asta se întâmplă când oamenii spun sau fac lucruri răutăcioase care ne rănesc.” Un elev m-a ajutat să îndrept inima, încercând să niveleze cutele din foaia de hârtie. Toţi elevii au putut observa că vor exista pentru totdeauna urme ale răului produs asupra acelei inimi, pentru că hârtia a rămas şifonată. Cutele simbolizau cicatricile pe care cuvintele le pot lăsa pe inimile altora. Brusc, un băieţel a venit cu ideea: „Doamna, dacă presăm hârtia bine, o să o facem să arate din nou ca inainte.” Aşa că s-a pus pe treabă, să preseze cât de tare putea mâna lui micuţă de şase ani. Restul clasei îl privea cu interes, în timp ce unii îl încurajau. Dar, în efortul lui de a repara inima, băieţelul a făcut din greşeală o gaură.

  Multe dintre noi am fost rănite sufleteşte şi am avut inima frântă. Poate că o prietenă ţi-a produs această durere sau soţul sau prietenul te-a înşelat. Poate că noi, în eforturile noastre de a-i ajuta pe alţii, am generat şi mai multă durere. Deseori ne bazăm pe sfatul altora pentru a găsi consolare sau fugim la internet pentru a afla o soluţie rapidă, în încercarea de a ne uşura singure durerea. Asemenea elevului meu care încerca să elimine cutele, noi încercăm să ne vindecăm lăsându-L pe Dumnezeu şi voinţa Sa în afara discuţiei.

  Astăzi, hai să ne încredem în căile înţelepte ale lui Dumnezeu de a ne vindeca şi reface inima rănită sau frântă!

  Georgiana George

  Inima șifonată - 2018. Asemenea elevului meu care încerca să elimine cutele, noi încercăm să ne vindecăm lăsându-L pe Dumnezeu şi voinţa Sa în afara discuţiei. Astăzi, hai să ne încredem în căile înţelepte ale lui Dumnezeu de a ne vindeca şi reface inima rănită sau frântă!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...