Pâinea de la Sfânta Cină

  Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată. – loan 6:35

  Zdrobeam grâul cu un pisălog lung din lemn într-o piuă tot din lemn. Mă aflam la un centru misionar din Africa şi era rândul meu să fac pâinea pentru Sfânta Cină, deci aveam nevoie de faină. Apoi, cu o reţetă veche din moşi-strămoşi şi cu un sucitor mare primit cadou de nuntă, m-am aplecat peste masa îngustă de bucătărie şi am întins în foi subţiri bucăţile mari de aluat din faină cu sare şi ulei de arahide. Un bob rătăcit de sare grunjoasă mi-a activat glandele salivare şi m-a făcut să anticipez experienţa Sfintei Cine.

  Sentimentul de anticipare s-a intensificat pe măsură ce întindeam cu grijă în tavă, cu mâinile înmuiate puţin în ulei, aluatul de culoarea caramelului. Am trăit senzaţia pe care urma s-o am peste douăzeci şi patru de ore, când aveam să iau cu degetul mare şi degetul arătător de pe platoul de servire pâinica aceea cu miros de pământ. Am trăit şi senzaţia pe care urma să o am la sfârşitul predicii, când bucăţica de pâine avea să-mi domolească foamea chinuitoare. Întindeam astfel aluatul şi speram să fie suficient pentru cei opt angajaţi şi familiile lor şi pentru cei peste o sută cincizeci de elevi.

  De fiecare dată când simţeam mirosul îmbietor de pâine nedospită coaptă, îmi veneau în minte texte precum: „Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată” (loan 6:35); „Luaţi, mâncaţi; acesta este trupul Meu” (1 Corinteni 11:24). Şi mă întrebam: Ce înseamnă de fapt toate acestea pentru mine, în viaţa de zi cu zi? Într-o dimineaţă răcoroasă, în timp ce citeam din Biblie, la lumina unei lămpi cu gaz, străvechile cuvinte: „Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată” au căpătat o nouă însemnătate. Le-am citit încă o dată. În sfârşit găsisem răspunsul pe cât de simplu, pe atât de profund la întrebarea care mă frământa de atât timp!

  „Vine la Mine.” Pâinea de la Sfânta Cină îmi vorbeşte despre necesitatea deschiderii complete faţă de relaţia cu El! „Ceea ce e hrana pentru corp trebuie să fie Hristos pentru suflet. (…) Hristos n-are nicio valoare pentru noi, dacă nu-L recunoaştem ca Mântuitor personal” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, ed. 2015, p. 332). De asemenea, pâinea de la Sfânta Cină îmi vorbeşte despre nevoia de a petrece timp cu El în fiecare zi. Ea mă îndeamnă să mă apropii de El prin rugăciune şi meditaţie la Cuvântul Său. Şi mă îndeamnă să iau decizii înţelepte în timp ce folosesc puterea şi energia dată de ea în lucrurile mărunte din existenţa mea cotidiană.

  „Nu va flămânzi niciodată.” De asemenea, simbolul pâinii de la Sfânta Cină îmi promite că, în schimbul deschiderii inimii, Isus îmi va satisface foamea sufletească cea mai adâncă. Printr-o relaţie strânsă cu El. Întotdeauna.

  Carolyn Rathbun Sutton

  Pâinea de la Sfânta Cină - 2018. Pâinea de la Sfânta Cină îmi vorbeşte despre nevoia de a petrece timp cu El în fiecare zi. Ea mă îndeamnă să mă apropii de El prin rugăciune şi meditaţie la Cuvântul Său. Şi mă îndeamnă să iau decizii înţelepte în timp ce folosesc puterea şi energia dată de ea în lucrurile mărunte din existenţa mea cotidiană.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...