Sâmbătă noaptea în Ierusalim

  Aceasta să fie pentru voi o zi de Sabat, o zi de odihnă, şi să vă smeriţi sufletele în ziua aceasta; din seara zilei a noua până în seara următoare, să prăznuiţi Sabatul vostru. – Leviticul 23:32

  Când am citit versetul: „După ce a trecut ziua Sabatului, Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov, şi Salome au cumpărat miresme ca să se ducă să ungă trupul lui Isus” (Marcu 16:1), m-am mirat că magazinele au fost deschise sâmbătă seara. Şi m-am întrebat cum era sâmbătă seara în Ierusalim sau în alt oraş ori sat din Israel.

  Când aveam treisprezece ani, familia mea s-a mutat în orăşelul Goodrich din Dakota de Nord. Sâmbătă seara era cel mai important moment din săptămână. Toţi localnicii ieşeau cu mic cu mare în oraş. Fie că mergeau la cumpărături, fie că se întâlneau cu prietenii şi făceau o plimbare cu maşina pe strada principală, erau cu toţii prezenţi. Toate magazinele erau deschise, luminile erau aprinse şi oraşul forfotea.

  Dar cum crezi că era sâmbătă seara în Palestina? Numărau oamenii orele şi minutele rămase până la apusul soarelui, când puteau face ce doreau, pierzând astfel odihna şi binecuvântarea Sabatului? În Vechiul Testament, profeţii au avertizat poporul cu privire la trei pericole: închinarea la idoli, păzirea Sabatului şi chestiunea dreptăţii şi a milei. Poporul a înlăturat idolii, a făcut un şir nesfârşit de reguli pentru respectarea Sabatului şi a ignorat mai departe dreptatea şi mila.

  La revenirea în Ierusalim după o perioadă de absenţă, Neemia a constatat că poporul reîncepuse să profaneze Sabatul. „Apoi am poruncit să se închidă porţile Ierusalimului înainte de Sabat, de îndată ce le va ajunge umbra, şi să nu se deschidă decât după Sabat. Şi am pus câţiva din slujitorii mei la porţi, să oprească intrarea sarcinilor de mărfuri în ziua Sabatului” (Neemia 13:19). Apoi a văzut că „negustorii şi vânzătorii de tot felul de lucruri” aşteptau încheierea Sabatului la porţi ca să poată intra în oraş şi i-a ameninţat cu arestarea (versetul 21). Dar este clar că sâmbătă noaptea era timpul cel mai bun pentru a vinde şi a cumpăra.

  Mă bucur că magazinele au fost deschise pe timpul celor două Marii şi al lui Salome: uneori ne închipuim că lumea în care trăiau ele era complet diferită de lumea în care trăim noi. Dar nu este aşa – natura umană nu s-a schimbat. Şi noi avem nevoie de Mântuitorul înviat la fel de mult ca ele, dacă nu chiar mai mult!

  Ardis Dick Stenbakken

  Sâmbătă noaptea în Ierusalim - 2018. Mă bucur că magazinele au fost deschise pe timpul celor două Marii şi al lui Salome: uneori ne închipuim că lumea în care trăiau ele era complet diferită de lumea în care trăim noi. Dar nu este aşa - natura umană nu s-a schimbat. Avem nevoie de Mântuitorul înviat la fel de mult ca ele, dacă nu chiar mai mult!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...