Noua față a lui Jerby

  Domnul Se uită de la înălţimea cerurilor peste fiii oamenilor. – Psalmii 14:2

  Jerby, un băiat de şapte ani, este mezinul unei familii cu cinci copii de pe insula paradisiacă Palawan, din Filipine. El s-a născut cu faţa deformată şi nu putea respira normal pe nas. Viaţa lui era un infern din cauza altor complicaţii. Părinţii lui erau săraci şi nu aveau mijloace de a-l duce la medic. Dar s-a întâmplat o minune!

  A venit în Palawan o echipă misionară formată din medici, asistente şi cadre auxiliare de la White Memorial Medical Center, din Los Angeles, California. Jerby a fost unul dintre cei selectaţi pentru a beneficia de îngrijire medicală.

  Echipa l-a supus unei serii de operaţii care presupuneau perforarea craniului. Datorită lor, băiatul este acum plin de vigoare şi se dezvoltă frumos atât fizic, cât şi spiritual. Stă drept cu fruntea sus – o mărturie tăcută despre bunătatea lui Dumnezeu. Îi place să meargă la biserică, să-L cunoască pe Isus şi se poartă frumos cu colegii lui de clasă.

  Eu i-am cunoscut pe Jerby şi pe părinţii lui într-o zi când căutam copii interesaţi să participe la Şcoala Biblică de Vacanţă. Părinţii erau recunoscători pentru îngrijirile medicale acordate fiului lor, dar nu apucaseră să le mulţumească personal celor din echipa medicală pentru minunea vindecării. Le-am dat atunci posibilitatea de a le transmite mulţumirile lor.

  În prezent, Jerby învaţă ce este dragostea creştină. Părinţii lui au acceptat ca Şcoala biblică şi Şcoala de Sabat să se desfăşoare acasă la ei. Copiii din vecini se adună la umbra tamarinului din curtea lor.

  Datorită grijii şi compasiunii personalului medical specializat venit din America, la îndemnul Duhului Sfânt, s-au deschis oportunităţi extraordinare de lucru în această zonă.

  Da, Domnul veghează şi astăzi peste toţi copiii Săi şi în mod deosebit peste cei mai puţini privilegiaţi. El îşi manifestă dragostea prin bunătatea creştină a aleşilor şi mesagerilor Săi, care se aşază la dispoziţia Sa. Doar timpul ne va arăta care au fost roadele micilor fapte bune pe care le facem zi de zi. Iar Isus ne-a promis că binele pe care îl facem celor mai neînsemnaţi fraţi ai Lui i-l facem de fapt Lui.

  Zeny Marcelo

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...