Pregătind salate

  Ci ceea ce contează este a fi o făptură nouă. Pace şi îndurare peste cei ce trăiesc după această poruncă şi peste Israelul lui Dumnezeu! – Galateni 6:15,16 (NTR)

  Masa de la Misiunea de Salvare din centru este acceptabil de curată, deşi podeaua mie întotdeauna mi se pare puţin cam murdară. În fiecare zi de sâmbătă, voluntari ca mine pun mâncare în câteva sute de farfurii, pentru bărbaţi, femei şi copii. Deci probabil că nu e surprinzător că pe ici, pe colo se mai face şi mizerie, din grabă. Locul meu e la capătul îndepărtat al mesei, cu un bărbat pe care nu l-am mai văzut până acum. Este un nou-intrat în program, ceea ce înseamnă că a făcut un pas decisiv în direcţia soluţionării problemei pe care o are cu abuzul de substanţe.

  Am fost repartizaţi la locul de preparare a salatei, aşa că sporovăim despre echipa locală de fotbal, în timp ce umplem bolurile de polistiren cu salată verde şi morcov ras. Întotdeauna mă întreb cum mi-aş putea împărtăşi credinţa în situaţii de acest gen. De fapt, nici nu e nevoie de ajutorul nostru pentru servirea mesei. Mergem pentru că vrem să îl reprezentăm într-un fel pe Isus. Iar partea cu „într-un fel” e întotdeauna cea care pune probleme. Nu-mi vine în minte nicio asemănare care ar putea exista între mine şi acest bărbat, cu excepţia faptului că suntem amândoi trecuţi de 60 de ani.

  El vorbeşte non-stop şi – slavă Domnului! – nu pare să aibă nevoie de comentarii din partea mea. Este abătut din cauza eşecului de a renunţa complet la medicamente. Şansele ratate şi legăturile distruse îl bântuie. Este o realitate dură pe care trebuie să o înfrunte şi mă uimeşte faptul că o înfruntă zi după zi, zi după zi. Apoi, ca şi când şi-ar da seama că, involuntar, a dominat conversaţia, se întoarce spre mine şi spune:

  – Tu pari să fi avut parte de ceva succes în viaţă.

  Aceasta este fără îndoială o întrebare. Trebuie să îi răspund… dar ce să îi spun? Din fericire, la Duhul Sfânt nu există erori de sistem. Instantaneu îmi vin în minte cuvintele.

  – M-am descurcat cumva, îi răspund eu şi mă întorc cu faţa spre el. Dar în timp ce vorbeai mă gândeam că tu şi cu mine ne luptăm cu aceeaşi problemă. Şi eu am probleme cu controlul. Tu spui că ţi-a lipsit autocontrolul în viaţă. În cazul meu, nevoia de a controla e atât de puternică, încât intru în tot felul de belele. Suntem la polii opuşi ai spectrului autocontrolului, dar ştii ceva? Şi mie îmi e la fel de greu ca şi ţie să accept harul lui Dumnezeu primit în dar. Amândoi avem nevoie de ajutor divin.

  Nu e răspunsul pe care îl aştepta, dar pare să fie de acord. Ne îmbrăţişăm şi continuăm să umplem boluri cu salată.

  Linda Nottingham

  Pregătind salate - 2018. Tu spui că ţi-a lipsit autocontrolul în viaţă. În cazul meu, nevoia de a controla e atât de puternică, încât intru în tot felul de belele. Suntem la polii opuşi ai spectrului autocontrolului, dar ştii ceva? Şi mie îmi e la fel de greu ca şi ţie să accept harul lui Dumnezeu primit în dar. Amândoi avem nevoie de ajutor divin.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...