Să-I mulțumim lui Dumnezeu în orice situație!

  Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi! – 1 Tesaloniceni 5:18

  Încă de la o vârstă fragedă, am auzit des în familia mea cuvintele „recunoscător” şi „mulţumitor” şi ele mi s-au întipărit adânc în minte. Din nefericire, mi-am format o atitudine de nerecunoştinţă, dar, slavă Domnului, părinţii nu m-au considerat niciodată o cauză pierdută. Ori de câte ori se ivea ocazia, îmi reaminteau să spun „mulţumesc”, fie că eram acasă, fie că eram în altă parte. La închinarea în familie, îl auzeam pe tatăl meu mulţumindu-I lui Dumnezeu pentru familia noastră. Iar mama, când ne îmbrăţişa de noapte bună, spunea: „Mulţumesc, Doamne, pentru copii!”

  Odată, în primul meu an de colegiu, mi-am auzit numele strigat cu voce tare în timp ce mă grăbeam să ajung la clasă. Era colega mea de cameră. Venea către mine cu braţul ridicat şi spunând:

  – Uite stiloul tău preferat din setul pe care l-ai primit de la părinţii tăi la absolvirea liceului! M-am gândit că o să-ţi faci griji că l-ai pierdut şi am alergat după tine să ţi-l dau.

  În timp ce-mi explica, mi-am adus aminte că părinţii mei mă învăţaseră să fiu recunoscătoare şi să apreciez eforturile altora. I-am mulţumit şi am îmbrăţişat-o. Anii de colegiu au trecut de mult, acum sunt la pensie. Dar încă de atunci am luat hotărârea să spun mulţumesc în orice situaţie, conştientă că recunoştinţa este o virtute foarte preţuită de Dumnezeu.

  Şi în Vechiul, şi în Noul Testament găsim persoane care şi-au exprimat mulţumirea în diferite circumstanţe. Leprosul din Samaria s-a întors la Isus ca să-I mulţumească pentru că l-a vindecat (ceilalţi nouă leproşi nu s-au întors) (Luca 17:12-18). Prorociţa Ana din seminţia lui Aşer, o femeie văduvă de optzeci şi patru de ani, care îi slujea lui Dumnezeu zi şi noapte prin post şi rugăciune, a fost recunoscătoare pentru că L-a văzut pe Pruncul Isus (Luca 2:36-38). Şi eu sunt văduvă şi îmi amintesc că I-am mulţumit lui Dumnezeu că a îngăduit ca soţul meu să se întoarcă viu şi nevătămat din al Doilea Război Mondial. L-am văzut slujind ca prezbiter şi îndeplinind alte responsabilităţi, până când Dumnezeu l-a trecut la odihnă.

  Dumnezeu este vrednic de laudă! Să ne unim cu toate ca să-I aducem mulţumiri nentru binecuvântările din trecut şi din prezent, pentru că nu ne costă nimic să spunem mulţumesc. Dumnezeu ne îndeamnă să fim recunoscătoare (1 Tesaloniceni 5:18). Ne încurajează să mulţumim pentru toate lucrurile. Pentru că aceasta este voia Sa, în Hristos Isus, pentru tine şi pentru mine!

  Annie B. Best

  Să-I mulțumim lui Dumnezeu în orice situație! - 2018. Dumnezeu este vrednic de laudă! Să ne unim cu toate ca să-I aducem mulţumiri nentru binecuvântările din trecut şi din prezent, pentru că nu ne costă nimic să spunem mulţumesc. Dumnezeu ne îndeamnă să fim recunoscătoare. Ne încurajează să mulţumim pentru toate lucrurile.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...