Cu sângele lui Hristos

  Căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi… ci cu sângele scump al lui Hristos. – 1 Petru 1:18,19

  Chipul ei de adolescentă sigură pe sine mi-a rămas imprimat pe retină. Era o fată inteligentă, avea planuri mari de viitor şi părea dornică să exceleze. Cu timpul însă, prezenţa ei la cursul meu s-a rărit. Am întrebat-o:

  – S-a întâmplat ceva? Nu te-am mai văzut la curs în ultima vreme.

  – Am nişte probleme, mi-a răspuns.

  I-am mărturisit că mă preocupa situaţia ei şi că putea să-mi spună ce avea pe suflet. Veron (nume fictiv) mi-a povestit atunci că noaptea vedea chipuri pe pereţii camerei şi că se simţea urmărită de o prezenţă stranie. De asemenea, genunchii o dureau în mod inexplicabil şi nu se putea ţine pe picioare. „Vedeniile” deveniseră tot mai frecvente.

  Într-o seară, în timp ce eram la ora de rugăciune, am auzit ceva ca nişte vaiete şi ţipete venind dinspre altă parte a clădirii bisericii. Nu ştiam ce-ar putea fi, dar când pastorul a anunţat că o tânără cu probleme a fost adusă ca să ne rugăm pentru ea, mi-am dat seama că era eleva mea. Am ieşit repede din sala mare şi m-am alăturat celorlalte persoane care se oferiseră să se roage, printre care prezbiterul şi pastorul.

  Când am intrat în anexă, am dat peste o scenă înfricoşătoare: un bărbat robust, un adevărat Samson, se lupta din răsputeri să o ţină în loc pe subţirica Veron, care se zbătea pe podea cu sălbăticie, cu o grimasă ameninţătoare pe chip. Vaietele şi urletele ei ne răsunau în urechi în timp ce ne rugam rând pe rând ca Dumnezeu să o scoată de sub stăpânirea demonilor. Fiecare am mijlocit înaintea lui Dumnezeu pentru eliberarea ei. Menţionarea sângelui lui Hristos părea să-l irite extraordinar de mult pe Diavol, iar Veron părea a cădea în leşin de fiecare dată când ne rugam ca sângele lui Hristos să o acopere.

  Am stăruit în rugăciune. Sângele lui Hristos a acoperit-o. Treptat, mârâiturile şi schimonosirile au încetat, iar Veron s-a liniştit, trupul ei înţepenit s-a înmuiat şi pe chip i s-a aşternut pacea. Am continuat să cerem intervenţia lui Dumnezeu şi acoperirea ei cu sângele lui Isus. Forţele întunericului au fost puse pe fugă. Veron şi-a predat apoi viaţa complet lui Hristos şi nu a mai fost bântuită noaptea de Diavol. Cât de preţios este sângele lui Hristos!

  Hyacinth V. Caleb

  Cu sângele lui Hristos - 2018. Am continuat să cerem intervenţia lui Dumnezeu şi acoperirea ei cu sângele lui Isus. Forţele întunericului au fost puse pe fugă. Veron şi-a predat apoi viaţa complet lui Hristos şi nu a mai fost bântuită noaptea de Diavol. Cât de preţios este sângele lui Hristos!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...