Născut pentru muzică (1)

  Voi cânta Domnului cât voi trăi, voi lăuda pe Dumnezeul meu cât voi fi. – Psalmii 104:33

  Tatăl meu, regretatul Wayne Hooper, s-a născut pentru muzică. A crescut într-o familie de muzicieni şi a fost înzestrat de Dumnezeu de mic cu darul de a interpreta vocal imnuri cu măiestrie şi talent. L-a iubit pe Domnul şi ulterior s-a dedicat compoziţiei şi aranjamentului muzicii sacre, spre slava lui Dumnezeu, deşi, cu talentul lui, putea fi tentat să se dedice muzicii nereligioase, mai ales în perioada delicată a tinereţii. Tata este cunoscut probabil cel mai bine ca membru al cvartetului King’s Heralds, care lucra pentru postul de radio Voice of Hope. Petrecea mult timp la pian pentru a transforma o melodie originală într-un imn nou sau pentru a se ocupa de aranjament.

  În perioada pensionării, a alcătuit o bază de date cu toate compoziţiile şi aranjamentele muzicale proprii şi a fost surprins să constate că numărul lor se ridica la 150 de imnuri, printre care şi „We Have This Hope” (în limba română, imnul „Sfânta peranţă”), pe care l-a compus în ultimul său an de liceu.

  Îmi aduc aminte ce frumos răsuna în casă imnul acesta când îl cântam cu vocea și la instrument. Corul familiei noastre era format din tata, la bariton (deşi putea interpreta şi la tenor sau la bas), mama, la sopran, eu, la alto, iar cei trei fraţi ai mei, la tenor, bariton ori bas, trecând de la o voce la alta pe măsură ce creşteau şi li se îngroşa vocea. Aşteptam cu drag închinarea de seară din familie, întrucât cântam împreună şi ne dezvoltam cunoştinţele muzicale, abilitatea de a citi partiturile şi tehnicile vocale – mereu sub îndrumarea tatălui meu.

  Din aceste motive, cântatul în grupuri mici şi în coruri a fost dintotdeauna o bucurie pentru mine şi un aspect important al experienţei mele de închinare.

  Da, tatăl meu s-a născut pentru muzică! Pentru muzica sacră. Acest lucru i-a fost tot timpul foarte clar. Îmi amintesc că cita des Psalmul 98:1: „Cântaţi Domnului o cântare nouă, căci El a făcut minuni.” Mie mi-a devenit drag Psalmul 104:33: „Voi cânta Domnului cât voi trăi, voi lăuda pe Dumnezeul meu cât voi fi.” Tata mi-a lăsat – la fel ca mulţi alţii – o moştenire muzicală. Moştenirea aceasta este de fapt un dar pe care I-l putem oferi înapoi lui Dumnezeu.

  Tu ce moştenire le vei lăsa descendenţilor tăi? Pentru ce te-ai născut? Ce dar trebuie să recunoşti că ai primit de la Dumnezeu şi să-L inviţi pe El să-ţi dea gândurile, puterea, încrederea şi călăuzirea potrivite? El va împleti cuvintele Sale, sunetele şi planurile Sale în cântecul tău pentru a te face o binecuvântare pentru alţii.

  Jan Hooper Lind

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...