Viața îmbelșugată

  Mă voi scula, mă voi duce la tatăl meu. – Luca 15:18

  Când studiem pilda fiului risipitor, accentuăm de obicei atitudinea egoistă a unuia dintre cei doi fii. Am recitit-o de curând şi am încercat să înţeleg ce relevanţă ar putea avea ea pentru mine.

  La fel ca tatăl din pildă, Tatăl meu ceresc mi-a încredinţat o moştenire. Talente. Daruri spirituale. Ce voi face eu cu ele? Le voi folosi pentru El sau pentru mine şi pentru interesele personale? Noi ştim că talentele şi darurile spirituale pot fi ascunse sub obroc în loc să fie întrebuinţate pentru promovarea împărăţiei lui Dumnezeu. Şi ce facem cu darul sănătăţii? Cei mai mulţi dintre noi ne naştem sănătoşi – iată într-adevăr o moştenire preţioasă.

  Din nefericire, sănătatea se poate pierde uşor. O putem pierde consumând din ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu nu ne-a permis să consumăm (precum băuturi fermentate şi carne necurată [vezi Leviticul 11]). Sau, dimpotrivă, o putem irosi consumând prea puţin din ceea ce El ne-a oferit pentru o alimentaţie sănătoasă ori consumând prea mult din ceea ce El a permis să se consume după potop, în vederea substituirii plantelor şi fructelor care fuseseră înghiţite de ape.

  Un alt mod de a ne risipi comoara sănătăţii este culcatul la ore târzii şi trezitul la prima oră, deci lipsa de somn suficient. De asemenea, lipsa de moderaţie în muncă sau în joacă contribuie la risipirea sănătăţii. Când irosim sănătatea primită de la Dumnezeu, ajungem, aidoma fiului risipitor, robii unui soi de „porci”: diabetul, bolile de inimă, cancerul sau surmenajul cronic.

  Dar, la fel ca el, ne putem „scula”, ne putem duce la Tatăl nostru ceresc şi Îl putem ruga să ne scape de obiceiurile rele şi să ne scoată din situaţiile disperate în care am ajuns. El ne va îndruma către o sănătate mai bună, arătându-ne de unde putem obţine informaţii cu privire la adoptarea unui stil de viaţă sănătos. El ne va da autocontrolul necesar pentru a ne întoarce la planul Său de la început, de la crearea lumii. În ce priveşte lipsa de odihnă, El a conceput deja un plan de odihnă săptămânală (Evrei 4:1-8). El a pus deoparte o perioadă săptămânală de 24 de ore în care să întrerupem munca zilnică stresantă şi să ne odihnim în El.

  Planul Său de la început a fost ca noi să trăim veşnic. De ce să amânăm schimbarea până ne epuizăm sănătatea? Tatăl nostru speră să ne întoarcem la El şi să Ii cerem ajutorul. De-abia aşteaptă să le primească înapoi pe fiicele Sale risipitoare şi să le dea viaţă îmbelşugată (loan 10:10)!

  Beth Versteegh Odiyar

  Viața îmbelșugată - 2018. Planul Său de la început a fost ca noi să trăim veşnic. De ce să amânăm schimbarea până ne epuizăm sănătatea? Tatăl nostru speră să ne întoarcem la El şi să Ii cerem ajutorul. De-abia aşteaptă să le primească înapoi pe fiicele Sale risipitoare şi să le dea viaţă îmbelşugată!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...