Născut pentru muzică (2)

  Domnul, Dumnezeul din mijlocul tău, Cel Viteaz, te va izbăvi; Se va bucura de tine cu mare bucurie, te va linişti cu dragostea Lui şi Se va bucura de tine cu cântări. – Ţefania 3:17 (trad, din limba engleză)

  Tatăl meu pasionat de muzică, regretatul Wayne Hooper, mă încuraja să cânt în gând un imn atunci când mă simţeam stresată sau când nu puteam să adorm noaptea. Îmi spunea că în felul acesta aveam să mă calmez, să scap de anxietate şi să-L las pe Dumnezeu să mă liniştească cu dragostea Lui.

  Mi s-a întâmplat de multe ori să mă trezesc din somn pe la trei şi jumătate noaptea şi să tânjesc ca Dumnezeu să mă liniştească cu dragostea Lui. Cu câtă disperare m-am agăţat de promisiunea aceasta când am suferit de pe urma căsniciei destrămate, ca mamă singură cu copii de vârstă şcolară, şi când am căutat să-mi recapăt încrederea şi să-mi regăsesc sensul în viaţă! Dumnezeu m-a susţinut atunci când scumpul meu tată se stingea din viaţă din cauza unui cancer osos metastatic. De curând, m-am abandonat cu o încredere tot mai profundă în braţele puternice ale lui Dumnezeu când dragul meu frate mai mic a decedat în urma complicaţiilor cauzate de blocajul hepatic, la numai un an după transplant. În cele treizeci şi două de zile cât l-am vegheat la terapie intensivă, am înălţat către Dumnezeu rugăciunile mele tăcute, dar şi cântările. El m-a încurajat prin versurile imnurilor „Turn Your Eyes Upon Jesus” (în limba română, imnul „Când eşti apăsat de durere”) şi „We Have This Hope” (în limba română, imnul „Sfânta speranţă”).

  Eu cred că Dumnezeu ne-a creat pe toţi cu ureche muzicală şi spirituală. El ne vorbeşte prin versurile sfinte şi prin melodiile frumoase, ridicându-ne spiritual şi modelându-ne caracterul, pe măsură ce ne adâncim relaţia cu El. Când rostim în rugăciune cuvintele imnurilor cunoscute, credinţa noastră se întăreşte şi primim de la Dumnezeu asigurarea că El este atent la detaliile vieţii noastre. Când le rostim, primim puterea Lui pentru ziua care ne stă înainte şi pacea Lui pentru lungile ceasuri ale nopţii. Ba mai mult, El promite să ni se alăture în cântare: „Se va bucura de tine cu cântări!”

  Gândeşte-te! Dumnezeu Se bucură de noi cu cântări, cu vocea Sa cristalină, plină, dulce, pe mai multe octave, cu cuvintele Sale atent alese şi cu note sonore, dar plăcute, ne atrage mereu către El. Ne-a creat cu capacitatea de a răspunde cântecului Său, muzicii Sale. Ne invită ca viaţa noastră să fie un cântec care să le dea mărturie altora despre dragostea şi harul Său.

  Ce-ar fi să alegi chiar acum un cântec care să-ţi dea curaj în situaţiile când te confrunţi cu probleme sau când vrei să-i slujeşti cuiva? în definitiv, şi tu te-ai născut pentru muzică!

  Jan Hooper Lind

  Născut pentru muzică (2) - 2018. Dumnezeu Se bucură de noi cu cântări, cu vocea Sa cristalină, plină, dulce, pe mai multe octave, cu cuvintele Sale atent alese şi cu note sonore, dar plăcute, ne atrage mereu către El. Ne-a creat cu capacitatea de a răspunde cântecului Său, muzicii Sale.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...