Noua față a lui Jerby

  Domnul Se uită de la înălţimea cerurilor peste fiii oamenilor. – Psalmii 14:2

  Jerby, un băiat de şapte ani, este mezinul unei familii cu cinci copii de pe insula paradisiacă Palawan, din Filipine. El s-a născut cu faţa deformată şi nu putea respira normal pe nas. Viaţa lui era un infern din cauza altor complicaţii. Părinţii lui erau săraci şi nu aveau mijloace de a-l duce la medic. Dar s-a întâmplat o minune!

  A venit în Palawan o echipă misionară formată din medici, asistente şi cadre auxiliare de la White Memorial Medical Center, din Los Angeles, California. Jerby a fost unul dintre cei selectaţi pentru a beneficia de îngrijire medicală.

  Echipa l-a supus unei serii de operaţii care presupuneau perforarea craniului. Datorită lor, băiatul este acum plin de vigoare şi se dezvoltă frumos atât fizic, cât şi spiritual. Stă drept cu fruntea sus – o mărturie tăcută despre bunătatea lui Dumnezeu. Îi place să meargă la biserică, să-L cunoască pe Isus şi se poartă frumos cu colegii lui de clasă.

  Eu i-am cunoscut pe Jerby şi pe părinţii lui într-o zi când căutam copii interesaţi să participe la Şcoala Biblică de Vacanţă. Părinţii erau recunoscători pentru îngrijirile medicale acordate fiului lor, dar nu apucaseră să le mulţumească personal celor din echipa medicală pentru minunea vindecării. Le-am dat atunci posibilitatea de a le transmite mulţumirile lor.

  În prezent, Jerby învaţă ce este dragostea creştină. Părinţii lui au acceptat ca Şcoala biblică şi Şcoala de Sabat să se desfăşoare acasă la ei. Copiii din vecini se adună la umbra tamarinului din curtea lor.

  Datorită grijii şi compasiunii personalului medical specializat venit din America, la îndemnul Duhului Sfânt, s-au deschis oportunităţi extraordinare de lucru în această zonă.

  Da, Domnul veghează şi astăzi peste toţi copiii Săi şi în mod deosebit peste cei mai puţini privilegiaţi. El îşi manifestă dragostea prin bunătatea creştină a aleşilor şi mesagerilor Săi, care se aşază la dispoziţia Sa. Doar timpul ne va arăta care au fost roadele micilor fapte bune pe care le facem zi de zi. Iar Isus ne-a promis că binele pe care îl facem celor mai neînsemnaţi fraţi ai Lui i-l facem de fapt Lui.

  Zeny Marcelo

  Noua față a lui Jerby - 2018. Da, Domnul veghează şi astăzi peste toţi copiii Săi şi în mod deosebit peste cei mai puţini privilegiaţi. El îşi manifestă dragostea prin bunătatea creştină a aleşilor şi mesagerilor Săi, care se aşază la dispoziţia Sa. Doar timpul ne va arăta care au fost roadele micilor fapte bune pe care le facem zi de zi.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...