Născut pentru muzică (2)

  Domnul, Dumnezeul din mijlocul tău, Cel Viteaz, te va izbăvi; Se va bucura de tine cu mare bucurie, te va linişti cu dragostea Lui şi Se va bucura de tine cu cântări. – Ţefania 3:17 (trad, din limba engleză)

  Tatăl meu pasionat de muzică, regretatul Wayne Hooper, mă încuraja să cânt în gând un imn atunci când mă simţeam stresată sau când nu puteam să adorm noaptea. Îmi spunea că în felul acesta aveam să mă calmez, să scap de anxietate şi să-L las pe Dumnezeu să mă liniştească cu dragostea Lui.

  Mi s-a întâmplat de multe ori să mă trezesc din somn pe la trei şi jumătate noaptea şi să tânjesc ca Dumnezeu să mă liniştească cu dragostea Lui. Cu câtă disperare m-am agăţat de promisiunea aceasta când am suferit de pe urma căsniciei destrămate, ca mamă singură cu copii de vârstă şcolară, şi când am căutat să-mi recapăt încrederea şi să-mi regăsesc sensul în viaţă! Dumnezeu m-a susţinut atunci când scumpul meu tată se stingea din viaţă din cauza unui cancer osos metastatic. De curând, m-am abandonat cu o încredere tot mai profundă în braţele puternice ale lui Dumnezeu când dragul meu frate mai mic a decedat în urma complicaţiilor cauzate de blocajul hepatic, la numai un an după transplant. În cele treizeci şi două de zile cât l-am vegheat la terapie intensivă, am înălţat către Dumnezeu rugăciunile mele tăcute, dar şi cântările. El m-a încurajat prin versurile imnurilor „Turn Your Eyes Upon Jesus” (în limba română, imnul „Când eşti apăsat de durere”) şi „We Have This Hope” (în limba română, imnul „Sfânta speranţă”).

  Eu cred că Dumnezeu ne-a creat pe toţi cu ureche muzicală şi spirituală. El ne vorbeşte prin versurile sfinte şi prin melodiile frumoase, ridicându-ne spiritual şi modelându-ne caracterul, pe măsură ce ne adâncim relaţia cu El. Când rostim în rugăciune cuvintele imnurilor cunoscute, credinţa noastră se întăreşte şi primim de la Dumnezeu asigurarea că El este atent la detaliile vieţii noastre. Când le rostim, primim puterea Lui pentru ziua care ne stă înainte şi pacea Lui pentru lungile ceasuri ale nopţii. Ba mai mult, El promite să ni se alăture în cântare: „Se va bucura de tine cu cântări!”

  Gândeşte-te! Dumnezeu Se bucură de noi cu cântări, cu vocea Sa cristalină, plină, dulce, pe mai multe octave, cu cuvintele Sale atent alese şi cu note sonore, dar plăcute, ne atrage mereu către El. Ne-a creat cu capacitatea de a răspunde cântecului Său, muzicii Sale. Ne invită ca viaţa noastră să fie un cântec care să le dea mărturie altora despre dragostea şi harul Său.

  Ce-ar fi să alegi chiar acum un cântec care să-ţi dea curaj în situaţiile când te confrunţi cu probleme sau când vrei să-i slujeşti cuiva? în definitiv, şi tu te-ai născut pentru muzică!

  Jan Hooper Lind

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...