Pâinea de la Sfânta Cină

  Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată. – loan 6:35

  Zdrobeam grâul cu un pisălog lung din lemn într-o piuă tot din lemn. Mă aflam la un centru misionar din Africa şi era rândul meu să fac pâinea pentru Sfânta Cină, deci aveam nevoie de faină. Apoi, cu o reţetă veche din moşi-strămoşi şi cu un sucitor mare primit cadou de nuntă, m-am aplecat peste masa îngustă de bucătărie şi am întins în foi subţiri bucăţile mari de aluat din faină cu sare şi ulei de arahide. Un bob rătăcit de sare grunjoasă mi-a activat glandele salivare şi m-a făcut să anticipez experienţa Sfintei Cine.

  Sentimentul de anticipare s-a intensificat pe măsură ce întindeam cu grijă în tavă, cu mâinile înmuiate puţin în ulei, aluatul de culoarea caramelului. Am trăit senzaţia pe care urma s-o am peste douăzeci şi patru de ore, când aveam să iau cu degetul mare şi degetul arătător de pe platoul de servire pâinica aceea cu miros de pământ. Am trăit şi senzaţia pe care urma să o am la sfârşitul predicii, când bucăţica de pâine avea să-mi domolească foamea chinuitoare. Întindeam astfel aluatul şi speram să fie suficient pentru cei opt angajaţi şi familiile lor şi pentru cei peste o sută cincizeci de elevi.

  De fiecare dată când simţeam mirosul îmbietor de pâine nedospită coaptă, îmi veneau în minte texte precum: „Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată” (loan 6:35); „Luaţi, mâncaţi; acesta este trupul Meu” (1 Corinteni 11:24). Şi mă întrebam: Ce înseamnă de fapt toate acestea pentru mine, în viaţa de zi cu zi? Într-o dimineaţă răcoroasă, în timp ce citeam din Biblie, la lumina unei lămpi cu gaz, străvechile cuvinte: „Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată” au căpătat o nouă însemnătate. Le-am citit încă o dată. În sfârşit găsisem răspunsul pe cât de simplu, pe atât de profund la întrebarea care mă frământa de atât timp!

  „Vine la Mine.” Pâinea de la Sfânta Cină îmi vorbeşte despre necesitatea deschiderii complete faţă de relaţia cu El! „Ceea ce e hrana pentru corp trebuie să fie Hristos pentru suflet. (…) Hristos n-are nicio valoare pentru noi, dacă nu-L recunoaştem ca Mântuitor personal” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, ed. 2015, p. 332). De asemenea, pâinea de la Sfânta Cină îmi vorbeşte despre nevoia de a petrece timp cu El în fiecare zi. Ea mă îndeamnă să mă apropii de El prin rugăciune şi meditaţie la Cuvântul Său. Şi mă îndeamnă să iau decizii înţelepte în timp ce folosesc puterea şi energia dată de ea în lucrurile mărunte din existenţa mea cotidiană.

  „Nu va flămânzi niciodată.” De asemenea, simbolul pâinii de la Sfânta Cină îmi promite că, în schimbul deschiderii inimii, Isus îmi va satisface foamea sufletească cea mai adâncă. Printr-o relaţie strânsă cu El. Întotdeauna.

  Carolyn Rathbun Sutton

  Pâinea de la Sfânta Cină - 2018. Pâinea de la Sfânta Cină îmi vorbeşte despre nevoia de a petrece timp cu El în fiecare zi. Ea mă îndeamnă să mă apropii de El prin rugăciune şi meditaţie la Cuvântul Său. Şi mă îndeamnă să iau decizii înţelepte în timp ce folosesc puterea şi energia dată de ea în lucrurile mărunte din existenţa mea cotidiană.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Despărțirea nu va mai fi!

  Mereu îmi va lipsi Sadie, dar, de fiecare dată când mi-amintesc de această pierdere, mă gândesc și la marele sacrificiu pe care Dumnezeu l-a făcut pentru tine și pentru mine. El s-a separat de Fiul Său ca noi să putem avea viața veșnică împreună cu El, acolo unde niciodată nu vor mai fi despărțiri.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...