Ce să fac?

  Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti. – Ieremia 33:3

  Era într-o dimineaţă de Sabat şi urma să prezint povestirea copiilor la biserică. Pregătisem o mulţime de imagini. Am aruncat o privire pe e-mail şi am găsit un mesaj de la prietena mea, Joyce, care locuieşte în Nord, în Idaho. Din cauza frigului, furtunul de alimentare cu apă caldă al maşinii ei de spălat îngheţase şi crăpase, iar apa îi inundase complet o parte din casă: camera utilitară, bucătăria, diningul şi livingul.

  Acum îmi povestea cum a scos apa din casă o echipă de intervenţie în situaţii de urgenţă. Oricum, trebuia să înlocuiască tot, până şi mobila de bucătărie, tencuiala, covoarele şi podeaua (precum şi tavanul de la subsol). Lucrările de reparaţie aveau să dureze aproape trei luni. Se mutase cu toate cele necesare în camera ei. Îmi descria totuşi amănuntele acestea destul de relaxată. Apoi îmi povestea că vineri au venit muncitorii să cureţe azbestul de pe pereţi şi de pe tavan şi au anunţat-o că trebuiau să rămână până seara târziu ca să cureţe totul odată, pentru că nu mai puteau veni decât peste două săptămâni. Joyce i-a rugat să termine treaba cel târziu la ora cinci, pentru că după ora aceea venea Sabatul. Muncitorii i-au spus că nu era posibil.

  – O să mă rog ca să terminaţi până la ora 5, le-a spus ea.

  Pe parcursul zilei, au venit şi alţi muncitori ca să dea o mână de ajutor pentru că îşi încheiaseră lucrările la alte case. Până la ora 4 (cu o oră înainte), izolaţia din azbest a fost îndepărtată complet şi tot molozul a fost strâns!

  Joyce L-a onorat pe Dumnezeu dându-le mărturie lucrătorilor, iar Dumnezeu a răspuns rugăciunii ei într-un mod extraordinar.

  După ce am citit mesajul ei, am avut îndemnul să renunţ la povestirea pe care o pregătisem şi să le împărtăşesc copiilor experienţa ei. Şi nu le-a plăcut doar copiilor, ci şi adulţilor! În ziua aceea, s-au înălţat multe rugăciuni pentru Joyce!

  O, Părinte bun, ajută-mă să fiu mereu dispusă să iau poziţie pentru adevăr şi să le vorbesc altora despre Tine! Amin.

  Anna May Radke Waters

  Ce să fac? - 2018. Joyce L-a onorat pe Dumnezeu dându-le mărturie lucrătorilor, iar Dumnezeu a răspuns rugăciunii ei într-un mod extraordinar. O, Părinte bun, ajută-mă să fiu mereu dispusă să iau poziţie pentru adevăr şi să le vorbesc altora despre Tine! Amin.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...