Despre ce discutați?

  El le-a zis: „Ce vorbe sunt acestea pe care le schimbaţi între voi pe drum?” Şi ei s-au oprit uitându-se trişti. – Luca 24:17

  Uneori, când sufletul meu este plin de durere, mă opresc şi simt că nu pot face niciun pas mai departe. Următoarea relatare biblică – povestită din punctul de vedere al unui martor ocular – mă încurajează să-I împărtăşesc totul lui Isus, să merg cu cererea mea la El ca să pot continua călătoria cu El.

  Speranţa mea într-un Mesia victorios s-a spulberat. Cum de L-am înţeles atât de greşit pe Isus? Femeile sunt mai îndurerate decât noi şi halucinează cum că mormântul ar fi gol şi că nişte îngeri ar fi spus că Isus este viu. Înaintăm greoi pe drumul către Emaus, cu spatele la Ierusalim, mărind distanţa dintre noi şi posibilitatea de a-L vedea pe Mântuitorul înviat.

  – Despre ce discutaţi? ne întreabă un călător.

  Cleopa rămâne pironit pe loc. Chiar vorbeşte serios? Omul acesta a fost în Ierusalim, dar nu ştie ce s-a întâmplat acolo? Ne copleşeşte tristeţea: L-am pierdut pe scumpul nostru prieten Isus, am pierdut visul de a vedea Israelul readus la grandoarea lui de altădată, am pierdut timpul urmându-L pe mult-aşteptatul Mesia.

  Dar Păstorul Isus nu vrea să piardă nicio oaie şi ne caută mereu, invitându-ne să-I împărtăşim durerile şi temerile noastre. Străinul ne întreabă din nou:

  – Despre ce?

  Pornim iarăşi la drum şi îi spunem despre ce discutăm.

  Când Cain era tulburat, Domnul a venit la el şi l-a întrebat: „Pentru ce ţi s-a posomorât faţa?” (Geneza 4:6). Dumnezeu vrea să ne descărcăm sufletul înaintea Lui, ca să ne poată sluji. Domnul îi dă lui Cain următorul sfat: „Păcatul pândeşte la uşă; dorinţa lui se ţine după tine, dar tu să-l stăpâneşti” (v. 7). Străinul ne îndreaptă atenţia către Cuvântul lui Dumnezeu. Ne ajută să ne ridicăm deasupra deznădejdii şi scânteia speranţei se reaprinde în inimile noastre. Scriptura anunţă că Isus Mesia moare ca să aducă salvare. Visul nu a murit; Mântuitorul trăieşte. Când noi ajungem acasă, călătorul vrea să-şi continue drumul, dar nu vrem să ne despărţim de compania lui încurajatoare şi îl implorăm să intre şi să frângă pâinea împreună cu noi. Chiar dacă ochii ne sunt înceţoşaţi, Isus ni Se descoperă când ÎI invităm să fie Domnul inimilor noastre, la masa noastră.

  Ce fac eu cu descoperirea aceasta, cu focul care mi s-a aprins în inimă? Mă împinge el pe drumul către Noul Ierusalim? Le dau şi altora vestea că Isus a înviat, că avem un viitor şi o speranţă? Sau rămân acasă şi mă bucur singură de masă?

  Rebecca Timon

  Despre ce discutați? - 2018. Ce fac eu cu descoperirea aceasta, cu focul care mi s-a aprins în inimă? Mă împinge el pe drumul către Noul Ierusalim? Le dau şi altora vestea că Isus a înviat, că avem un viitor şi o speranţă? Sau rămân acasă şi mă bucur singură de masă?
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...