Să-I mulțumim lui Dumnezeu în orice situație!

  Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi! – 1 Tesaloniceni 5:18

  Încă de la o vârstă fragedă, am auzit des în familia mea cuvintele „recunoscător” şi „mulţumitor” şi ele mi s-au întipărit adânc în minte. Din nefericire, mi-am format o atitudine de nerecunoştinţă, dar, slavă Domnului, părinţii nu m-au considerat niciodată o cauză pierdută. Ori de câte ori se ivea ocazia, îmi reaminteau să spun „mulţumesc”, fie că eram acasă, fie că eram în altă parte. La închinarea în familie, îl auzeam pe tatăl meu mulţumindu-I lui Dumnezeu pentru familia noastră. Iar mama, când ne îmbrăţişa de noapte bună, spunea: „Mulţumesc, Doamne, pentru copii!”

  Odată, în primul meu an de colegiu, mi-am auzit numele strigat cu voce tare în timp ce mă grăbeam să ajung la clasă. Era colega mea de cameră. Venea către mine cu braţul ridicat şi spunând:

  – Uite stiloul tău preferat din setul pe care l-ai primit de la părinţii tăi la absolvirea liceului! M-am gândit că o să-ţi faci griji că l-ai pierdut şi am alergat după tine să ţi-l dau.

  În timp ce-mi explica, mi-am adus aminte că părinţii mei mă învăţaseră să fiu recunoscătoare şi să apreciez eforturile altora. I-am mulţumit şi am îmbrăţişat-o. Anii de colegiu au trecut de mult, acum sunt la pensie. Dar încă de atunci am luat hotărârea să spun mulţumesc în orice situaţie, conştientă că recunoştinţa este o virtute foarte preţuită de Dumnezeu.

  Şi în Vechiul, şi în Noul Testament găsim persoane care şi-au exprimat mulţumirea în diferite circumstanţe. Leprosul din Samaria s-a întors la Isus ca să-I mulţumească pentru că l-a vindecat (ceilalţi nouă leproşi nu s-au întors) (Luca 17:12-18). Prorociţa Ana din seminţia lui Aşer, o femeie văduvă de optzeci şi patru de ani, care îi slujea lui Dumnezeu zi şi noapte prin post şi rugăciune, a fost recunoscătoare pentru că L-a văzut pe Pruncul Isus (Luca 2:36-38). Şi eu sunt văduvă şi îmi amintesc că I-am mulţumit lui Dumnezeu că a îngăduit ca soţul meu să se întoarcă viu şi nevătămat din al Doilea Război Mondial. L-am văzut slujind ca prezbiter şi îndeplinind alte responsabilităţi, până când Dumnezeu l-a trecut la odihnă.

  Dumnezeu este vrednic de laudă! Să ne unim cu toate ca să-I aducem mulţumiri nentru binecuvântările din trecut şi din prezent, pentru că nu ne costă nimic să spunem mulţumesc. Dumnezeu ne îndeamnă să fim recunoscătoare (1 Tesaloniceni 5:18). Ne încurajează să mulţumim pentru toate lucrurile. Pentru că aceasta este voia Sa, în Hristos Isus, pentru tine şi pentru mine!

  Annie B. Best

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...