Înfloresc pentru Isus

  Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, ca să fiţi desăvârşiţi, întregi şi să nu duceţi lipsă de nimic. – Iacov 1:2-4

  Majoritatea celor de vârsta mea ajung să fie terifiaţi de împlinirea unei noi vârste! Pe o felicitare scria aşa: „Am crezut că o să te ofileşti, dar văd că înfloreşti mereu!” Îmbătrânirea este asociată mai degrabă cu oboseala şi boala decât cu viaţa îmbelşugată pe care Dumnezeu vrea să o avem. Deşi îmbătrânesc, eu voi continua să-L laud pe Dumnezeu pentru puterea Sa vindecătoare pe care am cunoscut-o în nenumărate rânduri. Şi aleg în fiecare zi să înfloresc pentru El, indiferent câţi ani împlinesc şi în ce stare mă aflu!

  Accidentul de maşină în care mama mea a decedat şi în care am suferit o fractură de gleznă a fost prima mea coliziune majoră cu suferinţa. Dar Dumnezeu a aranjat ca în seara aceea să fie de gardă cel mai bun medic ortoped din comitat, aşa că acum pot să merg pe picioarele mele, chiar dacă nu voi putea să urc Everestul.

  Şaptesprezece ani mai târziu, în timpul unui test de efort de rutină, medicul a oprit brusc testul şi m-a programat pentru a doua zi pentru o intervenţie chirurgicală pe cord deschis. Ce şoc am trăit să aflu că aveam o malformaţie congenitală la o valvă aortică, când toată viaţa m-am considerat sănătoasă!

  Vineri, în data de 13 iunie (anul acesta), lăcuiam nişte rafturi cocoţată pe o scară solidă cu trei trepte. După ce am terminat, am coborât o treaptă, ţinându-mă de mânerul scării. Crezând că era ultima treaptă, am păşit direct pe podea, abia apoi realizând că mai aveam o treaptă. În urma căzăturii pe pardoseala tare, m-am ales cu fractură de femur. Cât de tare m-a durut? Aş prefera să mai nasc încă trei copii decât să mai simt durerea aceea! După operaţia de inserare a tijelor şi după fizioterapie, cu timpul am cunoscut din nou vindecarea Domnului.

  Am ştiut dintotdeauna că Biblia ne îndeamnă să ne bucurăm în încercări pentru că, în felul acesta, ne dezvoltăm caracterul. Dar obişnuiam să fac următoarea rugăciune egoistă: „Doamne, Te rog, nu îngădui să mi se întâmple nimic rău. Trebuie să existe un alt mod de a-mi dezvolta caracterul pe care doreşti să-l am, în afară de suferinţă.” Acum, după multa suferinţă prin care am trecut, mi-am schimbat rugăciunea: Doamne, ajută-mă ca, indiferent prin ce suferinţe voi trece, să nu mă ofilesc, dă-mi forţa şi curajul de a înflori mereu pentru Tine!

  Kay Kuzma

  Înfloresc pentru Isus - 2018. Acum, după multa suferinţă prin care am trecut, mi-am schimbat rugăciunea: Doamne, ajută-mă ca, indiferent prin ce suferinţe voi trece, să nu mă ofilesc, dă-mi forţa şi curajul de a înflori mereu pentru Tine!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...