Pasăre-colibri sau pasăre cântătoare?

  Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu în veac nu-i va fi sete, ba încă apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă care va ţâşni în viaţa veşnică. – loan 4:14

  În fiecare dimineaţă, citesc devoţionalul în faţa unei ferestre mari care dă spre pădurea din spatele casei noastre. Scaunul meu este poziţionat perfect ca să pot urmări multele păsări minunate care vin la hrănitoarea noastră de păsări.

  Într-o zi, natura mi-a dat o lecţie practică plină de învăţăminte. Am observat la un moment dat o pasăre-colibri cu gâtul roşiatic venind ca o săgeată ca să guste din nectarul dulce pe care îl aşezasem într-una dintre hrănitoare. Dar exact în secunda în care să-şi introducă ciocul lung şi subţire în orificiul hrănitoarei, a mai venit un colibri. Existau patru orificii pe unde se puteau hrăni, dar fiecare dintre aceste mogâldeţe dorea să se înfrupte singur şi să păstreze tot nectarul pentru sine! Timp de treizeci de minute au tot zbârnâit din aripi, s-au repezit unul la celălalt şi au încercat să-şi alunge rivalul, dar niciunul n-a reuşit să ia măcar o dată o picătură de nectar.

  Am urmărit în schimb cum mergeau lucrurile la hrănitoarea aglomerată a păsărilor cântătoare. Ce diversitate de păsări! Cardinali, ţicleţi, piţigoi, cinteze, vrăbiuţe şi chiar o ciocănitoare mare. Ele fie ocupau hrănitoarea toate în acelaşi timp, fie se hrăneau pe rând. Dacă ciocănitoarea ocupa prea mult loc, piţigoii se retrăgeau puţin, după care reveneau. Ţicleţii se dădeau puţin deoparte şi îi făceau loc. Toate cooperau – veneau şi plecau sau îşi făceau loc una alteia. Şi toate reuşeau să mănânce. Păsările-colibri însă continuau să-mi predea lecţia inutilităţii, irosindu-şi timpul şi energia cu rivalitatea lor, fără să poată gusta măcar o dată din nectarul dătător de viaţă.

  Sunt atât de multe lecţii pe care le putem desprinde din această observare a naturii!

  În primul rând, cooperarea aduce mult bine. Nimeni nu are de câştigat dacă fiecare vrea totul doar pentru el.

  De asemenea, nu am putut să nu mă gândesc la faptul că Dumnezeu ne-a pus la dispoziţie darul vieţii prin Isus EIristos. Vom bea şi noi din apa vie pe care ne-a oferit-o? Sau ne vom petrece cea mai mare parte a vieţii trăind exclusiv pentru sine? în acest ultim caz, vom ajunge ca aceste păsări-colibri. „Nectarul” aşteaptă să fie băut, dar noi nu vom apuca să gustăm din el!

  Bev Owen

  Pasăre-colibri sau pasăre cântătoare? - 2018. Vom bea şi noi din apa vie pe care ne-a oferit-o Isus Hristos? Sau ne vom petrece cea mai mare parte a vieţii trăind exclusiv pentru sine? în acest ultim caz, vom ajunge ca aceste păsări-colibri. „Nectarul” aşteaptă să fie băut, dar noi nu vom apuca să gustăm din el!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...